Luxemburgónak nem szóltak Keirrison eladásáról, majd kirúgták

Vágólapra másolva!
2009.06.27. 17:06
Kirúgták Vanderlei Luxemburgót, a Palmeiras vezetőedzőjét: a korábbi brazil szövetségi kapitánynak azért kell távoznia a Sao Pauló-i csapattól, mert ellenezte, hogy a klub eladja tehetséges támadóját, Keirrisont a Barcelonának. A szakember internetes blogjában tette szóvá, hogy sem a klub vezetői, sem a játékos képviselői nem szóltak neki a futballista távozásáról. „Jutalmul” menesztették.
Luxemburgónak nem tetszett Keirrison eladása – menesztették
Fotó: Action Image (archív)
Luxemburgónak nem tetszett Keirrison eladása – menesztették
Luxemburgónak nem tetszett Keirrison eladása – menesztették
Fotó: Action Image (archív)
Luxemburgónak nem tetszett Keirrison eladása – menesztették

Vanderlei Luxemburgo pályafutásának negyedik Palmeirasnál töltött szakasza is lezárult ma. A korábban a selecaót és több alkalommal a brazil klubcsapatot is irányító szakembert ugyanis menesztették az együttes vezetői.

A BARCA ELSŐ IGAZOLÁSA

Keirrison megszerzésével a Barcelona első nyári átigazolását hajthatja végre. A spanyol lapok értesülései szerint azonban a 20 éves támadó a következő idényben még nem játszik majd a katalán együttesben, mivel a spanyolok kölcsönadják valamelyik európai csapatnak. A Barca egyébként a csatárt képviselő Traffickal állapodott meg tegnap a futballista szerződtetéséről.
A hír még nem kavarna túl nagy port, bár a Palmeiras nem áll rosszul a brazil bajnokságban: hét forduló elteltével a negyedik helyet foglalja el. Az edzőnek azonban sajátos okok miatt kellett távoznia: a klub vezetői nem vették jó néven, hogy nem tetszett neki, és szóvá is tette, hogy eladják Keirrisont a Barcelonának.

Igaz, talán Luxemburgónak sem internetes blogjában kellett volna nyilvánosságra hoznia, hogy neki egy árva szót sem szóltak a klub vezetői és a játékost képviselő Traffic csoport arról, hogy Keirrison nagy valószínűséggel távozik.

„Egy barátomtól értesültem az eseményekről, és sem a Traffic sem Keirrison nem mondott semmit arról, hogy a játékos távozhat. Beszéltem a futballista képviselőivel, akik nagyon tiszteletlenek voltak velem” – írta Luxemburgo pénteken blogjában, amely miatt a Palmeiras vezetői menesztették.

Az elbocsátásáról is a brazil szakember számolt be internetes oldalán, melyen elárulta: „Azért menesztettek, mert nem értettem egyet Keirrison eladásával”.

Luxemburgo azt is elmondta, a brazil futballista akkor sem játszott volna nála többet, ha marad a klubnál az ő irányítása alatt, mivel Keirrison úgy hagyta ki a csapat pénteki edzését, hogy erről nem szólt senkinek.

A korábban a Real Madridot is irányító szakember utódja a múlt héten a Sao Paulótól kiebrudalt Muricy Ramalho lehet.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik