A németek Lennart Johanssont támogatják

Vágólapra másolva!
2007.01.19. 17:02
Lennart Johansson jelenlegi elnököt támogatja a jövő heti UEFA-tisztújításon Theo Zwanziger, a Német Labdarúgó-szövetség (DFB) elnöke. A DFB politikai súlya és befolyása igen jelentős a kontinentális ernyőszervezetben. Eközben Johansson üzent Sepp Blatternek, a FIFA vezérének, hogy ne támogassa nyíltan riválisát, Michel Platinit.
Theo Zwanziger (balra) nyíltan kampányol Lennart Johansson (jobbra) mellett
Theo Zwanziger (balra) nyíltan kampányol Lennart Johansson (jobbra) mellett
Theo Zwanziger (balra) nyíltan kampányol Lennart Johansson (jobbra) mellett
Theo Zwanziger (balra) nyíltan kampányol Lennart Johansson (jobbra) mellett

JOHANSSON SEMLEGESSÉGET VÁR BLATTERTŐL

Lennart Johansson felszólította Joseph Blatter FIFA-elnököt, hogy ne támogassa nyíltan Michel Platinit – írja az MTI a dpa német hírügynökségre hivatkozva.
Blatter többször kijelentette: jobban örülne ha Michel Platini venné át az UEFA irányítását.
"Természetesen az UEFA elnökeként nem kritizálhatom a világ labdarúgásának első emberét, de azt megjegyezhetem, hogy mindenki joggal várja el tőle a semlegességet - mondta Johansson. - Nem vet jó fényt a rendkívüli népszerűségnek örvendő Blatterre, ha nyíltan támogat egy jelöltet."
"Mély meggyőződésünk, hogy a tapasztalata miatt Johansson a legalkalmasabb ember erre a munkára, a kora nem számít" – jelentette ki Zwanziger a DFB hivatalos weboldalán.

A 77 éves Johanssonnal szemben az 51 esztendős Michel Platini indul az elnökválasztáson a jövő pénteki, düsseldorfi kongresszuson.

A jelenleg is "regnáló" svéd sportvezető 1990 óta vezeti az UEFA-t, és Zwanziger szerint az európai futballnak az a jó, ha folytatja.

"Kiváló kapcsolatai és remek diplomáciai stílusa teszik őt nélkölözhetetlenné akkor, amikor a nehéz időkben az UEFA-t 'melegen kell tartani'" – szögezte le.

"Most rossz időben jönne a változás. Egy megkérdőjelezhető őrségváltás nem tenne jót a szervezetnek, és nem erre van most szükség."

Elemzők szerint a DFB most próbálja visszaadni Johanssonnak azt, hogy segítette a németek győzelmét a 2006-os labdarúgó-világbajnokság pályázata során. Zwanziger ezt a feltételezést visszautasította.

"Ez őrültség – mondta. – Nem csak hálából támogatjuk őt, noha tény, hogy fantasztikusan sokat köszönhetünk a közbenjárásának."

Pénteken Johansson úgy nyilatkozott: biztos benne, hogy megnyeri a választást. Bár a svéd sportdiplomatát számos tagszövetség támogatja, a szavazás titkos, így bármi megtörténhet.

"Ha mindenki úgy szavaz, ahogy előzetesen megbeszéltük, akkor nem lehet baj, én maradok az elnök. Persze a titkos szavazásnál soha nem alakulnak úgy az eredmények, ahogy előzetesen megállapodtak róla, mindig akadnak, akik meggondolják magukat, de ha nem lesznek sokan, akkor ez is belefér."
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik