Válogatott: közös megegyezéssel távozik Bernd Storck – hivatalos

Vágólapra másolva!
2017.10.17. 18:48
null
Bernd Storck közös megegyezéssel távozik
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnöksége keddi ülésén értékelte a válogatott világbajnoki selejtezős szereplését, és arra az elhatározásra jutott, hogy közös megegyezéssel szerződést bont Bernd Storckkal, aki így mindkét tisztségéből – a sportigazgatói és a szövetségi kapitányi posztjáról is – távozik.

SZAVAZÁS

Ön szerint jól döntött az MLSZ, hogy közös megegyezéssel felbontotta Bernd Storck szerződését?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Kedden hét óra előtt nem sokkal Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője bejelentette, a szövetség elnöksége jóváhagyta Bernd Storck közös megegyezéssel történő távozását. A német szakember minden feladatkörében befejezi a munkáját az MLSZ-ben.

„Az elnökség egyhangúlag elfogadja Bernd Storck közös megegyezéssel való távozását az MLSZ kötelékéből. Ez azt jelenti, hogy megszűnik a megbízatása szövetségi kapitányként és sportigazgatóként is. Az MLSZ elnöksége felkérte Csányi Sándor elnököt, hogy kezdjen tárgyalásokat az új szövetségi kapitány szerződtetésére. A magyar válogatott novemberben két mérkőzést játszik. Az idő rövidsége miatt elképzelhető, hogy ideiglenes szövetségi edző készíti fel a csapatot. Megköszönjük Bernd Storck munkáját, mert vele ért el sikereket a magyar válogatott az elmúlt időszakban” – mondta Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője.

A Luxemburg és Costa Rica elleni novemberi felkészülési meccseken az idő rövidsége miatt minden bizonnyal ideiglenes kapitány irányít majd. Könnyen lehet, hogy az U17-es nemzeti együttes szövetségi edzője, a felnőttválogatott stábjában is dolgozó Szélesi Zoltán kapja meg majd erre a lehetőséget.

„Elfogyott körülette a levegő, elveszett a sikerek előfeltételének tekinthető hit” – indokolta a döntést Csányi Sándor. Az MLSZ elnökével készült interjút ide kattintva olvashatja el!

Bernd Storck búcsúszavait ide kattintva olvashatja el!

A bejelentés vágatlanul

Az MLSZ 2015 márciusában utánpótlás-sportigazgatónak nevezte ki Dárdai Pál német felfedezőjét, azzal a céllal, hogy fejlessze a magyar utánpótlásfutball egészét.

Kinevezése után két héttel jött a hír, hogy az U20-as világbajnokságon már Storck vezeti a magyar válogatottat, és a nyolcaddöntőben csak hatalmas csatában, hosszabbításban maradtunk alul a végső győztes szerbekkel szemben.

Nem sokkal később, 2015. július 20-án bejelentették, hogy Storck átveszi Dárdai Pál helyét a felnőttválogatott élén, és a novemberi, Norvégia elleni pótselejtező sikeres megvívásának köszönhetően végül kivezette a csapatot a franciaországi Európa-bajnokságra.

A 2016-os kontinensbajnokságon csoportelső lett a magyar együttes, de Belgium a nyolcaddöntőben már megálljt parancsolt.

A világbajnoki selejtező viszont kevésbé alakult fényesen, a magyar csapat ikszelt Feröeren, kikapott Andorrában, és nem szerzett pontot az első két helyen záró Portugália, Svájc kettős ellen, így összesen 13 pontot szerezve csoportja harmadik helyén végzett, s nem jutott ki az oroszországi tornára.

Bernd Storck mérlege a magyar válogatott kispadján 25 mérkőzésen: 8 győzelem, 7 döntetlen, 10 vereség. 2017-es mutatója: 2 győzelem, 0 döntetlen, 5 vereség, 6–14-es gólkülönbség.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik