A remeklő Andrej Arsavin álmainak földje: Spanyolország!

Vágólapra másolva!
2008.06.23. 12:54
Bár eltiltása miatt eddig mindössze két mérkőzésen lépett pályára, nem kérdés, hogy az Euro 2008 egyik legünnepeltebb sztárja Andrej Arsavin, az orosz válogatott zseniális képességű támadója. A kiszámíthatatlan, pályán remekül látó irányító mind a svédek, mind a hollandok ellen világklasszis teljesítményt nyújtott, így nem meglepő, hogy a nagycsapatok sorba állnak érte. Az Arsenal állítólag már ajánlatot is tett a Zenitnek, Arsavin viszont legszívesebben a Primera Divisiónba szerződne.
Ha Arsavin megindul, kitör a pánik: az irányító pillanatokkal a hollandoknak lőtt gólja előtt bűvöli a hátvédeket
Fotó: Reuters
Ha Arsavin megindul, kitör a pánik: az irányító pillanatokkal a hollandoknak lőtt gólja előtt bűvöli a hátvédeket
Ha Arsavin megindul, kitör a pánik: az irányító pillanatokkal a hollandoknak lőtt gólja előtt bűvöli a hátvédeket
Fotó: Reuters
Ha Arsavin megindul, kitör a pánik: az irányító pillanatokkal a hollandoknak lőtt gólja előtt bűvöli a hátvédeket

Június végéig választ várt az UEFA-kupa-győztes Zenit Szentpétervár csapata Andrej Arsavintól, hogy az irányító továbbra is szülővárosa klubjában szeretne-e focizni. Nos, a Zenit megkapta a várható nemleges választ, így az orosz válogatott sztárja külföldön is kipróbálhatja magát.

A „DIVATIRÁNYÍTÓ”

A 27 éves Andrej Arsavin pályán kívül sem elveszett ember: meglepő módon divattervezésből szerezte meg diplomáját. A pályán is igen elegáns támadó kis híján lemaradt az Eb-ről, miután teljesen ostoba módon piros lapot érően szabálytalankodott az andorrai Ildefons Limával szemben az utolsó selejtezőn, és kétmeccses eltiltást kapott. Amennyiben három találkozóra „meszelték volna el”, Hiddink nem vitte volna magával a kontinenstornára.
A klubhűségre nem panaszkodhatnak ennek ellenére a Zenit vezetői: az akkor még Leningrádnak nevezett városban született Arsavin a helyi Szmena futballiskola neveltje, egész karrierjét a Zenit első és második csapatában töltötte.

A szélsőként, ékként, no meg persze elsősorban irányítóként bevethető támadó eddig 217 mérkőzésen 47 gólt lőtt a szentpéterváriak kék-fehér szerelésében. Az Eb után, úgy tűnik, eljött a búcsú ideje – a Zenit meg vigaszként mindegy tízmillió angol fonttal gazdagodhat.

HIDDINK ARSAVINRÓL

„Andrej tudja, miként kell harcolni és bátran játszani. Fantasztikusan cselez, egy az egyben rettenetesen nehéz megállítani, sokszor csak szabálytalanul sikerül. Az általa kivívott szabadrúgások és büntetők is rendkívül értékesek. Ráadásul mentálisan is nagyon erős.”
„Talán az idő eljött a váltásra, és arra, hogy külföldön is kipróbáljam magam” – nyilatozta a spanyol AS lapnak Arsavin.

„Tudom, hogy több ajánlatom is van Angliából, illetve Németországból, de igazán a Primera Divisiónba akarok szerződni. Gyerekkorom óta követem a spanyol bajnokságot, és nagyon tetszik a csapatok stílusa arrafelé” – tette hozzá.

A kitűnő támadó szerint minden orosz játékosnak hatalmas lehetőség a kiugrásra az Euro 2008, így mindenki igyekszik a maximumot kihozni magából.

„Rengeteg jó játékos van Oroszországban, de igazából csak most kezdenek felfedezni minket, az UEFA-kupa és az Eb miatt. Nemcsak nekem, minden játékostársamnak is óriási lehetőség a kontinenstorna” – mondta.

A szbornaja „agya” a BBC játékosértékelője szerint (a lista több ezer szurkoló szavazata alapján áll össze) a kontinenstorna eddigi legjobbja: a maximális 10 pontból Svédország ellen 8.52-t, a hollandok ellen döbbenetes 9.35-öt kapott! Az elődöntőben „álmai földje” ellen bizonyíthat: a szbornaja megmutathatja a csoportbeli 1–4 után a „vörös fúriáknak”, hogy mennyit számít szellemi vezérének visszatérte.

Amennyiben az irányító ismét villog, talán befut egy ajánlat a spanyol bajnokságból is – játéka alapján bármely gárdának hasznára lehetne…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik