nemzetisport.hu 2017.10.17 18:48 Frissítve: 2017.10.17 20:39

Válogatott: közös megegyezéssel távozik Bernd Storck – hivatalos

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnöksége keddi ülésén értékelte a válogatott világbajnoki selejtezős szereplését, és arra az elhatározásra jutott, hogy közös megegyezéssel szerződést bont Bernd Storckkal, aki így mindkét tisztségéből – a sportigazgatói és a szövetségi kapitányi posztjáról is – távozik.

Bernd Storck közös megegyezéssel távozik

 

Ön szerint jól döntött az MLSZ, hogy közös megegyezéssel felbontotta Bernd Storck szerződését?

Eredmények állása
 

Kedden hét óra előtt nem sokkal Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője bejelentette, a szövetség elnöksége jóváhagyta Bernd Storck közös megegyezéssel történő távozását. A német szakember minden feladatkörében befejezi a munkáját az MLSZ-ben.

„Az elnökség egyhangúlag elfogadja Bernd Storck közös megegyezéssel való távozását az MLSZ kötelékéből. Ez azt jelenti, hogy megszűnik a megbízatása szövetségi kapitányként és sportigazgatóként is. Az MLSZ elnöksége felkérte Csányi Sándor elnököt, hogy kezdjen tárgyalásokat az új szövetségi kapitány szerződtetésére. A magyar válogatott novemberben két mérkőzést játszik. Az idő rövidsége miatt elképzelhető, hogy ideiglenes szövetségi edző készíti fel a csapatot. Megköszönjük Bernd Storck munkáját, mert vele ért el sikereket a magyar válogatott az elmúlt időszakban” – mondta Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője.

A Luxemburg és Costa Rica elleni novemberi felkészülési meccseken az idő rövidsége miatt minden bizonnyal ideiglenes kapitány irányít majd. Könnyen lehet, hogy az U17-es nemzeti együttes szövetségi edzője, a felnőttválogatott stábjában is dolgozó Szélesi Zoltán kapja meg majd erre a lehetőséget.

„Elfogyott körülette a levegő, elveszett a sikerek előfeltételének tekinthető hit” – indokolta a döntést Csányi Sándor. Az MLSZ elnökével készült interjút ide kattintva olvashatja el!

Bernd Storck búcsúszavait ide kattintva olvashatja el!

A bejelentés vágatlanul

 
Mi lesz a Storck-csapattal? Több mint 20 német szakember jövője válhat kérdésessé
Merre tovább? Vissza lehet csábítani Dárdait?
Lehet ennél lejjebb is: a vb-selejtező sötét jövőt ígér a válogatottnak
Mi a közös Barótiban, Mészölyben, Csankban, Matthäusban és Storckban?
„Show must go on… Storck must go home” – így látják önök

Az MLSZ 2015 márciusában utánpótlás-sportigazgatónak nevezte ki Dárdai Pál német felfedezőjét, azzal a céllal, hogy fejlessze a magyar utánpótlásfutball egészét.

Kinevezése után két héttel jött a hír, hogy az U20-as világbajnokságon már Storck vezeti a magyar válogatottat, és a nyolcaddöntőben csak hatalmas csatában, hosszabbításban maradtunk alul a végső győztes szerbekkel szemben.

Nem sokkal később, 2015. július 20-án bejelentették, hogy Storck átveszi Dárdai Pál helyét a felnőttválogatott élén, és a novemberi, Norvégia elleni pótselejtező sikeres megvívásának köszönhetően végül kivezette a csapatot a franciaországi Európa-bajnokságra.

A 2016-os kontinensbajnokságon csoportelső lett a magyar együttes, de Belgium a nyolcaddöntőben már megálljt parancsolt. 

A világbajnoki selejtező viszont kevésbé alakult fényesen, a magyar csapat ikszelt Feröeren, kikapott Andorrában, és nem szerzett pontot az első két helyen záró Portugália, Svájc kettős ellen, így összesen 13 pontot szerezve csoportja harmadik helyén végzett, s nem jutott ki az oroszországi tornára.

Bernd Storck mérlege a magyar válogatott kispadján 25 mérkőzésen: 8 győzelem, 7 döntetlen, 10 vereség. 2017-es mutatója: 2 győzelem, 0 döntetlen, 5 vereség, 6–14-es gólkülönbség. 

2019.04.24 23:57:55

Magyar válogatott THURY GÁBOR

ALAPVONAL. Nem egy Dárdai Pálra volna szükség, hanem seregnyire. Finoman szólva emberes küldetés lenne.

2019.04.24 15:38:07

Magyar válogatott PÓR KÁROLY

Az U17-es Eb-re készülő Major Sámuel és Németh András egymás ellen csatázott egy nemzetközi torna fináléjában.

2019.04.15 17:51:39

Magyar válogatott nemzetisport.hu

Öt válogatott kijut az őszi brazíliai U17-es világbajnokságra.

2019.04.09 11:37:17

Magyar válogatott BODNÁR ZALÁN (Barcelona)

Tarlós István bejelentette, hogy Kocsis Sándor szobrot kap a magyar fővárosban.

2019.04.08 11:42:23

Magyar válogatott THURY GÁBOR

Szövetségi kapitányságának első mérkőzésén 5:2-es vereséget szenvedett el a csehszlovákoktól.