Belgium: Januzaj édesapját dühíti a kapitány nyilatkozata

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.18. 15:47
Szégyenletesnek nevezte Abedin Januzaj, a Manchester Unitedet erősítő Adnan Januzaj édesapja Marc Wilmots, a belga labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya legutóbbi nyilatkozatát, amely szerint a 18 esztendős játékosnak egyértelműen állást kell foglalnia, hogy melyik válogatottban szeretne játszani. A szakember hozzátette, nem könyörög Januzajnak, hogy a belga nemzeti csapatban szerepeljen, de ha a legmagasabb szinten, az MU-ban kiemelkedő teljesítményt nyújt, és szüksége lesz rá, akkor meghívót postáz neki.

A futballista édesapja nem érti, hogy szülőhazájában miért viszonyulnak ellenségesen fiához, aki 2011-ben, tizenhat éves korában csatlakozott a „vörös ördögökhöz”, és felvetődött, hogy az angolok honosítani szeretnék.

„Ez szégyenletes. Soha nem reagáltunk a telefonhívásokra és a belga szövetség leveleire. A meghívókat ők küldik ki, nem mi. Wilmots megjegyzései után nem lett könnyebb a helyzet, mérgesek vagyunk a nyilatkozata miatt” – utasította vissza Abedin Januzaj azokat a hangokat, amelyek szerint miattuk lenne feszült a viszony a két fél között.

Mindeközben megszólalt az érintett, Adnan Januzaj is, aki úgy fest, távol tartja magát a találgatásoktól.

„Édesapám dönt arról, hogy melyik válogatottban játsszak, meg fogom hallgatni őt” – nyilatkozta az MU tehetsége, aki a világ legjobb játékosává szeretne válni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik