Válogatott: Szalai és Gera nincs a finnek elleni keretben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.26. 18:52
null
Szalai Ádám nem kapott meghívót Pintér Attilától (Fotó: Reuters)
Pintér Attila keretet hirdetett a finnek elleni, március 5-i (ETO Park, 18.00 óra) felkészülési mérkőzésre. A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya 35 játékosnak küldött meghívót a győri felkészülési meccsre. A keret azokra a labdarúgókra épül, akik részt vettek az elmúlt két hónap összetartásain, kiegészülve tizenegy légióssal, köztük a Cipruson játszó Leandróval vagy a Watfordban futballozó Tőzsér Dániellel.
HIÁNYZÓ „ÖREGEK"

Az utóbbi évtized alapemberei közül ezúttal hiányzik a válogatott keretből Király Gábor, Hajnal Tamás és Gera Zoltán is, a fiatalabbak közül pedig a Fürthben futballozó Korcsmár Zsolt, vagy a holland élvonalban a mostani idényben 8 gólnál járó Németh Krisztián hiánya lehet feltűnő.

Meg persze Szalai Ádámé. A Schalke csatára korábban élesen kritizálta többek között a magyar edzői kart is, Pintér Attila azonban elbeszélgetett vele, és azt mondta, hogy neki is ugyanannyi esélye van bekerülni a keretbe, mint bárki másnak.


Az itthon játszó fiatalok közül az A-válogatott keretébe korábban meghívott Kovács István és Radó András ezúttal az U21-esek közé kapott meghívót.

„Ez csak egy felkészülési mérkőzés, ami arra hivatott, hogy kiküszöböljük azokat a hibákat, amik az összetartások alatt előjöttek, kíváncsi vagyok arra, élesben működnek-e, amit gyakoroltunk – mondta az mlsz.hu-nak Pintér Attila. – Ez azért fontos, hogy ne hullajtsunk el értékes pontokat olyan hiányosságok miatt, amelyeket meg lehet előzni a feladatok begyakorlásával, a csapatjáték felépítésével. Valamennyi lejátszott szeptemberi mérkőzést a csapatépítés jegyében képzelem el. Amint azt korábban is elmondtam, bő kerettel számolok a finnek ellen, a játékosok közül értelemszerűen nem fog mindenki pályára lépni azon a találkozón. Vannak olyan futballisták a keretben, akikről eddig kevesebb személyes tapasztalatot tudtam szerezni, ezért hívtam meg őket, míg mások ezúttal azért nem kaptak meghívót, mert az ő képességeikkel tisztában vagyok, tudom, hogy szükség esetén számíthatok rájuk. Elsődleges cél, hogy olyan csapat alapjait tegyük le, amelyre éveken át építkezni lehet.”

Az Omonia Nicosiában szereplő, tízszeres válogatott Leandro legutóbb 2007-ben lépett pályára a nemzeti csapatban, most ismét lehetőséget kapott a szövetségi kapitánytól.

„Több mint hat éve voltam legutóbb válogatott, de bíztam benne, hogy adódik még lehetőségem a bizonyítása címeres mezben, és mindent meg is tettem ennek elérése érdekében – mondta az mlsz.hu.nak Leandro. – Pintér Attila a törökországi edzőtábor előtt keresett meg először, de akkor nem tudtam elutazni a válogatotthoz, örülök, hogy most megkapom az esélyt. Bő a keret, sokan szeretnének megragadni a keretben, de azt mondom, a versenyhelyzet jót tesz a válogatott szempontjából. Keményen fogok dolgozni azért, hogy bekerülhessek a kezdőcsapatba, és a későbbiekben is számítson rám a szakmai stáb.”

A finn válogatott szintén szerdán hirdetett keretet a győri mérkőzésre. „Mixu” Paatelainen keretében két újonc és húsz légiós kapott helyet, az északiak a legerősebb csapatukkal érkeznek a márciusi mérkőzésre. A keretben a finnek összes meghatározó játékosa – így az Ajaxban játszó Niklas Moisander, a Rubin Kazanyban légióskodó Roman Eremenko, a Chievóban futballozó Perparim Hetemaj, vagy a Celticben játszó Teemu Pukki – helyet kapott.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE

KAPUSOK:
Bogdán Ádám (Bolton Wanderers)
Gulácsi Péter (Red Bull Salzburg)
Horváth Tamás (Mezőkövesd)

VÉDŐK:
Guzmics Richárd (Haladás)
Heffler Tibor (MVM-Paks)
Juhász Roland (Videoton FC)
Kádár Tamás (Diósgyőri VTK)
Korhut Mihály (Debreceni VSC-Teva)
Laczkó Zsolt (Ferencváros)
Lázár Pál (Debreceni VSC-Teva)
Leandro de Almeida (Omonia Nicosia)
Lipták Zoltán (Győri ETO FC)
Vanczák Vilmos (FC Sion)

KÖZÉPPÁLYÁSOK:
Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva)
Elek Ákos (Diósgyőri VTK)
Gyurcsó Ádám (Videoton FC)
Koman Vladimir (FK Ural)
Lovrencsics Gergő (Lech Poznan)
Pátkai Máté (Győri ETO FC)
Pölöskei Zsolt (MTK Budapest)
Sándor György (Videoton FC)
Stieber Zoltán (Greuther Fürth)
Szakály Péter (Debreceni VSC-Teva)
Tőzsér Dániel (Watford)
Varga József (Middlesbrough)
Vass Ádám (MTK Budapest)

TÁMADÓK:
Böde Dániel (Ferencváros)
Futács Márkó (Diósgyőri VTK)
Lencse László (Puskás Akadémia FC)
Nikolics Nemanja (Videoton FC)
Orosz Márk (Lombard Pápa)
Priskin Tamás (Maccabi Haifa)
Rudolf Gergely (Győri ETO FC)
Szatmári Lóránd (Pécsi MFC)
Varga Roland (Győri ETO FC)

TŐZSÉR DÁNIEL MÁR AZ NSO TV-NEK IS JELEZTE, MEGKERESTE A KAPITÁNY

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik