A finnek hőse köszönetet mondott fodrászának; „jobbak voltunk”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.09. 10:08
null
Pukki (jobbra) fodrászával, Joronennel ünnepelt a gólja után (Fotó: is.fi)
A Finnország–Magyarország (1–0) Nemzetek Ligája-mérkőzés után a finn sajtó leginkább a győztes gólt szerző Teemu Pukkival foglalkozott, aki fodrászának, a második számú kapus Jesse Joronennek is köszönetet mondott.

 

„Semmi különös nem történt. Rade (Rasmus Schüller) passzolta fel a labdát, ezután egy kis sprint következett, gyorsabb voltam, mint a védő és a hosszú sarokba lőttem” – elevenítette fel a magyarok elleni, győzelmet eredményező gólját Teemu Pukki, aki új, az előzőnél jóval rövidebb frizurával játszott, amiért köszönetet mondott fodrászának, a csapat második számú kapusának, Jesse Joronennek.

„Jesse feláldozott egy órát a szabadidejéből, amikor levágta a hajamat és jó munkát végzett" – idézi az Ilta-Sanomat finn oldal Pukkit, aki a gólja után kifutott a cserekapushoz.

Pukki pár nappal a meccs előtt, még hosszú hajjal
Pukki pár nappal a meccs előtt, még hosszú hajjal

 

A Norwich City támadója elmondta, nem gondolja, hogy bármilyen átok ült volna rajtuk a magyarokkal szemben. Azzal tisztában van, hogy korábban a magyar válogatott okozott kellemetlen pillanatokat a finneknek, ő viszont nem először játszott Magyarország ellen – két korábbi meccsre emlékezett, de 2011 óta a szombati már az ötödik randevúja volt a mieinkkel, s másodszor lehetett győztes csapat tagja, tétmérkőzésen viszont először –, és semmilyen düh nem volt benne a múlt miatt.

Azt is hozzátette, hogy ha a kapufáknál szerencséjük van, már eldönthették volna a találkozót, és akkor nem kellett volna izgulniuk a végén, ám úgy érzi, jobbak voltak a magyaroknál, megérdemelt győzelmet arattak.

„Egy nehéz időszak után most már jönnek a jobb eredmények, a csapat folyamatosan fejlődik, és jó érzéssel tölt el minket, hogy látjuk a munka gyümölcsét" – idézik Pukkit egy másik cikkben is.

Mint ismeretes, a finnek a legutóbbi vb-selejtezők során csak kétszer győztek öt vereség és három döntetlen mellett – a sorozat közben, 2016 decemberében vette át az együttes irányítását Markku Kanerva szövetségi kapitány –, azóta azonban a szombatival együtt már az ötödik sikerét aratta Finnország (egy-egy döntetlenjük és vereségük volt továbbá ezalatt).

A yle.fi csodálatos győzelmet emlegetett a meccs után, Pukkit hősnek nevezte és kiemelte, hogy mennyivel gyorsabb volt a magyar védőknél.

Az uusisuomi.fi úgy fogalmazott, briliáns csapatjátékkal rukkolt ki a finn válogatott, melyből Pukki mellett Jasse Tuominen és Pyry Soiri is kiemelkedett a játékával.

Az iltalehti.fi „Régóta várt győzelemről" írt a főcímében, és arról, hogy most a magyarokra zúdult az ár. Kiemelik, hogy tétmeccsen 40 éve (1978. szeptember 20-án, Eb-selejtezőn) verték meg legutóbb a mieinket, akkor 2–1-re.

NEMZETEK LIGÁJA, C-DIVÍZIÓ
2. CSOPORT, 1. FORDULÓ
FINNORSZÁG–MAGYARORSZÁG 1–0 (1–0)

Tampere, Tampere Stadion, 10 200 néző. V: Mazeika (litván)
Finnország: Hradecky – Toivio, Arajuuri, Raitala, Uronen (Granlund, 45+1.) – Lod, Schüller (Sparv, 63.), Kauko, Tuominen – Pukki, Soiri (Taylor, 85.). Szövetségi kapitány: Markku Kanerva
Magyarország: Gulácsi – Lovrencsics G., Lang, Kádár, Fiola – Pátkai – Stieber Z. (Varga R., 54.), Kleinheisler, Kovács I. (Kalmár, 61.), Sallai R. (Eppel, 72.) – Szalai Á. Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Gólszerző: Pukki (7.)

A csoport másik mérkőzésén
Észtország–Görögország 0–1

A TOVÁBBI PROGRAM
Szeptember 11., kedd
20.45, Budapest, Groupama Aréna: MAGYARORSZÁG–Görögország
20.45: Finnország–Észtország
Október 12., péntek
20.45, Athén: Görögország–MAGYARORSZÁG
20.45: Észtország–Finnország
Október 15., hétfő
20.45, Tallinn: Észtország–MAGYARORSZÁG
20.45: Finnország–Görögország
November 15., csütörtök
20.45: Görögország–Finnország
20.45: Budapest, Groupama Aréna, MAGYARORSZÁG–Észtország
November 18., vasárnap
20.45: Budapest, Groupama Aréna, MAGYARORSZÁG–Finnország
20.45: Görögország–Észtország
A magyar válogatott mérkőzéseit az M4 Sport közvetíti.

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik