Eriksson állítja, vasárnap véletlenül ült Abramovics közelében

Vágólapra másolva!
2007.09.24. 19:45
Sven Göran Eriksson állítja, vasárnap csak véletlenül ült Roman Abramovics közelében, nincs szó arról, hogy hamarosan átvenné a Chelsea labdarúgócsapatát. A korábbi angol szövetségi kapitány ugyanis ki akarja tölteni három éves szerződését a Manchester Citynél.

„Oda ültem, ahová ültettek” – kezdte nyilatkozatát a svéd szakaember a BBC internetes oldalán.

Eriksson vasárnap az Old Traffordon tekintette meg a Manchester United és a csütörtökön edzőcserén átesett Chelsea rangadóját. A jelentések szerint a tréner a londoni klub tulajdonosa, Roman Abramovics közelében ült, ezért elindultak a pletykák, hogy ezt kihasználva tárgyaltak az együttműködésről.

„A futballvilágban dolgozó emberek többsége kíváncsi volt erre a mérkőzésre. Nekem nincs most semmi dolgom Abramoviccsal vagy a Chelsea-vel” – jegyezte meg az 59 éves tréner.

Erikssont 2003-ban hívta a londoni klub, de elutasította az ajánlatot, kitartott az angol válogatott mellett. Most Jose Mourinho távozása miatt merült fel ismét a neve, noha a Chelsea állítólag hosszú távon számít Avram Grant munkájára.

A svéd szakember egyébként újabb érveket is felsorakoztatott annak bizonyítására, hogy szó sem volt arról, hogy vasárnap tárgyaljon Abramoviccsal.

„Szinte szakmai bűnnel ért volna fel, ha szabad vasárnap délutánom ellenére nem megyek ki a Manchester United-Chelsea találkozóra. Természetesen erről szó sem volt – mondta a szakember, majd hozzátette: Három évre szól a szerződésem a Citynél, hosszú távon szeretnék itt dolgozni. Amúgy semmit sem tudok a Chelsea-nél zajló eseményekről.

Szintén a londoniakhoz kapcsolódó hír, hogy az angol szövetséghez továbbra sem érkeztek meg azok a dokumentumok, amelyek elősegítenék, hogy az UEFA pro-licencével nem rendelkező Avram Grant tizenkét hétnél hosszabb időre érvényes engedélyt kapjon. A BBC úgy tudja, hogy a szakember csak olyan végzettséggel rendelkezik, amely az A-licencnek felel meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik