Dzsudzsák: Semmivel sem jobb a hangulat, mint volt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.11. 08:04
null
KATTINTSON A KÉPRE ÉS TEKINTSE MEG A MÉRKŐZÉS LEGJOBB KÉPEIBŐL ÖSSZEÁLLÍTOTT GALÉRIÁNKAT!<br />(FOTÓK: SZABÓ MIKLÓS ÉS TÖRÖK ATTILA)
A magyar labdarúgó-válogatott 5–1-re nyert kedden az Észtország elleni hazai vb-selejtezőn, amelyre még mindig erős árnyékot vetett a pénteki bukaresti vereség, illetve az az után történtek. Dzsudzsák Balázs például nem is nagyon tudta azokon túltenni magát, míg társai azt emelték ki, hogy leginkább két dolgot szerettek volna: győzelemmel és jó teljesítménnyel visszaszerezni a szurkolói szimpátiát. Valamint már a meccs elején tudatosítani az észtekben, hogy nem sok babér, egészen konkrétan semmi sem terem nekik ezen az estén.
MAGYARORSZÁG CSOPORTMÁSODIK, HA...
...6 pontot szerez a hátralevő két mérkőzésén;
...4 pontot szerez, és a románok, valamint a törökök legalább az egyik meccsükön pontokat vesztenek;
...3 pontot szerez, és a románok, valamint a törökök nem szereznek 3 pontnál többet.

„Lehet mondani, hogy jobb a hangulat, de én kimondom: semmivel sem jobb a hangulat – mondta Dzsudzsák Balázs. – Ugyanúgy, ahogy a szurkolók nem felejtették el, mi sem felejtettük el, hogy három napig rendőrökkel kellett aludjunk. A biztonsági őrök még az étterembe is követtek minket, ami fájó pont a csapatnak. Tudjuk, hogy mekkora csalódást okoztunk, de a meccs után vállaltam, és a csapat is vállalta a felelősséget, hogy mit tettünk és hogyan játszottunk. De nem biztos, hogy mindent a mi számlánkra kell írni, mert az ország gondja az most mind a mi nyakunkba zúdult. Három nap alatt ezt mi most rendesen megkaptuk, hol csapatként, hol egyénenként. Nem az ünneplésről szólt ez a mérkőzés. Normál esetben mindenki pacsizik, mindenki örül és egymás nyakában vagyunk, az újoncokat megénekeltetjük. Ez most mind elmaradt. Nem kell ezt igazából túldramatizálni, és nem is akarom, hogy sajnálkozás legyen én meg mártírkodni akarok, nekimenni a közönségnek. Csak elmondtam, hogy mi történt a három napban.”

„Mi három napig némán hallgattuk, hogy három napig folyamatosan mi voltunk a téma, és hogy szégyent hoztunk az országra. Ilyenkor öt egy után talán nekünk is el lehet mondani őszintén, hogy éltük meg ezt a három napot. Nagyon remélem, hogy ez még egyszer nem történik meg. Megyünk tovább a saját utunkon, a második helyen vagyunk, egy pont az előnyünk. Persze, most azonnal le lehet hurrogni, hogy legközelebb a hollandokkal mérkőzünk. De felteszem a kérdést: és? Az észtek kettő kettőt játszottak velük. Ezeket a nagyon nagy nyilatkozatokat abba is hagyom, mert sajnos belementünk abba a románok előtt, hogy mindent elmondtunk és leígértük a csillagokat is. Majd októberben, ha újra találkozunk, mert remélem, hogy találkozunk. Sajnos ilyenekről is kell beszéljünk, mert ilyenkor minden kijön az emberből. Minket pénteken megvertek három nullára, saját magunkat megvertük három nullára, de a csapat nagyon biztos volt abban, hogy ez a román válogatott a magyarnál és a töröknél is gyengébb. Ezt nekünk sajnos nem sikerült bizonyítanunk, csak nyilatkozgattunk, de most azt mondom, hogy esetükben a papírforma igazolódott be. Minden a maga rendjén halad afelé, hogy a csapat kivívja azt, amit eltervezett. Örülök, hogy a pályán lehettem ebben a csapatban, és ilyen karakteres emberekkel játszhattam.”

„Úgy álltunk ehhez a mérkőzéshez, hogy szerettük volna már az elején eldönteni – mondta Guzmics Richárd. – A nézők az első negyedórában azt láthatták, hogy hajtottunk folyamatosan, megszereztük a vezetést, és utána sem álltunk le, hanem az első félidőt végignyomtuk. Égett bennem a bizonyítási vágy, szerettem volna megmutatni, hogy nem vagyok rossz játékos. És az a hiba, ami Romániában történt, az egy rossz pillanat volt. Bár úgy érzem, hogy már ott is sikerült váltanom, a mérkőzés hátralévő részében egészen jól tudtam játszani, a párharcaim többségét megnyertem. Nagyon örültem, hogy a Sanyi bácsi ismét bizalmat szavazott nekem.”

„A bukaresti mérkőzésre nincs mentség, azt próbáltuk meg most kozmetikázni egy kicsit – nyilatkozta Böde Dániel. – Úgy gondolom, hogy ha Hollandiából el tudjuk hozni a három pontot, ami a legnehezebb feladat ebben a csoportban, akkor nagy sanszunk van a csoport második helyének a megszerzésére.”

MESTERMÉRLEG

„Több oka is van Szalai kimaradásának, az elsődleges, hogy a pénteken mutatott játéka alapján változtatni akartunk – nyilatkozta Egervári Sándor. – De nem hiszem, hogy egy 5–1-es győzelem után azzal kellene foglalkozni, aki nem volt ott a pályán.”

BŐVEBBEN ITT OLVASHAT A MAGYAR ÉS AZ ÉSZT SZÖVETSÉGI KAPITÁNY VÉLEMÉNYÉRŐL!

„Az volt a célja ennek a mérkőzésnek, hogy szépítsük a Bukarestben történteket, és ideális esetben visszakerüljünk a második helyre – mondta Bogdán Ádám. – A mai estén ez sikerült, és úgy gondolom, hogy valamilyen szinten kárpótoltuk a nézőket és a szurkolókat. Nehéz volt túltenni magunkat a kudarcon, ugyanakkor átbeszéltük, kibeszéltük, tisztában voltunk a hibáinkkal. Az volt a kulcsa ennek a keddi meccsnek, hogy a csapat össze tudta kapni magát, és egymásért küzdve egy jó tempójú mérkőzést tudott játszani.”

„Azt próbáltuk sugallni igazából az első tizenöt percben, hogy meg szeretnénk nyerni ezt a mérkőzést, és érezze ezt az ellenfél is – nyilatkozta Németh Krisztián. – Próbáltam úgy teljesíteni az edzőtáborban, hogy lehessen rám számítani. Úgy érzem, hogy jó formában vagyok, amit kint is megmutatok, én készen voltam, örültem, hogy megkaptam az esélyt.”

„A második félidőben már úgy futballoztunk, ahogy tudunk, és ahogyan kell – nyilatkozta Tarmo Kink. – Agresszívabbak voltunk, és helyzeteket is tudtunk kialakítani, de még mindig hiányzik ebből a csapatból négy meghatározó játékos, bár a magyarok ma jobbak voltak, gratulálunk nekik.”

GYÖMBÉR: AMIKOR BESZÁLLTAM, MÁR NAGY VOLT A FÖLÉNYÜNK
„Nagy élmény volt pályára lépnem, hiszen ez volt az első meccsem a válogatottban – mondta Gyömbér Gábor a fradi.hu-nak. – A mérkőzést végig uraltuk, de amikor beszálltam, akkor már nagyon nagy volt a fölényünk. Így sokkal könnyebb beállni, mintha szorosabb lett volna az eredmény. Próbáltam élni a lehetőséggel, remélem, hogy ez sikerült, most nagyon boldog vagyok. Az edzői utasításokat, úgy vélem, maximálisan sikerült betartanom, a négy védő elé kellett beszállnom, stabilizálnom kellett a középpályát, és szerintem ez ment is. Tökéletesen soha nem lehet elégedett az ember, de úgy érzem, hogy jól ment a játék."

VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐSOROZAT
EURÓPAI ZÓNA, D-CSOPORT, 8. FORDULÓ

MAGYARORSZÁG–ÉSZTORSZÁG 5–1

Budapest. V: Kulbakov (Szavickij, Zsuk – fehéroroszok)
MAGYARORSZÁG:
Bogdán – Vanczák, Guzmics, Kádár, Laczkó (Devecseri, 61.) – Koman, Elek Á. (Gyömbér, 76.), Hajnal, Dzsudzsák – Böde, Németh K. (Szakály P., 86.) Szövetségi kapitány: Egervári Sándor
ÉSZTORSZÁG: Pareiko – Jääger, Reintam, Klavan, Teniste – Purje (Ojaama, a szünetben), Vunk, Mosnikov, Kink (Kams, 76.) – Anier, Ahjupera (Zenjov, a szünetben). Szövetségi kapitány: Tarmo Rüütli
Gólszerző: Klavan (11. – öngól), Hajnal (21.), Böde (41.), Németh K. (69.), Dzsudzsák (85.), ill. Kink (48.)

ANDORRA–HOLLANDIA 0–2 (0–0)
Andorra La Vella. V:
Vucemilovic (horvát)
Andorra: Pol – E. García, Ildefons Lima, C. Martínez, M. García, San Nicolás – M. Vieira, Vales, Gabi Riera (Moreira, 71.), Lorenzo (Moreno, 58.) – Pujol (Ayala, 84.). Szövetségi kapitány: Koldo Álvarez
Hollandia: Vorm – Janmaat, De Vrij, Vlaar, Willems (Maher, a szünetben) – Schaars, Strootman – Schaken, Sneijder (Kuyt, 78.), Lens – Van Persie. Szövetségi kapitány: Louis van Gaal
Gólszerző: Van Persie (50., 54.)

ROMÁNIA–TÖRÖKORSZÁG 0–2
Bukarest
, Nemzeti Aréna. V: Moen (norvég)
Románia: Tatarusanu – Matel, Chiriches, Goian, Rat – Pintilii, Hoban – Tanase (Bucur, 78.), Stancu, Torje (Popa, a szünetben) – Marica (Maxim, a szünetben). Szövetségi kapitány: Victor Piturca
Törökország: Volkan Demirel – Semih Kaya, Gökhan Gönül, Ömer Toprak, Selcuk Inan – Gökhan Töre (Mevlüt Erdinc, 84.), Mehmet Topal, Caner Erkin, Arda Turan – Umut Bulut, Burak Yilmaz (Olcay Sahan, 72.). Szövetségi kapitány: Fatih Terim
Gólszerző: Burak Yilmaz (22.), Mevlüt Erdinc (95.)

AZ ÁLLÁS
1. Hollandia 8 7 1 24–4 +20 22
2. MAGYARORSZÁG 8 4 2 2 18–12 +6 14
3. Törökország 8 4 1 3 14–7 +7 13
4. Románia 8 4 1 3 13–12 +1 13
5. Észtország 8 2 1 5 6–16 –10 7
6. Andorra 8 8 0–24 –24 0

A D-CSOPORT EREDMÉNYEI ÉS HÁTRALÉVŐ PROGRAMJA

2012. szeptember 7.: Hollandia–Törökország 2–0
2012. szeptember 7.: Andorra–Magyarország 0–5
2012. szeptember 7.: Észtország–Románia 0–2
2012. szeptember 11.: Magyarország–Hollandia 1–4
2012. szeptember 11.: Románia–Andorra 4–0
2012. szeptember 11.: Törökország–Észtország 3–0
2012. október 12.: Törökország–Románia 0–1
2012. október 12.: Észtország–Magyarország 0–1
2012. október 12.: Hollandia–Andorra 3–0
2012. október 16.: Andorra–Észtország 0–1
2012. október 16.: Magyarország–Törökország 3–1
2012. október 16.: Románia–Hollandia 1–4
2013. március 22.: Andorra–Törökország 0–2
2013. március 22.: Magyarország–Románia 2–2
2013. március 22.: Hollandia–Észtország 3–0
2013. március 26.: Észtország–Andorra 2–0
2013. március 26.: Hollandia–Románia 4–0
2013. március 26.: Törökország–Magyarország 1–1
2013. szeptember 6.: Románia–Magyarország 3–0
2013. szeptember 6.: Észtország–Hollandia 2–2
2013. szeptember 6.: Törökország–Andorra 5–0
2013. szeptember 10.: Andorra–Hollandia 0–2
2013. szeptember 10., 20.30: Magyarország–Észtország 5–1
2013. szeptember 10.: Románia–Törökország 0–2
2013. október 11.: Észtország–Törökország
2013. október 11., 20.30: Hollandia–Magyarország
2013. október 11.: Andorra–Románia
2013. október 15., 20.30: Magyarország–Andorra
2013. október 15.: Románia–Észtország
2013. október 15.: Törökország–Hollandia

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik