EB-HÍREK

Vágólapra másolva!
2008.05.14. 01:04

Maniche kimaradt Maniche kimaradt

PORTUGÁLIA. Luiz Felipe Scolari, a portugál válogatott szövetségi kapitánya nem nevezte az Európa-bajnokságra Maniche-t, az Internazionale Eb-ezüstérmes középpályását. A 23-as keret másik érdekessége, hogy Jorge Ribeiro személyében mindössze egy balhátvéd szerepel a névsorban.

A PORTUGÁL EB-KERET

Kapusok: Quim (Benfica), Ricardo (Real Betis), Rui Patrício (Sporting). Védők: Bruno Alves (FC Porto), Fernando Meira (VfB Stuttgart), Jorge Ribeiro (Boavista), José Bosingwa (FC Porto), Pepe (Real Madrid), Miguel (Valencia), Paulo Ferreira (Chelsea), Ricardo Carvalho (Chelsea). Középpályások: Deco (Barcelona), Petit (Benfica), Joao Moutinho (Sporting), Miguel Veloso (Sporting), Raúl Meireles (FC Porto), Cristiano Ronaldo (Manchester United), Nani (Manchester United), Ricardo Quaresma (FC Porto), Simao Sabrosa (Atlético Madrid). Csatárok: Hélder Postiga (Panathinaikosz), Hugo Almeida (Werder Bremen), Nuno Gomes (Benfica)

Az utolsó torna jön

HORVÁTORSZÁG. Niko Kovac bejelentette, hogy a nyári Eb lesz az utolsó nagy viadala a horvát együttesben. A 75-szörös válogatott középpályás korábban ott volt a 2004-es Eb-n, illetve a 2002-es és 2006-os világbajnokságon, az 1998-as vb-t viszont sérülés miatt kihagyta.

Kuhn keretet szűkített

SVÁJC. Huszonhatosra szűkítette keretét „Köbi” Kuhn szövetségi kapitány. A rendező ország együttesében ott lehet Patrick Müller, aki sérülései miatt a szezonban még nem játszott tétmérkőzést, viszont a múlt héten a Lyon tartalékcsapatában már szóhoz jutott.

Biztonsági gondok

SVÁJC. Ismeretlen szerzők által készített tanulmány szerint a négy svájci Eb-stadionból három nem felel meg a biztonsági előírásoknak. A svájci televízió által rendelt felmérés kimutatta, hogy a stadionok – a genfit leszámítva – nincsenek felkészülve az esetleges tömegpánikra, ami katasztrófához vezethet.

Seedorf nemet mondott

HOLLANDIA. Nézeteltérései miatt Marco van Bastennel már a kerethirdetés előtt lemondta az Eb-részvételt Clarence Seedorf. A Milan 87-szeres válogatott középpályását kapitányi érája elején két évig számításba sem vette Van Basten, később pedig hol kezdőként, hol csereként szerepeltette. Seedorf nem mondta le végleg a szereplést, reméli, hogy a torna után hivatalba lépő új kapitány, Bert van Marwijk számít rá.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik