Hiába támadott végig, csak egy pontot szerzett az MU Glasgow-ban

Vágólapra másolva!
2008.11.05. 22:48
Hat gól és két pontosztozkodás született a labdarúgó Bajnokok Ligája E-csoportjában. A Manchester United hiába támadta végig a Celtic elleni meccset Glasgow-ban, csak a 84. percben tudott pontot menteni Giggs találatával, míg az Aalborg hazai pályán kétszer egyenlített a Villarreal ellen.
Hiába nyomott végig a kék mezes United, a házigazda Celtic egy pontot begyűjtött
Fotó: Reuters
Hiába nyomott végig a kék mezes United, a házigazda Celtic egy pontot begyűjtött
Hiába nyomott végig a kék mezes United, a házigazda Celtic egy pontot begyűjtött
Fotó: Reuters
Hiába nyomott végig a kék mezes United, a házigazda Celtic egy pontot begyűjtött


AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA

1. MU 4 2 2 0 7–1 +6 8
2. Villarreal 4 2 2 0 9–5 +4 8
3. Celtic 4 0 2 2 1–5 –4 2
4. Aalborg 4 0 2 2 5–11 –6 2
CELTIC–MANCHESTER UNITED

„Tuti óriási lesz a hangulat, a Celticé a világ egyik legjobb szurkolótábora” – nyilatkozta a glasgow-i zöld-fehérek és a Manchester United összecsapása előtt Sir Alex Ferguson, és a skót drukkerek nem is cáfoltak rá a vendégek mesterének szavaira: az első perctől kezdve tombolva hajtották csapatukat.

A találkozó elején Cristiano Ronaldónak akadt két lehetősége, de egyszer Hinkel le tudta blokkolni, egyszer pedig fölébombázott. A házigazdák első helyzetéből azonban gól született: Maloneyval szemben szabálytalankodott Rafael, majd az ezt követő szabadrúgást kifejelték az MU védői. A labda Maloney közreműködésével McDonaldhez került, aki egészen lehetetlen szögből, gyönyörű megoldást választva átlöbbölte Ben Foster felett a labdát.

A hátrányba került United elsősorban szögletek és szabadrúgások után került közel az egyenlítéshez az első félidőben. Rio Ferdinand kétszer került helyzetbe (egyszer az égbe lőtt, egyszer Caldwell tisztázott a gólvonalról), középhátvéd „partnere”, Vidics pedig a szünet előtt fejelt közelről fölé. A szünetben minden statisztikai mutatóban jobb volt az MU, kivéve egy1 – azt, ami igazán számít…

A második játékrészt Ronaldo és Carrick nyitotta egy kis tűzijátékkal, de mindkettejük lövését blokkolták a Celtic védői. Az 50. percben Ronaldo ismét helyzetbe került, lövését a „Szent Kapus”, Artur Boruc hárította.

A vendégek egyre közelebb jutottak az egyenlítéshez, de hiába volt a nyomás: Berbatov perdítését Maloney vágta ki a gólvonalról, a Celtic pedig kihúzta az első 60 percet. Kihúzott a további 30-ból még 24-et, de a 84. percben megtört a manchesterieket sújtó „átok”: Ronaldo szabadrúgását Boruc kitolta, de Giggs a hálóba stukkolta a kipattanót.

A MU szinte végig a kapuhoz szögezte a skótokat, de végül be kellett érnie a döntetlennel, miután a 92. percben Berbatov is kihagyott egy ordító ziccert – a helyzetek alapján (a lövésarány 6:26 volt!) a Celtic hálát adhat az égieknek az ikszért…

AALBORG–VILLARREAL

Dániában az első játékrészt végig irányítani tudta a spanyol csapat, amely a félidő hajrájában vezetést is szerzett. Pires passzolt Giuseppe Rossihoz, aki befelé indult, majd 19 méterről kilőtte a bal alsót a tehetetlen Zaza mellett.

A második félidőre sokkal aktívabb AaB jött ki, és ez gyorsan eredményre is vezetett egy szép akció után. Az 54. percben Caca sarokkal tette Curth elé a labdát, és a „CuCu” csatárpáros másik tagja ki is használta az előtte adódott ziccert.

A Villarreal Llorente csodás, löbbölt passza és Franco lövése után ismét előnybe került, de a dánok nem adták fel: Due szép szabadrúgással pontot mentett az Aalborgnak.

BAJNOKOK LIGÁJA


Helyszín: Celtic Park, Glasgow
Nézőszám: 58 000
Játékvezető: Tom Henning Övrebö (norvég)
Asszisztensek: Geir Age Holen és Dag-Roger Nebben (norvégok)

A KEZDŐCSAPATOK
Celtic Manchester United
1 Boruc 12 Foster
2 Hinkel 21 Rafael
5 G. Caldwell 5 R. Ferdinand
4 McManus 15 Vidics
12 Wilson 22 O'Shea
8 S. Brown 7 C. Ronaldo
11 Hartley 24 D. Fletcher
19 Robson 16 Carrick
13 Maloney 11 Giggs
46 McGeady 17 Nani
26 Sheridan 32 Tévez
Vezetőedző: Gordon Strachan Vezetőedző: Sir Alex Ferguson

Gólszerző: McDonald (13.), ill. Giggs (84.)
Csere: Nani h. Berbatov (46.), Sheridan h. Donati (64.), Rafael h. Evra (66.), Tévez h. Rooney (71.), Maloney h. O'Dea (76.), McDonald h. Hutchinson (82.)
Sárga lap: Nani (32.)


Helyszín: Aalborg Stadion, Aalborg
Nézőszám: 10 000
Játékvezető: Bertrand Layec (francia)
Asszisztensek: David Benech és Michael Annonier (franciák)
A KEZDŐCSAPATOK
Aalborg Villarreal
1 Zaza 13 Diego López
16 Bögelund 17 Javí Venta
6 Olfers 2 Gonzalo Rodríguez
2 M. Jakobsen 4 Godín
3 M. Pedersen 5 Capdevila
9 Augustinussen 8 Cazorla
8 A. Johansson 3 Edmílson
23 Enevoldsen 19 Marcos Senna
7 Due 7 Pirés
14 Curth 22 Rossi
18 Caca 16 Llorente
Vezetőedző: Allan Kuhn Vezetőedző: Manuel Pellegrini

Gólszerző: Curth (54.), Due (81.) ill. Rossi (41.), Franco (75.)
Csere: Pires h. Cani (62.), Rossi h. Franco (65.), Curth h. Saganowski (72.), Bögelund h. L. Nielsen (75.), Caca h. Risgard (79.), Edmílson h. Mati Fernández (83.)
Sárga lap: Due (65.), ill. Diego Godín (51.), Cani (90.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik