Ligue 1: elengedte Villeneuve a Paris Saint-Germain kormánykerekét

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2009.01.28. 19:33
Címkék
A bajnok Olympique Lyon kölcsönadta brazil válogatott középhátvédjét, Cléber Andersont a Cruzeirónak, pedig a bekk csak decemberben tért vissza a Sao Paulótól, ahol szintén vendégjátékosként nyűtte a gyepet és az ellen támadóit. Jobban foglalkoztatja ennél az OL-fanokat Fred, aki nyíltan kijelentette, hogy nagyon szívesen igazolna az Atlético Madridhoz. A brazil támadónak a nyáron lejár a szerződése, és egyáltalán nem fűlik a foga a hosszabbításhoz, sőt egyes lapértesülések szerint a héten Londonba repült, hogy – Madrid ide vagy oda – a Tottenhammel egyeztessen.
Fred (fehérben) már bejelentette, hogy távozni szeretne a Lyontól
Fotó: Imago (archív)
Fred (fehérben) már bejelentette, hogy távozni szeretne a Lyontól
Fred (fehérben) már bejelentette, hogy távozni szeretne a Lyontól
Fotó: Imago (archív)
Fred (fehérben) már bejelentette, hogy távozni szeretne a Lyontól

Didier Drogba
Didier Drogba
A Lyon Fredet Julien Faubert-rel vagy Giovani Dos Santosszal pótolná, miközben gőzerővel azon dolgozik, hogy Patrick Vieira a nyári, immáron igen aktuális Franciaországba igazolásakor őket válassza.

A nagy rivális Marseille bejelentkezett a Chelsea-nél egykori támadójukért, Didier Drogbáért, ami első látásra egy igencsak hurráoptimista lépésnek tűnik, hiszen az elefántcsontparti gólzsákra a Real Madrid mellett a Manchester City és az Inter is kivetette hálóját.

Mindeközben az OM belga mestere, Eric Gerets megpendítette egy interjúban, hogy nem venne rá mérget, hogy a következő idényben is ő irányítja a kikötővárosiakat; míg a klub 21 esztendős támadóját, Elliot Grandint az Aston Villa szeretné igazolni. A Lincoln igencsak kapós szélsőjéért, Dany N’Guessanért a marseille-iek is harcba indultak, szűrőjüket, Modeste M’bamit viszont a Wigan kerülgeti.

Eric Gerets
Eric Gerets
A Paris Saint-Germain csatárát, Peguy Luyindulát szintén tárt karokkal várják a Premier League-ben, hiszen a Hull City, az Everton és a Portsmouth is csábítgatja. A párizsiak sem zárkóznak el eladásától, mert jövő nyáron lejár az ék szerződése. A kongói Youssuf Mulumbué már ezen a nyáron, ezért is hívja próbajátékra a West Bromwich Albion. A franciák viszont nem engedték el a futballistát, mondván, ha akarják őt az angolok, fizessenek érte most.

Ennek a huzavonának a végjátéka viszont már az új elnökre marad, lévén Charles Villeneuve nemrégiben lemondott, utódját februárban választják meg. Jó hír viszont a PSG-sek számára, hogy az egykori kiváló középpályás, Youri Djorkaeff felbukkanhat a klubnál mint tanácsadó.

Villeneuve exkollégája, a bordeaux-i Jean Louis Triaud viszont nagy munkában van, hiszen feltett szándéka, hogy a náluk kölcsönben lévő, kiváló formában játszó, ám a Milan által nyáron visszarendelhető Yoann Gourcuff a következő idényt is a bordó mezesek között töltse. A tizenötmilliós kivásárlási ár viszont egy kicsikét erősnek tűnik a galloknak, különösképpen, hogy a hírek szerint a Chelsea is érdeklődik a talentum iránt. Nagy öröm viszont Triaud és a Girondins számára, hogy a fiatal mester, Laurent Blanc két évvel meghosszabbította kontraktusát. A 43 éves szakember sokak szerint az egyik legesélyesebb jelölt a francia válogatott kispadjára, ha Raymond Domenech, engedelmeskedve a népakaratnak, lemond vagy menesztetik.

Ha már hosszabbítás: a Toulouse 2012-ig magához láncolta André-Pierre Gignac-ot, akit pedig mindössze a Marseille, a Tottenham, a Hoffenheim és a Fiorentina üldözött szerelmével és szerződésajánlatával. A Newcastle United szintén a Toulouse-ból szeretne erősíteni, kiszemeltjük a tehetséges jobbhátvéd, Albin Ebondo.

Charles Villeneuve
Charles Villeneuve
A Monaco a dél-koreai Suwon Samsung Bluewings játékosának, Won Hi Csónak ajánlott próbajátékot, és ha a jobbhátvéd megfelel az edző, Ricardo Gomes várakozásainak, a hercegségbeliek második dél-koreai játékosa lehet Pak Csu Jung mellett. A piros-fehérek mindemellett szeretnék igazolni a Portsmouth védőjét, Djimi Traorét, akinek az idény végén lejár kontraktusa az angolokkal. Apropó, angolok: a Portsmouth és a Tottenham Hotspur árversenyt fut a Le Mans kapusáért, Yohann Peléért.

Könnyen elképzelhető, hogy az Espanyolhoz kerül a PSG-től a szerb Mateja Kezsman, míg a Lyon újra tárgyalásokat kezdett a nemsokára ingyen igazolható Hernán Crespóval. Hír- és pletykarovatunkat zárjuk a Rennes amerikai védőjének, Carlos Bocanegrának véleményével, mely szerint klubja hamarosan megnyerheti a Ligue 1-t, és folytassuk a tényekkel!

A Lorient kölcsönadta érdekes nevű ékét, Ricardo Sophie-t a Louhans-Cuiseaux-nak, a Nice pedig egymillió euróért megvásárolta Julien Sablét az RC Lens együttesétől. Sable igen jó vételnek tűnik, anno 2005-ben tagja volt a Ligue 1-ben az Év csapatának is. A Grenoble szintén egymilliót áldozott Pierre Boyáért, aki a Rapid Bucuresti-től érkezett. A kameruni válogatott középcsatár tavaly nyolc gólt szerzett a bajnokságban, az idén mindössze egyet, mondhatni, meglepően bátran fizetett érte ekkora összeget a gall kiscsapat.


JÖTTEK-MENTEK

Olympique Lyon
Érkezett:
Távozott: Cléber Anderson (Cruzeiro, k.)

Olympique Marseille
Érkezett: Brandao (Sahtar Doneck, 6 000 000), Sylvain Wiltord (Stade Rennes, ingyen)
Távozott: Elamine Erbate (Al Wahda, 900 000), Leyti N’Diaye (Ajaccio, kölcsönbe), Fabrice Begeorgi (Werder Bremen II), Bostjan Cesar (Grenoble, 400 000), Gaël Givet (Blackburn, k.)

Toulouse
Érkezett:
Távozott: Pavel Fort (Slavia Praha, k.)

Rennes
Érkezett:
Távozott: Olivier Sorlin (PAOK, k., i.), Sylvain Wiltord (O. Marseille, i.)

Girondins Bordeaux
Érkezett:
Távozott: Gabriel Obertan (Lorient, k.), Florian Marange (Le Havre, k.)

Sochaux
Érkezett: Václav Sverkos (Baník Ostrava, 2 500 000), Jaszin Mikari (Grasshoppers, 1.500.000)
Távozott: Ivan Perisics (KSV Roeselare, k.)

Auxerre
Érkezett:
Távozott: Jeremy Huygebaert (KSV Roeselare, i.), Alain Traore (Stade Brest, k.)

Monaco
Érkezett:
Távozott: Lucas Bernardi (Newell’s , i.), Sani Aruna Kaita (Kuban Krasznodar, k.), Elia Legati (Milan, k. v.)

Lille
Érkezett:
Távozott: Jérémy Taravel (Zulte-Waregem, k., i.), Peter Franquart (Le Havre, k.)

Saint-Étienne
Érkezett:
Távozott:

Le Mans
Érkezett:
Távozott:

Nancy
Érkezett: Veigar Pall Gunnarsson (Stabaek IF, 1 800 000)
Távozott: Marc-Antoine Fortuné (West Brom, k.), Basile Camerling (Clermont Foot, k.)

Lorient
Érkezett: Gabriel Obertan (Girondins Bordeaux, k.)
Távozott: Nicolas Marin (Bastia, k.), Antoine Buron (Amiens, k.), Ricardo Sophie (Louhans-Cuiseaux, k.)

Paris St. Germain
Érkezett:
Távozott: Granddi Ngoyi (Clermont Foot, k.)

Nice
Érkezett: Emerse Faé (Reading, 2 500 000), Adeílson (Tombense, 1 000 000), Julien Sablé (Lens, 1 000 000)
Távozott: Ismaël Gace (Rodez AF, k.)

Valenciennes
Érkezett: Jean-Claude Darcheville (Glasgow Rangers, i.)
Távozott: Seid Khiter (Vannes, k.)

Caen
Érkezett:
Távozott: Karl Svensson (IFK Göteborg)

Nantes
Érkezett:
Távozott:

Grenoble
Érkezett: Bostjan Cesar (O. Marseille, 400 000), Pierre Boya (Rapid Bucuresti, 1 000 000)
Távozott: Biagui Kamissoko (Stade Reims)

Le Havre
Érkezett: Peter Franquart (Lille, k.), Florian Marange (G. Bordeaux, k.), Mamadou Diallo (el-Dzsazira, i.)
Távozott: Cédric Faure (Stade Reims, 500 000), Adame Soumare (Vannes, k.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik