Dzsudzsák: Kíváncsiak ránk az emberek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.05. 11:11
null
Dzsudzsák Balázs és társai szerda este ismét a figyelem középpontjába kerülnek (Fotó: Grnák László)
Dzsudzsák Balázs örül neki, hogy szerda este Győrben telt ház előtt játszhatnak a finnek elleni felkészülési mérkőzésen, ez szerinte azt mutatja, hogy az emberek kíváncsiak a magyar labdarúgó-válogatottra. Az ellenfélről Finnországban légióskodó magyar futballisták nyilatkoztak a Nemzeti Sportnak.

„Nagyon nem mindegy, hogy sikerélménnyel vágunk-e neki az előttünk álló útnak – nyilatkozta Dzsudzsák Balázs a finnek elleni felkészülési találkozó kapcsán. – Új a kapitány, sok az új játékos, a mostani teljesen más együttes, vagyis egy győzelem mindenképpen jó hatással lenne ránk. Örömteli, hogy telt ház lesz az ETO Parkban, ez is csak azt bizonyítja, kíváncsiak ránk az emberek.”

Mint ahogy Pintér Attila is kíváncsi volt Dzsudzsák Balázs véleményére. A szövetségi kapitány a telki edzőbázison négyszemközt is elbeszélgetett a csapat egyik legrutinosabb játékosával, és elvárásait is megfogalmazta vele szemben.

„Pintér Attila elmondta, igenis elvárja tőlem, hogy vezér legyek a pályán – így Dzsudzsák Balázs. – Azt kérte, hogy irányítsak, hallják a hangomat a többiek a mérkőzés alatt, legyek húzóember. Jólesik, hogy a kapitány bízik bennem, hogy számít rám, ez csak még jobban doppingol.”

Hogy mire számíthatunk a finnektől, arról két finnországi légiósunkat kérdeztük.

„Nem szabad lebecsülni a finneket, s nem azért, mert akad köztük egy-két jó játékos, hanem mert egységes a csapat, s ezt bizonyítja a Spanyolország elleni egy egyes döntetlenjük is – mondta a tamperei Ilvest erősítő Balogh Balázs. – Egy-két góllal mindenképpen jobb a magyar válogatott. A Niklas Moisander, Roman Eremenko, Teemo Pukki hármas a csapat gerince, nem véletlen, hogy ők magasabban jegyzett klubban játszanak. A finnek viszonylag fiatalabb labdarúgókkal mentek Győrbe, de senki se gondolja, hogy könnyen megadják magukat.”

„Erőfutballt játszanak, fizikailag lehetetlen felőrölni őket – nyilatkozta a pályája során több finn csapatban is megforduló kapus, Szentpéteri Viktor. – Többnyire kapu elé ívelt labdákkal, beadásokkal próbálkoznak, ám technikailag is képzettek, hiszen a válogatott gerince külföldi bajnokságokban szerepel. Legjobbjuk Teemo Pukki, a Celtic csatára, aki korábban a Schalkéban is játszott. Bátran futballoznak, idegenben sem ijednek meg, nem árt, ha emlékezünk arra, hogy a vb-selejtezők során idegenben értek el döntetlent Spanyolország ellen. Hiba lenne lebecsülni őket.”

A finn szövetségi kapitány már kijelölte a kezdőcsapatát, ellentétben Pintér Attilával. Azt tehát még nem tudjuk, hogyan áll fel a magyar csapat, azt viszont igen, hogy olvasóink milyen kezdőt látnának legszívesebben szerda este a pályán.

Szavazásunk végeredménye szerint önök a Bogdán – Vanczák, Juhász, Kádár, Leandro – Varga, Tőzsér – Lovrencsics, Koman, Dzsudzsák – Nikolics tizenegynek szavaznának bizalmat.

Olvasóink minden posztra több játékos közül választhattak, voltak olyanok, akikre több pozícióban is lehetett szavazni.

Bogdán Ádám felé továbbra is él a bizalom, a Bolton kapusa több mint tízszer annyi szavazatot kapott, mint a Mezőkövesdből behívott Horváth Tamás. Az sem volt kérdés, hogy a jobb oldali belső védő Juhász Roland, az egyik belső középpályás Tőzsér Dániel, a jobb oldali középpályás Lovrencsics Gergő, a bal oldali középpályás pedig Dzsudzsák Balázs legyen. A legszorosabb verseny a középső támadó középpályás posztján alakult ki, ahol Koman Vladimir alig 600 szavazattal előzte meg a második helyen végző Rudolf Gergelyt.

LABDARÚGÁS, FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG–FINNORSZÁG

Győr, ETO Park, 18.00 (tv: Sport1)

A mérkőzésről élő, folyamatosan frissülő cikkben számolunk be oldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik