Sven-Göran Eriksson szerint nem a lufik miatt szenvedtek vereséget

User UserUser User
Vágólapra másolva!
2008.01.28. 10:57
Búcsúzott az angol labdarúgó FA-kupa negyedik fordulójában a Manchester City, amely 2-1-es vereséget szenvedett a Sheffield United otthonában. A hazaiak vezető gólja úgy született, hogy a vendégek védője, Michael Ball képtelen volt felszabadítani a manchesteri szurkolók által a pályára dobált lufik miatt, de Sven-Göran Eriksson szerint nem emiatt kaptak ki.
Luton Shelton ünnepel, a háttérben az ominózus lufik
Reuters
Luton Shelton ünnepel, a háttérben az ominózus lufik
Luton Shelton ünnepel, a háttérben az ominózus lufik
Reuters
Luton Shelton ünnepel, a háttérben az ominózus lufik

Ritkán látható góllal szerzett vezetést a Sheffield United a vasárnap délutáni FA-kupa-meccsen: egy balról középre passzolt labda ide-oda pattogott a Manchester City tizenhatosán belül a bedobált lufik miatt, ez megzavarta Michael Ballt, a volt válogatott játékost. A balhátvéd hatalmas lyukat rúgott, és az érkező Luton Shelton a hálóba lőtt.

Sven-Göran Eriksson, a City svéd vezetőedzője szerint nem a lufik miatt kaptak ki, sokkal jobban kellett volna játszaniuk. A szakember azonban nem titkolta, ilyen gólt még nem látott.
„A labda irányt változtatott, és ez megzavarta Ballt. De nem szabad a lufikat hibáztatni, sokkal jobban kellett volna játszanunk. Túl sok labdát vesztettünk, és emiatt kaptunk ki.”

A korábbi angol szövetségi kapitány nyugodtan viselte a kapott gólt, de azt elmondta, hogy korábban többször is kérték a negyedik játékvezetőt, hogy tisztítsák meg a lufiktól a játékteret. Azonban Alan Wiley játékvezető azt a döntést hozta, hogy Joe Hart kapus tüntesse el onnan a lufikat, ami a Manchester City vezetői szerint nem volt szerencsés, hiszen nem lehet ilyenre egy hálóőrt megkérni, amikor a labda játékban van.

A Sheffield mestere, Bryan Robson elismerte, hogy a léggömbök valóban az ő csapatát segítették.
„Általában a kapusok meg szokták tisztítani a saját területüket, de a mi szerencsénkre Hart nem ezt tette, és ebből született az első gól.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik