Ál-Eriksson vágta át nagyon csúnyán a mexikói labdarúgóedzőt

Vágólapra másolva!
2008.07.18. 12:40
Meglehetősen erős tréfának esett áldozatul a mexikói UNAM Pumas vezetőedzője, Ricardo Ferretti: a brazil szakembert Sven-Göran Eriksson látogatta meg az egyik tréningen – legalábbis ő azt hitte… Az elegáns úriember beszélgetett az UNAM válogatott kerettag játékosairól az edzővel, vázolta terveit a nemzeti csapattal kapcsolatban, majd távozott, miután adott egy-két interjút a várakozó újságíróknak. Mint kiderült, Ferrettit és a riportereket az Erikssonra rendkívüli módon hasonlító walesi színész, Derek Williams verte át csúnyán.
Ő verte át a mexikói újságírókat, no meg az UNAM edzőjét...
Fotó: svenalike.co.uk.
Ő verte át a mexikói újságírókat, no meg az UNAM edzőjét...
Ő verte át a mexikói újságírókat, no meg az UNAM edzőjét...
Fotó: svenalike.co.uk.
Ő verte át a mexikói újságírókat, no meg az UNAM edzőjét...


Jellegzetes szemüveg, világoskék nyakkendő, svéd akcentus, visszafogott modor, no meg két csinos barna lány: Sven-Göran Eriksson minden jellegzetes „kelléke” a helyén volt. A magát a júniusban kinevezett mexikói szövetségi kapitánynak kiadó férfi az UNAM Pumas csapatának edzésére látogatott el az Estadio Universitarióba, és sikeresen megtévesztette az ott tartózkodó újságírókat, illetve Ricardo Ferrettit, a mexikóvárosi egyetemi csapat mesterét.

„Azt mondta, hogy a válogatott kerettagokat jött el megnézni edzésen, és én ezt minden további nélkül elhittem. Megszólalásig hasonlított Erikssonra, beszélt velem a terveiről is” – mondta a brazil szakvezető.

Az már némi gyanút kelthetett, hogy az ál-Eriksson két barna szépség kíséretében érkezett a tréningre, no de hála a svéd mester nőcsábász hírének, a mexikóiak még ezen sem akadtak fent.

„Megjelent hirtelen két lánnyal, meglehetősen furcsa volt az egész. Hallottuk, hogy Angliában volt néhány afférja, így nem is tudtuk, hirtelen mit gondoljunk. A lányok a kapu mögül néztek az edzést, majd áthívta őket a kispadra” – mesélte a nem mindennapi sztorit José Angel Parra, az El Universal újságírója.

...és itt az igazi Eriksson
Fotó: Imago
...és itt az igazi Eriksson


„Eriksson” az edzés után barátságosan leállt társalogni a mexikói riporterekkel, és igencsak profin nyilatkozott.

„Ez még az építkezés időszaka, és remélem, megkapom a megfelelő türelmet és támogatást. Nagyon örülök, hogy ideszerződtem, most igyekszem tapasztalatokat szerezni a csapatoknál” – mondta, majd beült egy elsötétített üvegű terepjáróba, és távozott.

Mint kiderült, a mexikóiakat az 56 éves walesi Derek Williams verte át csúnyán, aki korábban már Angliában is kiadta magát a „háromoroszlánosok” egykori szövetségi kapitányának. A trükköt a mexikói Record sportlappal közösen eszelték ki, az UNAM edzésére pedig a helyi szövetség engedélyeinek felmutatásával jutottak be…

A Mexikói Labdarúgó-szövetség tagjainak nem lehet jó a humorérzékük, mert a testület körlevélben figyelmeztette az élvonalbeli csapatokat az „ál-Eriksson” jelenlétére. Az UNAM edzője ennél jóval vidámabban fogta fel az átverést:

„Az igazat megvallva, nagyon jó tréfa volt. Eszembe sem jutott gyanakodni” – nyilatkozta.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik