Erwin Koeman pozitívan értékeli a bemutatkozó két mérkőzést

Vágólapra másolva!
2008.06.01. 13:28
A magyar labdarúgó-válogatott szombaton este 1–1-es döntetlent játszott az egy hét múlva kezdődő Európa-bajnokságra készülő Horvátországgal. A mérkőzés után Erwin Koeman, a magyar válogatott kispadján másodszor ülő holland szövetségi kapitány pozitívan értékelt.
Erwin Koeman egyenlőre nem érzi kényelmetlennek a magyar kispadot
Fotó: Németh Ferenc
Erwin Koeman egyenlőre nem érzi kényelmetlennek a magyar kispadot
Erwin Koeman egyenlőre nem érzi kényelmetlennek a magyar kispadot
Fotó: Németh Ferenc
Erwin Koeman egyenlőre nem érzi kényelmetlennek a magyar kispadot

A meccs érdekessége, hogy mindkét gólt horvát játékos, Niko Kovac neve mellé könyvelték el a jegyzőkönyvben. Kovac az első játékrész közepén szerezte meg a vezetést Fülöp hibája után, majd a félidő végén öngólt vétett – ezzel az ő nevéhez fűződik a találkozó mindkét találata.

Erwin Koeman, a magyar válogatott holland szövetségi kapitánya a mérkőzést követő rövid értékelésében azt mondta, hogy a maximumot hozta ki magából a csapat, és megérdemelt a döntetlen. A válogatottat második mérkőzésén irányító szakember kiemelte még, hogy a sikert helyén kell kezelni, a hibafaktor benne van a játékban, de meg kell próbálni minimálisra szorítani.

Slaven Bilic, a horvátok szövetségi kapitánya a hullámzó játékban és helyzetkihasználásban látta a sikertlenség okát. Mint mondta, a kínálkozó lehetőségeket nagyobb százalékban kell kihasználni a nagyobb sikerek érdekében.

Erwin Koeman a labdarúgó-szövetség hivatalos honlapján, az mlsz.hu-n a válogatott kerettel töltött két hetet is értékelte. „Nagyon jó, hogy egy Görögország elleni győzelemmel és egy Horvátország elleni döntetlennel kezdtük a közös munkát, de az még fontosabb, hogy együtt tölthettünk két hetet a játékosokkal, és remélem, ennek meg is lesz az eredménye” - mondta Koeman.

A holland szakember azt is elmondta, hogy legközelebb két és fél hónap múlva találkozik a csapattal, és bízik benne, hogy addig nem lesz komoly változás, azaz a sérülések és formaingadozások elkerülik majd a játékosokat. A nyilatkozatból az is kiderült, hogy Koeman nagyjából a mostani kerettagokkal képzeli el a felkészülést a szeptember 6-i Dánia elleni világbajnoksági selejtezőre.

A dánok elleni mérkőzésig a válogatottnak egy mérkőzése van még: augusztus 20-án barátságos találkozón Montenegró lesz az ellenfél a Puskás Ferenc Stadionban.

Ide kattintva elovashatja a mérkőzésről szóló összefoglaló cikkünket!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik