nemzetisport.hu 2017.10.17 18:48 Frissítve: 2017.10.17 20:39

Válogatott: közös megegyezéssel távozik Bernd Storck – hivatalos

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnöksége keddi ülésén értékelte a válogatott világbajnoki selejtezős szereplését, és arra az elhatározásra jutott, hogy közös megegyezéssel szerződést bont Bernd Storckkal, aki így mindkét tisztségéből – a sportigazgatói és a szövetségi kapitányi posztjáról is – távozik.

Bernd Storck közös megegyezéssel távozik

 

Ön szerint jól döntött az MLSZ, hogy közös megegyezéssel felbontotta Bernd Storck szerződését?

Eredmények állása
 

Kedden hét óra előtt nem sokkal Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője bejelentette, a szövetség elnöksége jóváhagyta Bernd Storck közös megegyezéssel történő távozását. A német szakember minden feladatkörében befejezi a munkáját az MLSZ-ben.

„Az elnökség egyhangúlag elfogadja Bernd Storck közös megegyezéssel való távozását az MLSZ kötelékéből. Ez azt jelenti, hogy megszűnik a megbízatása szövetségi kapitányként és sportigazgatóként is. Az MLSZ elnöksége felkérte Csányi Sándor elnököt, hogy kezdjen tárgyalásokat az új szövetségi kapitány szerződtetésére. A magyar válogatott novemberben két mérkőzést játszik. Az idő rövidsége miatt elképzelhető, hogy ideiglenes szövetségi edző készíti fel a csapatot. Megköszönjük Bernd Storck munkáját, mert vele ért el sikereket a magyar válogatott az elmúlt időszakban” – mondta Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője.

A Luxemburg és Costa Rica elleni novemberi felkészülési meccseken az idő rövidsége miatt minden bizonnyal ideiglenes kapitány irányít majd. Könnyen lehet, hogy az U17-es nemzeti együttes szövetségi edzője, a felnőttválogatott stábjában is dolgozó Szélesi Zoltán kapja meg majd erre a lehetőséget.

„Elfogyott körülette a levegő, elveszett a sikerek előfeltételének tekinthető hit” – indokolta a döntést Csányi Sándor. Az MLSZ elnökével készült interjút ide kattintva olvashatja el!

Bernd Storck búcsúszavait ide kattintva olvashatja el!

A bejelentés vágatlanul

 
Mi lesz a Storck-csapattal? Több mint 20 német szakember jövője válhat kérdésessé
Merre tovább? Vissza lehet csábítani Dárdait?
Lehet ennél lejjebb is: a vb-selejtező sötét jövőt ígér a válogatottnak
Mi a közös Barótiban, Mészölyben, Csankban, Matthäusban és Storckban?
„Show must go on… Storck must go home” – így látják önök

Az MLSZ 2015 márciusában utánpótlás-sportigazgatónak nevezte ki Dárdai Pál német felfedezőjét, azzal a céllal, hogy fejlessze a magyar utánpótlásfutball egészét.

Kinevezése után két héttel jött a hír, hogy az U20-as világbajnokságon már Storck vezeti a magyar válogatottat, és a nyolcaddöntőben csak hatalmas csatában, hosszabbításban maradtunk alul a végső győztes szerbekkel szemben.

Nem sokkal később, 2015. július 20-án bejelentették, hogy Storck átveszi Dárdai Pál helyét a felnőttválogatott élén, és a novemberi, Norvégia elleni pótselejtező sikeres megvívásának köszönhetően végül kivezette a csapatot a franciaországi Európa-bajnokságra.

A 2016-os kontinensbajnokságon csoportelső lett a magyar együttes, de Belgium a nyolcaddöntőben már megálljt parancsolt. 

A világbajnoki selejtező viszont kevésbé alakult fényesen, a magyar csapat ikszelt Feröeren, kikapott Andorrában, és nem szerzett pontot az első két helyen záró Portugália, Svájc kettős ellen, így összesen 13 pontot szerezve csoportja harmadik helyén végzett, s nem jutott ki az oroszországi tornára.

Bernd Storck mérlege a magyar válogatott kispadján 25 mérkőzésen: 8 győzelem, 7 döntetlen, 10 vereség. 2017-es mutatója: 2 győzelem, 0 döntetlen, 5 vereség, 6–14-es gólkülönbség. 

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.11.18 09:14:19

Magyar válogatott SINKOVICS GÁBOR

Farkas János az 1966-os angliai vb-n – szerintünk – a torna gólját lőtte kapásból a brazilok hálójába.

2017.11.17 23:54:45

Magyar válogatott SZÖLLŐSI GYÖRGY

NS-VÉLEMÉNY. Rajongók, szakemberek tartják számon világszerte a nagy magyar labdarúgóhoz köthető dátumokat.

2017.11.16 23:49:28

Magyar válogatott TŐKE JÁNOS

NS-VÉLEMÉNY. A következő években a futball-vb- és Eb-selejtezőcsoportok sorsolásakor már én is csak egy mondatot mormoltam magamban: „Csak ne a szerbeket!” Apám néha hozzátette: „meg a románokat se”, de ez utóbbi nem mindig jött be.

2017.11.16 13:26:11

Magyar válogatott PÓR KÁROLY

Kádár több gólt és gólpasszt jegyzett, mint Nagy Ádám – ők játszották a legtöbbet. Pátkai a jövő embere?

2017.11.15 23:14:24

Magyar válogatott BALLAI ATTILA

NS-VÉLEMÉNY. A harmónia, a lélek békéjének alapfeltétele, ha tudjuk és elfogadjuk, hol a helyünk a nap alatt. Évtizedek kellettek hozzá, amíg labdarúgásunk csalódott híveinek ez megadatott.