Drámai hajrában nyert meccset az Arsenal

Vágólapra másolva!
2009.08.01. 19:55
Az Emirates-kupa felkészülési torna első fordulójában az angol Arsenal 2–1-re legyőzte a spanyol Atlético Madridot. A másik találkozón a skót Rangers Madzsid Bugerra találatával nyert a francia Paris Saint-Germain ellen.
Bánkódhattak az Atlético Madrid játékosai, a csereként beálló Andrej Arsavin (jobbra) két góljának köszönhetően az Arsenal nyert
Fotó: Reuters
Bánkódhattak az Atlético Madrid játékosai, a csereként beálló Andrej Arsavin (jobbra) két góljának köszönhetően az Arsenal nyert
Bánkódhattak az Atlético Madrid játékosai, a csereként beálló Andrej Arsavin (jobbra) két góljának köszönhetően az Arsenal nyert
Fotó: Reuters
Bánkódhattak az Atlético Madrid játékosai, a csereként beálló Andrej Arsavin (jobbra) két góljának köszönhetően az Arsenal nyert

A találkozó első lehetősége a spanyolok előtt adódott, a hatodik percben egy jobb oldali szögletet követően került Sergio Agüero elé a labda, aki kissé kiszorított helyzetből, balról fejelt kapura, ám közeli próbálkozása kipattant a jobb oldali kapufáról.

Egy perccel később Tomás Rosicky talált 17 méterről nagyszerűen a bal felső sarokba, a dolog szépséghibája, hogy mindezt leshelyzet előzte meg, így maradt a 0–0.

A 19. percben Robin van Persie lőtt félfordulatból kapura 11 méterről, majd José Antonio Reyes próbálkozott jobb lábbal az ellentámadásból hasonló távolságból, ám egyikük sem tudott a kapuba találni, mint ahogy ezt követően más sem, így gól nélküli állás mellett vonultak pihenőre a csapatok.

A második játékrészben igen agilisan kezdett az Arsenal: Bacary Sagna jobb oldali beadását tette sarokkal kapura Van Persie, ám a visszafutó John Heitinga menteni tudott.

Egy perccel később ismét Arsenal-helyzet: Nicklas Bendtner elé került a labda, aki 5 méterről, balról a hosszú felső sarok fölé lőtt.

Valamivel egy óra játék után Maxi Rodríguez próbálkozott átlövéssel 30 méterről, Vito Mannone csak üggyel-bajjal tudott szögletre menteni.

A 64. percben Jack Wilshere kavarta meg az Atlético védelmének bal szárnyát, ám visszagurítását követően Aaron Ramsey lövését védte Sergio Asenjo.

A hajrában aztán egymást követték a lehetőségek, előbb Maxi Rodríguez lőtt keresztbe a kapu előtt, majd a csereként beálló Andrej Arsavin szerezte meg a vezetést: Cesc Fabregas jobb oldali beadását lőtte közelről kapásból a rövid alsó sarokba (1–0).

A 88. percben a nagyszerű ütemben kilépő German Pacheco talált 16 méterről az Arsenal kapujába (1–1), majd egy perccel később ismét Arsavin volt eredményes: kicselezte Asenjót, már-már úgy tűnt, hogy hosszan tolja meg a labdát, ám becsúszva még a kapuba tudta továbbítani (2–1).

Az Emirates-kupa másik találkozóján a skót Rangers és a francia Paris Saint-Germain csapott össze.

A találkozót jobban kezdték a skótot, és Kenny Miller vezetésével többször is veszélyes támadást vezettek, ám sem ők, sem a feljavuló franciák nem tudtak gólt szerezni az első játékrészben.

A 75. percben dőlt el a találkozó sorsa, az algériai válogatott Madzsid Bugerra fejelt Pedro Mendes szögletét követően 7 méterről a hálóba (1–0).

Az első fordulót követően az Arsenal vezeti a tabellát, köszönhetően annak a szabálynak, hogy minden rúgott gólért jár egy pont.

EMIRATES-KUPA

RANGERS (skót)–PARIS SAINT-GERMAIN (francia) 1–0
A Rangers kezdőcsapata: Alexander; Whittaker, Bugerra, Weir, Papac; McCulloch; Novo, Davis, Mendes, Lafferty; Miller.
A PSG kezdőcsapata: Coupet; Sakho, Makelele, Bourillon, Erding, Arnaud, Chantome, Maurice, Rothen, Jallet, Sankhare.
Gólszerző: Bugerra (75.)

ARSENAL (angol)–ATLÉTICO MADRID (spanyol) 2–1
ARSENAL: Mannone – Sagna, Gallas, Djourou, Traoré (Clichy, a szünetben)– Eboué (Wilshere, a szünetben), Rosicky (Merida, a szünetben), Denilson, Ramsey (Fabregas, 66.) – Van Persie (Eduardo, 66.), Bendtner (Arsavin, 66.)
ATLÉTICO MADRID: Asenjo – Heitinga, Ujfalusi, Juanito, Raúl Garcia – Sergio Agüero, Paulo Assuncao, Domínguez, Reyes – Sinama-Pongolle (Maxi Rodríguez, 41.), Forlán
Gólszerzők: Arsavin (86., 89.), ill. Pacheco (88.)


AZ ÁLLÁS

1. Arsenal 1 1 2–1 5 pont
2. Rangers 1 1 1–0 4
3. Atlético Madrid 1 1 1–2 1
4. Paris Saint-Germain 1 1 0–1 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik