Sven-Göran Eriksson már a jövő héten átveheti a Manchester Cityt

Vágólapra másolva!
2007.06.24. 14:22
A BBC szerint már a jövő héten átveheti a Manchester City labdarúgócsapatát Sven-Göran Eriksson. A svéd szakemberen kívül másokkal is tárgyalnak, de a klubot megvásárolni kívánó thaiföldi üzletember közvetítője szerint az egykori angol szövetségi kapitánynak van a legnagyobb esélye.

Stuart Pearce menesztése óta még nem találták meg az új szakvezetőt a Manchester Citynél. Bár korábban felmerült Sam Allardyce neve is, a Boltont otthagyó szakember végül a Newcastle Unitednél kötött ki.

Ellenben már a jövő héten megoldódhat az edzőkérdés, ugyanis a klubot megvásárolni kívánó thaiföldi üzletember, Thaksin Shinawatra legszívesebben Sven-Göran Erikssont látná a kispadon.

Az 59 éves svéd szakember az elmúlt egy évben munka nélkül volt, utoljára az angol válogatott szövetségi kapitánya volt.

A thaiföldi befektető ajánlatát közvetítő Keith Harris úgy nyilatkozott a BBC-nek, hogy komoly esély van rá, hogy Sven-Göran Eriksson már a jövő héten a Manchester City edzője lesz.

Erikssonon kívül több neves edző is szóba jöhet Manchesterben: a Sevillát dirigáló Juande Ramos, a holland Co Adriaanse és a blackburni Mark Hughes is benne van a kalapban.

Thaksin Shinawatrának egyébként komoly tervei vannak a korábban szebb napokat látott klubnál: a Manchester Ewening Newsnak adott nyilatkozatában kifejtette, hogy a csapatot az első hat között szeretné látni. Azzal tisztában van, hogy ez nem megy egyik napról a másikra, de a most befejeződött szezonhoz képest mindenképpen javulást vár. A nagy áttörés három év múlva valósulhat meg.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik