Andrej Arsavin elnézést kért, hogy csak négy gólt lőtt a Pool ellen

Vágólapra másolva!
2009.04.22. 11:44
Szenzációs mérkőzésen 4–4-es döntetlent játszott a Liverpool az Arsenallal az angol labdarúgó-bajnokság 33. fordulójának keddi összecsapásán. Az „ágyúsok” orosz futballistája, Andrej Arsavin négy gólt szerzett, majd egy kosárlabdameccshez hasonlította a találkozót, amelyen „csak négyszer talált a gyűrűbe”.
Arsavin (23-as mezben) parádéja egy pontot ért
Fotó: Reuters
Arsavin (23-as mezben) parádéja egy pontot ért
Arsavin (23-as mezben) parádéja egy pontot ért
Fotó: Reuters
Arsavin (23-as mezben) parádéja egy pontot ért

Andrej Arsavin nem kezdett az Arsenal Chelsea elleni, 2–1-re elveszített FA-kupa-találkozóján – a mindössze a hajrában beküldött orosz a Liverpool elleni bajnokira pihent. A „vörösök” nagy bánatára...

Arsavin a keddi bajnokin négy gólt rámolt be a liverpooli Pepe Reina kapujába, együttese mégis csupán egy pontot hozott el az Anfieldről.

„Remek mérkőzés volt; élvezetes a szurkolók, de nem túl jó a csapat számára. Mindenképpen nyerni akartunk, a Liverpool azonban keményen harcolt, de így is rengeteg szép jelenet volt a pályán” – kezdte a kilencven perc utáni értékelését Arsavin.

A nemrég még beilleszkedési problémákkal küzdő futballista a „vörösök” elleni teljesítményével jelezte kritikusainak: jól érzi magát új klubjában. Mindezt alátámasztja, hogy pályafutása során első alkalommal szerzett „mesternégyest”.

„Oroszországban már kétszer lőttem három gólt egy találkozón, de még egyszer sem vettem be a kaput négyszer ugyanazon a meccsen” – tette hozzá a 28 éves támadó, aki egy egészen más sportághoz hasonlította az Anfielden történteket.

„Szinte olyan volt, mintha egy kosárlabdameccsen lettünk volna, csak éppen nem tudtam kilencven pontot szerezni, mindössze négyet. Elnézést kérek emiatt...” – szerénykedett Arsavin.

Az eredménnyel – annak ellenére, hogy ellenfele a ráadásban egyenlített – az Arsenal lehet elégedettebb: a Pool otthonában pontot szerezni nem kis teljesítmény, ráadásul új játékosuk egyre jobban kezd beépülni a gárdába, jövőre pedig már a Bajnokok Ligájában is segítheti csapatát. A negyedik hely pedig a Premier League-ben betonbiztosnak tűnik a még a BL-ben is vitézkedő londoniak számára (azaz se föl, se le) A Pool ezzel szemben egyre inkább távolodik a bajnoki címtől.

Ezzel a döntetlennel Rafa Benítez, a Liverpool menedzsere szerint is egyértelműen a Manchester United kezébe került az aranyérem sorsa. A spanyol mester ennek ellenére bízik a csodában.

„Ha győznek a Portsmouth ellen, nagyon nehéz dolgunk lesz. De ehhez tényleg nyerrniük kell, ráadásul még az Arsenallal is játszanak. Úgyhogy meglátjuk, mi lesz. Az utolsó mérkőzésig nyomást szeretnénk gyakorolni rájuk. Elvégre ez futball: sosem tudhatod!” – értékelte a Manchester Uniteddel folytatott versenyfutás helyzetét Benítez, aki szerint a védekezésben elkövetett súlyos hibák miatt nem kerekedett felül csapata az Arsenalon.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik