U20: a német sportigazgató vezeti a válogatottat a vb-n

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.16. 18:48
null
Szalai László helyét Bernd Storck veszi át (Fotó: Mirkó István)
Bernd Storck, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) nemrégiben kinevezett sportigazgatója vezeti az U20-as világbajnokságon a válogatottat – adta hírül hétfőn a szövetség hivatalos honlapja.

 

Az MLSZ vezetősége Mészöly Géza tavaly decemberi távozása után Szalai Lászlót, az edzőképzés igazgatóját bízta meg az U20-as csapat felkészítésével a júniusi új-zélandi világbajnokságra.

Megbízatásakor a szakember aggályát fejezte ki amiatt, hogy jelentős többlet feladatot jelent és kockázatot hordoz a két feladat egyidejű ellátása. Ezzel együtt az MLSZ vezetőinek kérésére Szalai László kezdte meg a csapat felkészítését azzal, hogy az érintettek minél előbb végleges és megnyugtató megoldást keresnek.

(A magyar válogatott New Plymouth városában játssza csoportmeccseit: elsőként június elsején, Észak-Korea ellen lép pályára, majd három nappal később Brazíliával, végül június 7-én, Afrika bajnokával játszik.)

Mint ismeretes, márciustól új sportigazgatót nevezett ki a szövetség Bernd Storck személyében. A német szakember azonnali munkába állása és rövid tájékozódása után megnyílt a lehetőség arra, hogy az U20-as csapat vezetését is önálló feladatként láthassa el egy sportszakember, és a stratégiai jelentőségű területtel, az Edzőképző Központ munkájával, a hazai edzőképzés reformjával is teljes munkaidőben foglalkozhasson az arra kijelölt vezető, annak érdekében, hogy az edzőképzés, azon belül az utánpótlásedzők képzése minél gyorsabban és minél magasabb színvonalon hozhasson változást a magyar labdarúgásban – világítja meg a hátteret az mlsz.hu.

Bernd Storcknak a válogatott vezetésének átadásával kapcsolatos javaslatát elfogadva, a szakemberekkel történt egyeztetést követően az MLSZ vezetése úgy döntött, hogy az U20-as vb-re készülő csapat felkészítését mostantól a sportigazgató végzi.

A német szakember a feladatot megtisztelőnek tartja, és a közeli határidővel járó nehézségek ellenére örömmel vállalta. Az utánpótlás-sportigazgató kérése esetén Szalai László minden segítséget megad az eddigi tapasztalatai átadásával, a felkészülési folyamat szakmai támogatásával.

Munkája megkezdésekor Bernd Storck is jelezte az MLSZ vezetőségének, hogy csak abban az esetben tud felelősséget vállalni az időben közeli feladatok eredményességéért, ha a csapatok felkészítése, irányítása közvetlen hatáskörébe kerül.

Bernd Storck rövid információgyűjtés, tájékozódás és a márciusi mérkőzések megtekintése után egyeztette szakmai elképzelését a szövetségi edzőkkel, így Mihalecz Istvánnal, az U16-os válogatott edzőjével is.

A két szakember konzultációja után a német sportigazgató és Mihalecz István is úgy ítélte meg: kettejük szakmai filozófiája oly mértékben eltérő, hogy nem lehetséges a hosszú távú, hatékony közös munka. Ezért az MLSZ és Mihalecz István közös megegyezéssel szerződést bontott.

A döntés mellett az MLSZ elismerte és megköszönte Mihalecz Istvánnak az MLSZ-ben végzett lelkiismeretes munkáját.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik