PL: a legviccesebb pillanatok, a legszebb gólok és a legjobb játékosok 2023-ból – videók

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2024.01.03. 10:58
null
Erling Haaland szerezte a legtöbb gólt, míg Bruno Fernandes alakította ki a legtöbb helyzetet és tette meg a legnagyobb távolságot 2023-ban a Premier League-ben (Fotó: Getty Images)
Számos sokáig emlékezetes pillanatot hozott a 2023-as év az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban. Ez alkalomból a Spíler Tv összegyűjtötte az előző esztendő legviccesebb pillanatait, legszebb góljait és legjobb teljesítményeit, valamint már a január rangadóira is figyelmet fordított.

2023 LEGVICCESEBB PILLANATAI



2023 LEGSZEBB GÓLJAI

A legszebb gólok közül kiemelkedik a Brighton paraguayi támadójának, Julio Encisónak Manchester City elleni gólja, amely a 15. Puskás-díjért is versenyben van, de komoly kihívói is vannak 2023-ban a Premier League-ben, hiszen Alejandro Garnacho Everton elleni ollózása alighanem ott lesz a következő Puskás-díj jelöltjei között.



A PREMIER LEAGUE LEGJOBBJAI A STATISZTIKAI MUTATÓK ALAPJÁN

2023-ban Erling Haaland szerezte a legtöbb gólt (29), Mohamed Szalah adta a legtöbb gólpasszt (15), Bruno Fernandes alakította ki a legtöbb helyzetet (133), Lewis Dunknak volt a legtöbb sikeres átadása (3400), Joao Palhinhának a legtöbb szerelése (156), Jordan Ayew-nak a legtöbb sikeres csele (84), Antonee Robinsonnak a legtöbb labdaszerzése (94), Bernd Lenónak a legtöbb védése (159), a legtöbb percet Ezri Konsa (3732) játszotta, a legnagyobb távolságot pedig Bruno Fernandes tette meg (451.8 kilométer).



RANGADÓK JANUÁRBAN

Az angol élvonalban nincs forduló valamely két nagy csapat rangadója nélkül, az új év például egy Liverpool–Newcastle összecsapással indult, de a „szarkák” január 13-án a címvédő Manchester Cityvel is megvívnak, 14-én a Manchester United a Tottenhamet, 31-én pedig a Liverpool a Chelsea-t látja vendégül.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik