Zord körülmények fogadják az angol nemzeti tizenegyet Moszkvában

Vágólapra másolva!
2007.10.10. 10:23
Címkék
Október 17-én, szerdán fontos mérkőzésre kerül sor az Európa-bajnoki selejtezők E csoportjában. A tabella harmadik helyén álló Oroszország az előttük két ponttal álló Angliát fogadja, és ha nyer, feljöhetnek a második, már továbbjutó helyre.

A két gárda már összecsapott egymással nem is olyan régen; a szeptember 12-én megrendezett találkozón az angolok három góllal verték az oroszokat a Wembley Stadionban Michael Owen két, illetve Rio Ferdinand egy találatával.

Ezúttal várhatóan nem lesz ilyen könnyű dolguk a briteknek, hiszen vendéglátóik mindent megtesznek annak érdekében, hogy kellemetlen fogadtatásban részesüljenek Moszkvában.

A Luzsnyiki Stadionban ugyanis műfű várja a csapatokat, amely nagyban megnehezítheti a britek dolgát. Steve McClaren szerint azonban semmi ok az aggodalomra, hiszen a Manchester United és az Arsenal edzőközpontjában is találhatóak hasonló borítású pályák.

A szurkolók is érzik, hogy létfontosságú mérkőzésre kerül sor jövő szerdán. A pénztárak nyitásakor már hosszú sorok kígyóztak, hogy jegyhez jussanak a csoportrangadóra, legtöbbjük öt órát várakozott a zuhogó esőben.

Biztonsági intézkedések miatt mindössze 74000 nézőt engednek be a 84000 férőhelyes stadionba, amelyben májusban a Bajnokok Ligája döntőjét is rendezik.

Október 13-án is sor kerül Eb-selejtező mérkőzésekre az E csoportban. Az angolok Észtországot fogadják Londonban, míg az éllovas horvátok Izraelt látják vendégül. Utóbbi találkozó gólzáport ígér, hiszen az első összecsapáson hét gól született.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik