Huszti Szabolcs lehet az év újonca az orosz élvonalban

Vágólapra másolva!
2009.03.06. 14:47
Huszti Szabolcs ugyan kihagyta a Zenit legutóbbi edzőmeccsét, ennek ellenére mégis helyet követelt magának a sajtóban. Az orosz bajnokságot beharangozó írásában Andrej Kancselszkisz külön kitért Husztira, akit többen is az orosz liga három legjobb újonca közé sorolnak.
Huszti (jobbra) kedvenc lehet
Fotó: Imago (archív)
Huszti (jobbra) kedvenc lehet
Huszti (jobbra) kedvenc lehet
Fotó: Imago (archív)
Huszti (jobbra) kedvenc lehet

Ahogy arról beszámoltunk, a spanyolországi Marbellában edzőtáborozó Zenit labdarúgócsapata az örmény Mika Asztarak ellen játszott edzőmérkőzést még csütörtökön. Az oroszoknál nem lépett pályára Huszti Szabolcs, aki kisebb sérülése miatt hagyta ki a csapata által egyébként 2–1-re megnyert találkozót.

Az örmények ellen Dick Advocaat vezetőedző érdekes összeállításban küldte pályára a szentpétervári együttest, a kapuban például nem Vjacseszlav Malafejev állt, hanem Kamil Contofalsky. Malafejev ugyanis a találkozó előtti napon ünnepelte 30. születésnapját, és ezen alkalomból az esti vacsorát követően Advocaat engedélyezte az ünnepi torta elfogyasztását és némi lazítást.

A kapuson és Husztin kívül a csapatból a szintén sérüléssel bajlódó Ivica Krizanac és Anatolij Tyimoscsuk maradt ki. Dick Advocaat azért döntött mellőzésük mellett, mert a vizes, csúszós füvön nem akart kockáztatni egy esetleges súlyosabb sérülést.

Az, hogy Huszti kimaradt a felkészülési mérkőzésen a csapatból, még korántsem jelenti, hogy a magyar középpályást nem említenék meg az orosz lapok. Sőt éppen ellenkezőleg: a Szport Ekszpressz elemzésében hosszasan fejtegeti, hogy Huszti milyen karriert futhat be a szentpéterváriaknál.

A magyar játékos orosz pályafutását is latolgató írásban a szakíró, Jevgenyij Dzsihovszkij így vélekedik a válogatott középpályásról: intelligens, okos, gyors és tudja, hogyan kell befejezni a támadásokat. A lap szerint Huszti fontos része lehet a Zenitnek, hiszen láthatóan gond nélkül beilleszkedett a csapatszerkezetbe.

A magyar játékosról úgy véli a cikk szerzője, hogy viszonylag hamar a szurkolók egyik kedvence lehet, feltéve, ha a posztjára pályázókkal szemben megnyeri a versenyt a csapatba kerülésért – tegyük gyorsan hozzá, hogy érzésünk szerint ezen a téren Huszti eddig nyerésre áll.

De szezon előtti, beharangozó elemzésében a korábbi válogatott futballista, az 1991 és 1995 között az angol Manchester Unitednél légióskodó Andrej Kancselszkisz is kitért Husztira, akiről az eddig látottak alapján remek véleménnyel van.

Husztit egyébként többen az év újonca címre is esélyesnek tartják az orosz bajnokságban: ebben a „versengésben” az orosz szakírók szerint a Szpartak Moszkvába a télen az Internacionalból érkező brazil középpályás, Alex, illetve a CSZKA fiatal védője, Georgij Scsennyikov lehet a magyar légiós ellenfele.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik