MLS: Gareth Bale elmondta, mire számíthat Messi Amerikában

SMAHULYA ÁDÁMSMAHULYA ÁDÁM
Vágólapra másolva!
2023.06.22. 15:50
null
Lionel Messi (balra) és Gareth Bale többször játszott egymás ellen a Barcelona, illetve a Real Madrid színeiben (Fotó: Getty Images)
A januárban visszavonult walesi szélső szerint Messire nyugodtabb élet vár Amerikában, ahol nem lesz rajta akkora nyomás, mint Spanyolországban vagy Párizsban volt.

Több ideje jut a családjára, az utazásra, na meg persze a golfozásra. Ezt a tavalyi világbajnokság után, januárban visszavonult Gareth Bale mondta a BT Sportnak adott interjúban. A walesi szélső még mindig csak harminchárom éves, a kora alapján simán játszhatna még Szaúd-Arábiában vagy az Egyesült Államokban, ám neki elég volt ennyi a profi futballból. Így is tartalmas pályafutást tudhat maga mögött, a Real Madriddal háromszor lett spanyol bajnok és ötször nyerte meg a Bajnokok Ligáját, majd 2022-ben a Los Angeles FC-hez igazolt, amellyel megnyerte az észak-amerikai profi ligát. Most pedig a BT Sportnak mesélt arról, mi vár az Egyesült Államokban a PSG-től az Inter Miamihoz szerződő Lionel Messire.

„Vannak nehézségek, ilyen a sok utazás vagy a magas páratartalom, de szerintem Messi élvezi majd az ottani kalandot, és a liga is nagyon jól járt azzal, hogy Amerikába igazolt – mondta Bale. – Nekem sokkal nyugodtabb életem volt Amerikában. A Real Madridnál ha kikaptunk, vége volt a világnak, a szurkolók szétszedtek minket és lehangoltan mentünk haza. Az MLS sokkal nyugodtabb. Nincs kiesés, és ha elveszítesz egy meccset, akkor sem történik semmi, úgy fogják fel, hogy jön a következő. Helyén tudják kezelni a vereséget, viszont minden győzelmet úgy ünnepelnek, mintha bajnokságot nyert volna a csapat.”

Bale emellett azt is elárulta, miért nyeri meg általában a fontos mérkőzéseket a Real Madrid, és miért tartanak tőle annyira az ellenfelek.

„Amikor belépsz a Real Madrid öltözőjébe, máris győztesnek érzed magad – folytatta. – Nyilván az is sokat segít, hogy fantasztikus futballistákkal vagy körülvéve, de összességében ezt nehéz megmagyarázni. Az egész klubot körüllengi egyfajta győztes mentalitás. Emlékszem az első, Liverpool elleni döntőnkre. Beszéltem az ellenfél játékosaival, és a mérkőzés előtt aludni sem tudtak az idegességtől. Mi másképp álltunk hozzá. Győzelmet vártunk, főleg a döntőben. Még akkor is, ha tudtuk, hogy jobban játszanak nálunk.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik