Huszti Szabolcs: Ne hasonlítsanak engem Andrej Arsavinhoz!

Vágólapra másolva!
2009.04.27. 16:32
Huszti Szabolcs orosz klubja, a Zenit honlapjának adott interjújában kategorikusan kijelentette, hogy nem tartja magát Andrej Arsavin utódjának, és nem szeretné, hogy a ma már az Arsenalt erősítő orosz futballistához hasonlítsák. Bár az utóbbi időben kevés játéklehetőséghez jut, mégis jól érzi magát a szentpétervári klubnál, mivel elmondása szerint remek közösségbe csöppent, ahol mindenki segít neki a beilleszkedésben.
Huszti jól kijön a csapattársaival
Fotó: Action Images
Huszti jól kijön a csapattársaival
Huszti jól kijön a csapattársaival
Fotó: Action Images
Huszti jól kijön a csapattársaival

Sokan beszélnek úgy Huszti Szabolcsról, mint a télen az Arsenalhoz távozó Andrej Arsavin utódjáról, de a Zenit magyar középpályása nem akarja, hogy párhuzamot vonjanak kettejük között.

„Én Huszti Szabolcs vagyok, nem Andrej Arsavin – szögezte le a 26 éves magyar labdarúgó. – Nem értek egyet azokkal, akik szerint hasonlítunk egymásra. Lehet, hogy azonos poszton szerepelünk, de én a saját játékomat játszom.”

Sokan féltették a Hannovert elhagyó Husztit az orosz kalandtól, ő azonban elmondása szerint remekül érzi magát új állomáshelyén.

„Minden rendben van a csapattal. A játékosok, az edző és a szakmai stáb tagjai is nagyon rendesek. Nagyszerű hangulat uralkodik a gárdánál, mindenki segítőkész. A horvát Ivica Krizanac például a lakásom kiválasztásában segített. Az összes futballistával jól kijövök, de különösen a holland Fernando Ricksennel, a szlovák Kamil Contofalskyval, a portugál Fernando Meirával és az orosz srácokkal beszélgetek sokat. Mindannyian nagyon barátságosak.”

Huszti elmondta azt is, hogy nem Dick Advocaat személye miatt választotta a szentpéterváriakat.

„Ha másik edzője lenne az együttesnek, akkor is ide jöttem volna, mert a Zenit egy nagy klub, az UEFA-kupa és a Szuperkupa címvédője. Bár az is igaz, hogy ezeket az eredményeket Advocaattal érte el a csapat.”

Nemcsak a szakmáról esett szó az interjúban, hanem a magyar játékos hétköznapjairól is.

„Szentpétervárt még mindig nem fedeztem fel teljesen, mivel hatalmas város. Sokszor van dugó, de kezdem megszokni. A helyiek nagyon kedvesek, ebben hasonlít egymásra Oroszország és Magyarország – beszélt lakóhelyéről Huszti, aki mezszámáról is ejtett pár szót. – Nem vagyok babonás. Először 11-esben szerettem volna játszani, de az foglalt volt. A 23-ast ugyanakkor szintén szeretem, így erre esett a választásom.”

Kedvenc góljai közül a Paris Saint-Germain, a Borussia Dortmund és a Bayern München ellen szerzett találatait említette, ám hangsúlyozta, hogy számára mindig is a válogatott marad a legfontosabb.

Az orosz klub szurkolói többek között megtudhatták még a gárda magyar balszélsőjéről, hogy szereti az olasz konyhát, a helyi specialitások közül a borscs ízlik neki a legjobban, zenében viszont nincs kedvence – a nyugtató dallamoktól kezdve a diszkózenéig bármit meghallgat.

Az orosz nyelvvel még hadilábon áll – bár egyre több szót tud már –, az edzéseken viszont muszáj értenie, hogy mit kell csinálni, így ha nincs jelen tolmács, akkor a többi játékost utánozza.

Huszti egyébként rövid látogatást tett hazánkban, ahol Juhász Rolanddal és Bodnár Lászlóval együtt az általuk létrehozott alapítvánnyal kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik