NL: Modric utolsó meccsét játszotta a horvát válogatottban?

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.06.19. 10:20
null
Luka Modric az NL-döntőn játszotta utolsó meccsét a horvát válogatottban? (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, Spanyolország tizenegyespárbajban múlta felül Horvátországot a labdargó Nemzetek Ligája rotterdami döntőjében. A mérkőzés után a spanyol és a horvát lapok is arról írnak, hogy a Real Madrid aranylabdása, Luka Modric utolsó mérkőzését játszhatta nemzeti csapatában, a labdarúgó pedig arról beszélt, a döntést már meghozta, de egyelőre nem árulja el.

 

„A döntésem egyértelmű, de nem ma mondom el” – mondta a mérkőzés után a mix zónában Luka Modric a jövőjét firtató kérdésre.

Az aranylabdás klasszis 17 éve erősíti a horvát válogatottat, melynek színeiben a rotterdami NL-döntő volt a 166. meccse.

A Marca azt írta: „Látva az arcát a mérkőzés után és azt, hogy a bejelentés pillanatát maga akarja meghatározni, minden jel arra mutat, hogy Rotterdamban ért véget a 17 éves pályafutása a horvát válogatottban.”

„Ő maga hozza meg a döntését, ez így igazságos” – mondta a mérkőzést követő sajtótájékoztatón Zlatko Dalic, a horvát válogatott szövetségi kapitánya.

„Időt kell neki adni a pihenésre. Ebben a pillanatban nem könnyű döntést hozni. Szeretném, ha maradna, mindenki azt szeretné” – jegyezte meg a szakember.

A döntő legjobb játékosának egyébként a helyi műsorközlő először tévesen a Manchester City spanyol középpályását, Rodrit hirdette ki, majd hibáját javította és Marcelo Brozovic kapta meg az egyéni elismerést, Rodri viszont a Nemzetek Ligája legértékesebb játékosa lett – számolt be róla a Sportske Novosti.

Rodri egyébként parádés időszakot tudhat maga mögött, hiszen klubjával, a Manchester Cityvel FA-kupa-győztes, angol bajnok és Bajnokok Ligája-győztes lett, ráadásul utóbbi fináléját el is döntötte.

Rodri ebben az idényben minden sorozatot figyelembe véve 56 mérkőzésen 4478 percet játszott, s négy gólig, illetve hét asszisztig jutott klubjában, nemzeti csapatában pedig négy világbajnoki mérkőzés mellett két Európa-bajnoki selejtezőn és négy Nemzetek Ligája-találkozón játszott.

A Marca Rodri idénybeli teljesítménye alapján kiemelte, hogy bár a középpályást nem érdeklik az egyéni díjak, szinte bizonyos, hogy ott lesz az Aranylabda-szavazás első tíz helyezettje között, mert a csapatsikerek mellett a Bajnokok Ligája és a Nemzetek Ligája legértékesebb játékosának is megválasztották.

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN IDE KATTINTVA OLVASHAT!

NEMZETEK LIGÁJA
DÖNTŐ
Horvátország–Spanyolország 0–0
– tizenegyesekkel 4–5
Rotterdam,
De Kuip, 47 000 néző. Vezette: Zwayer (német)
Horvátország:
Livakovic – Juranovic (Stanisic, 112.), Erlic, Sutalo, Perisic – Kovacic, Brozovic, Modric – Pasalic (Petkovic, 61.), Kramaric (Majer, 90+1.), Ivanusec (Vlasic, 78.). Szövetségi kapitány: Zlatko Dalic
Spanyolország:
Simón – Jesús Navas (Carvajal, 97.), Laporte, Le Normand (Nacho, 78.), Alba – Fabián (Merino, 78.), Rodri – Asensio, Gavi (Olmo, 87.), Pino (Fati, 66.) – Morata (Joselu, 66.). Szövetségi kapitány: Luis de la Fuente

A 3. HELYÉRT
Hollandia–Olaszország 2–3 (0–2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik