A finnek készülnek Dzsudzsák bal lábára

Vágólapra másolva!
2014.03.04. 14:10
null
Mixu Paatelainen erős magyar csapatra számít szerdán
Sajtótájékoztatót tartott a finn labdarúgó-válogatott a szerdai, Magyarország elleni felkészülési mérkőzéssel kapcsolatban Győrben. Niklas Moisander, az északiak rutinos belső védője elmondta: készülnek Dzsudzsák Balázs kikapcsolására. Mixu Paatelainen szövetségi kapitány nehéz mérkőzésre számít a mieink ellen.

 

„Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, nagyon gyors és nagyon technikás a magyar csapat, tanulmányoztuk őket – mondta a keddi, győri sajtótájékoztatón Mixu Paatelainen, a finn válogatott szövetségi kapitánya. – Tudjuk, hogy Görögország papíron és a gyakorlatban is nagyon erős ellenfél lesz, de mögötte kiegyenlített a mezőny, nagyon érdekes a sorsolás. Magyarország és Románia is kemény ellenfél lesz számunkra, természetesen tisztában vagyunk vele, hogy papíron ez a három csapat erősebb, mint mi. Ráadásul Észak-Írország ellen sem lesz könnyű, de hiszek abban, hogy jó eredményeket fogunk elérni.”

„Nagy érdeklődéssel várom, hogy milyen lesz a magyar válogatott játéka az új kapitány irányítása alatt. Kipróbálhatjuk, és betekinthetünk abba, hogy milyen új taktikai elemekkel tölti meg Pintér Attila a csapat játékát. Jónak tartom, hogy az őszi selejtezők előtt egy ilyen erős együttessel találkozunk. A selejtezőcsoport második legjobbja véleményem szerint a magyar válogatott. Számomra az eredmény most nem fontos, az majd ősszel lesz az” – tette hozzá Paatelainen.

A kapitánytól Niklas Moisander, az Ajax rutinos belső védője vette át a szót, és beszélt többek között Dzsudzsák Balázsról.

„Erős csapattal fogunk játszani, nehéz mérkőzésre számítok, azt mondom, hogy a döntetlennek már örülnék – mondta Niklas Moisander, a finn válogatott védője. – Elégedett vagyok a sorsolással, nehezebb ellenfeleket is kaphattunk volna, de így sem lesz könnyű dolgunk. Tudjuk, hogy jó bal lába van Dzsudzsák Balázsnak, ismerem őt, jó néhányszor játszottam ellene. Tudjuk, hogy jó védekezésre van szükségünk. Egy edzőváltás pozitívumokat hoz egy csapat életébe, azt nem tudjuk, hogy milyen gárdával találjuk magunkat szembe szerdán, de a játékosokból felkészültünk.”

Hétfőn a magyar válogatott Telkiben tartott sajtótájékoztatót, megszólalt többek között Dzsudzsák Balázs, Pintér Attila és Bogdán Ádám is. Részletek itt!

A mérkőzésre szerdán 18 órakor kerül sor a győri ETO Parkban, a találkozóról élő, szöveges tudósítást olvashatnak a Nemzeti Sport Online-on!

A FINN VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Lukas Hradecky (Bröndby), Niki Mäenpää (VVV Venlo), Henri Sillanpää (VPS)
Védők: Kari Arkivuo (Häcken), Markus Halsti (Malmö FF), Tero Mäntylä (Ludogorec), Niklas Moisander (Ajax), Juhani Ojala (Tyerek Groznij), Sebastian Sorsa (HJK), Joona Toivio (Molde)
Középpályások: Roman Eremenko (Rubin Kazany), Kasper Hämäläinen (Lech Poznan), Perparim Hetemaj (Chievo), Toni Kolehmainen (Hönefoss), Sakari Mattila (Aalesund), Alexander Ring (Kaiserslautern), Tim Sparv (Greuther Fürth), Mehmet Hetemaj (Honka), Jere Uronen (Helsingborg)
Támadók: Joel Pohjanpalo (Aalen), Teemu Pukki (Celtic), Riku Riski (Rosenborg), Berat Sadik (Thun)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik