A Rangers menedzsere el van ragadtatva csapata teljesítményétől

Vágólapra másolva!
2007.10.24. 09:58
Nem bírt a Barcelona Glasgow-ban a Rangers-szel, így a katalánoknak be kellett érniük a gólnélküli döntetlenért járó szerény egy ponttal, amelynek hazai részről viszont érhetően roppant mód örültek. A Lyon folytatva jó németországi kupamúltját, győzni tudott, megtörve így a 2007-2008-s BL-sorozat pechszériáját. A Stuttgartnak ugyanakkor erre még várnia kell. Hiába játszott hatalmas mezőnyfölényben a Barcelona – lényegében mintha pályaválasztó lett volna – és szorította be ellenfelét saját térfelére, gólt nem sikerült szerezniük a katalánoknak, de kapufájuk mellett még ígéretes gólhelyzetig is csak ritkán jutottak.
Jellemző kép a mérkőzésről: a találkozón kapufáig jutó Ronaldinho a Rangers-védők erdejében. Mindig volt második, harmadik skót játékos...
Reuters
Jellemző kép a mérkőzésről: a találkozón kapufáig jutó Ronaldinho a Rangers-védők erdejében. Mindig volt második, harmadik skót játékos...
Jellemző kép a mérkőzésről: a találkozón kapufáig jutó Ronaldinho a Rangers-védők erdejében. Mindig volt második, harmadik skót játékos...
Reuters
Jellemző kép a mérkőzésről: a találkozón kapufáig jutó Ronaldinho a Rangers-védők erdejében. Mindig volt második, harmadik skót játékos...

A Rangers rendkívül fegyelmezetten védekezett, gyorsan visszazárt. Ezzel ugyan szinte feladták a gólszerzés lehetőségét, de nehéz és megoldhatatlan feladat elé állították a technikailag sokkal képzettebb vendégeket.

A védősor előtt mindig ott áll a teljes középpálya is, így mindig akadt blokkoló, közbepiszkáló, vagy éppen faultoló ember. És ha egy-két ellenfelen mégis túljutottak csellel, kényszerítővel a katalán gárda játékosai, jött a harmadik-negyedik Rangers-játékos. Soha nem fogytak el, jutalmuk egy pont és veretlenségük megőrzése lett.

„El vagyok ragadtatva játékosaim teljesítményétől – áradozott a skótok menedzsere, Walter Smith -, minden dicséret megilleti őket. A csoportunkban három kiváló ellenfelünk van, amelyekkel már megmérkőzhettünk és még veretlenek vagyunk. Nyilvánvaló, hogy nem vagyunk olyan jó csapat, mint a Barcelona, de mi is dolgozunk olyan keményen, mint jónéhány együttes a BL-ben. Ha a következő mérkőzésen, Barcelonában is képesek leszünk egy tisztességes eredményre, az már hihetetlen lenne. De ki tudja?”

A mérkőzésen kissé tanácstalan katalánok annak ellenére nem tudtak előnyt kovácsolni maguknak, hogy képességekben és játékban vitathatatlanul messze ellenfelük előtt jártak. De sokpasszos játékuk már az előző évadban sem volt olyan eredményes, mint korábban, váltani meg mintha nem tudnának. Pedig egy betömörülő, rendre visszalépő ellenféllel szemben így elmaradnak a várt eredmények.

„Jól kezdtünk, de csalódott vagyok, amiért nem tudtunk gólt szerezni - nyilatkozta a lefújást követően Frank Rijkaard, a Barcelona vezetőedzője. - Úgy gondolom, csapatom elég jól játszott, megérdemelte volna a győzelmet, de a Rangers nagyszerűen védekezett. Azért a BL-ben idegenben nem rossz eredmény a döntetlen, igaz a Nou Campban mindképpen győznünk kell. A Rangers-t azonban tisztelnünk kell Lyonban elért győzelme miatt, így nehéz jósolnom, mire leszünk képesek ellenük hazai környezetben.”

Suttgartban a komolyabb lehetőségeket tekintve már az első félidőben is a vendégek voltak a jobbak, de a francia helyzetek akkor még kimaradtak. A Lyon az 56. percben egy szöglet utáni kavarodást kihasználva talált be ellenfele kapujába, majd a hajrában kettőre növelte előnyét, eldöntve ezzel az összecsapást.

„Jobban játszottunk, mint a hétvégi bajnokin Hamburgban (4-1-re veszített akkor a Stuttgart), de mást nem is tudok mondani - értékelt Armin Veh, a stuttgartiak szakvezetője. - Az első félidőben jól ment a játék, de hiába akartunk kezdeményezőbbek lenni, ez nem sikerült. A Lyon megérdemelte a győzelmet, mert ezen a mérkőzésen egyértelműen jobb volt nálunk. A francia játékosok képességeiknek megfelelően teljesítettek és nem hibáztak.”

„Nagyon fontos győzelmet arattunk - esett le a bizonyos kő a Lyon trénerének, Alain Perrinnek szívéről két vesztes BL-mérkőzés 0-6-ját követően -, az első húsz perc hazai nyomása ellenére jól kezdtünk, majd képesek voltunk mi is a támadni. Ez azonban nem volt egy könnyű mérkőzés, az első félidőben nem értékesítettük a helyzeteinket, de a második játékrészben több lehetőségünk adódott, amelyekből kettőt ki is használtunk.”

A Lyon keddi, stuttgarti sikerét megelőzően a Leverkusent 4-2-re, a Bayernt 2-1-re, a Werdert 3-0-ra verte idegenben. Irigylésre méltó sorozat…

EMLÉKEZTETŐ, BAJNOKOK LIGÁJA, E CSOPORT, 3. FORDULÓ:


Helyszín: Glasgow, Ibrox Park
Nézőszám: 50 000
Játékvezető: Konrad Plautz (osztrák)
Asszisztensek: Markus Mayr, Berndhard Zauner (mindkettő osztrák)

RANGERS BARCELONA
1 McGregor 1 Valdés
2 Hutton 5 Puyol
24 Cuéllar 21 Thuram
3 Weir 3 G. Milito
5 Papac 22 Abidal
27 McCulloch 6 Xavi
6 Ferguson 8 Iniesta
8 Thomson 7 Gudjohnsen
11 Adam 10 Ronaldinho
10 Novo 19 Messi
29 Cousin 14 Henry
Menedzser: Vezetőedző:
Walter Smith Frank Rijkaard

Csere: Novo h. Beasley (72.), Henry h. Giovani (82.)
Sárga lap: Thomson (36.), Milito (48.), Papac (51.), Abidal (63.), Weir (71.)

EMLÉKEZTETŐ, BAJNOKOK LIGÁJA, E CSOPORT, 3. FORDULÓ:


Helyszín: Suttgart, Gottlieb Draimler
Nézőszám: 51 300
Játékvezető: Lucilio Cardoso Cortez Batista (portguál)
Asszisztensek: Bertino Cunha Miranda, José Carlos Neves Ramalho (mindkettő portugál)

STUTTGART LYON
1 Schäfer 30 Vercoutre
19 Hilbert 20 Reveillere
5 Tasci 29 Squillaci
6 Meira 22 Anderson
3 Osorio 11 Grosso
7 Meissner 8 Juninho
13 Pardo 26 Fábio Santos
10 Bastürk 6 Kallström
8 Farnerud 14 Govou
33 Gomez 10 Benzema
18 Cacau 18 Ben Arfa
Vezetőedző: Vezetőedző:
Armin Veh Alain Perrin

Gólszerző(k): Fábio Santos (56.), Benzema (79.)
Csere: Meissner helyett Khedira (62.), Bastürk h. Ewerthon (71.) ill. Ben Arfa h. Keita (74.), Benzema h. Bodmer (84.), Govou h. Clerc (85.)
Sárga lap: Hilbert (42.), Khedira (64.), Cacau (76.) ill. Källström (30.), Vercoutre (75.)

A CSOPORT ÁLLÁSA:
1. Barcelona 3 2 1 0 5-0 +5 7
2. Rangers 3 2 1 0 5-1 +4 7
3. Lyon 3 1 0 2 2-6 -4 3
4. VfB Stuttgart 3 0 0 3 1-6 -5 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik