Ilyen az élet: Advocaat belátta, hogy Arsavin túlnőtt a Zeniten

Vágólapra másolva!
2008.06.24. 10:52
Az UEFA-kupa-győztes Zenit Szentpétervár edzője, a holland Dick Advocaat kijelentette: nem akarja megakadályozni a csapat és az orosz válogatott legnagyobb sztárjának, Andrej Arsavin eligazolását. A szbornaja csillaga már többször beszélt arról, hogy legszívesebben Spanyolországban vagy esetleg Angliában folytatná pályafutását.
Az "Andrej Arsavin-lemez" lehet az átigazolási időszak legnagyobb slágere
Fotó: Reuters
Az "Andrej Arsavin-lemez" lehet az átigazolási időszak legnagyobb slágere
Az "Andrej Arsavin-lemez" lehet az átigazolási időszak legnagyobb slágere
Fotó: Reuters
Az "Andrej Arsavin-lemez" lehet az átigazolási időszak legnagyobb slágere

Egyszer minden gyermek kirepül a családi fészekből. A szülők vagy görcsösen ragaszkodnak porontyukhoz vagy tudomásul veszik: ez az élet menete.

Dick Advocaat az UEFA-kupa-győztes Zenit Szentpétervár edzője jó apuka. Belátja, hogy „fiai” közül a legügyesebb, történetesen Andrej Arsavin, már túlnőtt a családon. A holland szakember egy interjúban korrektül elismerte: nem akadályozza meg, hogy a kiváló futballista szerencsét próbáljon egy európai elitbajnokságban.

„Nyilván nem rajongok a gondolatért, hogy elvesztem az egyik legjobb játékosomat, de realistának kell maradnom. Szabad utat kap” – mondta a BBC Sportnak Advocaat.

„El kell fogadnom , hogy Európában akar játszani. Azt hiszem több klub is szerepel az álmaiban, néhány Angliából és Spanyolországból. Ez az a két ország, amelyben futballozni szeretne” – tette hozzá a holland mester, aki a folytatásban már arról beszélt, mit hozhat a jövő a labdarúgó számára.

„Találkoztunk, és azt mondta: eljött az idő a váltásra. Persze nehéz megmondani, hogy melyik bajnokság fekszik legjobban a számára. Mi többé kevésbé 4-3-3-as felállásban játszottunk, így a szélen játszó futballistáink több szabadságot kaptak” – mondta Advocaat, aki hozzátette, ha új edzője nem tud elég szabad mozgásteret biztosítani Arsavinnak a pályán, a játékos nem tudja majd maximálisan kamatoztatni képességeit.

Arsavin az Európa-bajnokság első két orosz meccsén nem játszott eltiltás miatt, azután azonban vezére volt a szbornajának a svéd, majd a negyeddöntőben a holland válogatott elleni egyaránt győztes meccseken.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik