Norvégia: láncfűrésszel faragják Haalandot hazájában – és figyelnek az arcára

Vágólapra másolva!
2022.05.05. 11:29
null
Készül a nagy mű (Fotó: nrk.no)
Erling Haaland az angliai Leedsben született 2000 nyarán, ám hároméves korától a norvégiai Byrne városában nőtt fel, így nem meglepő, hogy most itt állítanak neki szobrot. A fából készülő alkotás várhatóan a nyáron elkészül, három méter magas lesz és 700 kiló lesz a súlya. Az arcára pedig külön figyelnek majd – okulva a félresikerült futballistaszobrokból…

„Nagy megtiszteltetés, hogy én készíthetem el Erling szobrát. Igaz, nagyon nehéz feladat is egyben, de szeretem a kihívásokat. Arról már van elképzelés, hogy milyen legyen az arca, és remélem, hamarosan el is készül és visszaadja majd Erling karakterét” – mondta a csatár szobrát készítő művész, Kjetil Barane, utalva arra, hogy a közelmúltban Luis Suárezről és Mohammed Szalahról is készült nem túl élethű szobor, hogy Cristiano Ronaldo Madeirán található mellszobráról már ne is beszéljünk.

A munka elején még jobbára láncfűrésszel dolgozó faszobrász elárulta, azt egyelőre nem tudni, hogy a Haaland-szobor milyen színű festést kap majd, ahogy Barane fogalmazott, megvárják, míg kiderül, hogy hol folytatja pályafutását a támadó.

„Arról nem is beszélve, hogy nem köt semmilyen határidő, szóval, ráérek befejezni. Úgyhogy biztosan csak az esetleges átigazolása után, a nyáron lesz készen, akkor viszont már az új csapata színeire festjük majd” – ígérte Barane.

Van választék arcokból (Fotó: nrk.no)
Van választék arcokból (Fotó: nrk.no)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik