HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.09.08 20:26 Frissítve: 2018.09.08 20:59

Válogatott: Megvannak az okai, miért történt ez most – Lang Ádám

A magyar labdarúgó-válogatott 1–0-s vereséget szenvedett Finnországtól a Nemzetek Ligájában. A mérkőzés után Marco Rossi szövetségi kapitány, Lang Ádám és Pátkai Máté értékelt az M4 Sportnak.

HIRDETÉS

Marco Rossi a következőket mondta:

„Tudtuk, hogy a finnek a labdavesztés utáni gyors kontrákra számítanak, kétszer is veszélyes helyzetet alakítottak ki, az egyikből gólt lőttek. Nekünk is voltak helyzeteink, de a legfőbb gondot az jelentette, hogy nem találtuk el a kaput. A finnek veszélyes szabadrúgásokat lőttek, olyat is, amit a bíró odaajándékozott nekik, ezt nem értettem. Bár elkövettünk néhány hibát, végig nálunk volt a labda, jobb eredményt érdemeltünk volna. Én vagyok a felelős az eredményért. A szurkolóknak köszönöm, hogy elkísértek minket Tamperébe.”

Lang Ádám így látta a mérkőzést:

Nem kezdtük jól a meccset, a hetedik percben egyből jött a hideg zuhany. Labdát vesztettünk a középpályán, a finnek mindjárt az első hibánkat kihasználták, és ezzel behúzták a találkozót. Pozitívum, hogy voltak helyzeteink, nekem is három, abból egyet minimum be kellett volna lőni. A helyzeteink alapján akár fordíthattunk is volna, a végén pedig már mindent egy lapra tettünk fel. Tanulunk a hibákból, szeretnénk megnyerni a következő mérkőzést. Megvannak az okai, miért történt ez most.”

Pátkai Máté így értékelt:

„A kapitány felhívta a figyelmünket arra, hogy a finnek erősen fognak kezdeni, agresszívan is játszottak, tíz-tizenöt perc után átvették az irányítást. Legalább hatvan percen át azonban mi uraltuk a meccset, annyi helyeztünk volt, amennyivel több mérkőzést is meg lehetne nyerni. A szívünket-lelkünket kitettük a pályára, ha az utolsó harmadban nem veszítjük el a labdákat, akkor még több helyzetünk lett volna, és gólt is lövünk. Hazai pályán mindenképpen javítani kell a görögök ellen.”

NEMZETEK LIGÁJA, C-DIVÍZIÓ
2. CSOPORT, 1. FORDULÓ
FINNORSZÁG–MAGYARORSZÁG 1–0 (1–0)

Tampere, Tampere Stadion, 10 200 néző. V: Mazeika (litván)
Finnország: Hradecky – Toivio, Arajuuri, Raitala, Uronen (Granlund, 45+1.) – Lod, Schüller (Sparv, 63.), Kauko, Tuominen – Pukki, Soiri (Taylor, 85.). Szövetségi kapitány: Markku Kanerva
Magyarország: Gulácsi – Lovrencsics G., Lang, Kádár, Fiola – Pátkai – Stieber Z. (Varga R., 54.), Kleinheisler, Kovács I. (Kalmár, 61.), Sallai R. (Eppel, 72.) – Szalai Á. Szövetségi kapitány: Marco Rossi  
Gólszerző: Pukki (7.)

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.25 10:14:52

Magyar válogatott MAROSI GERGELY, PÓR KÁROLY

Aktivizáltuk Kleinheislert; pontosabb támadópasszok – az InStat számait elemeztük.

2018.09.20 23:15:50

Magyar válogatott SINKOVICS GÁBOR

ALAPVONAL. Zsiborás Gábort, az FTC és az MTK négyszeres válogatott labdarúgóját ma huszonöt éve, szeptember 21-én több százan kísérték el az utolsó útjára a Farkasréti temetőben. Felesége megrendülten fogadta a részvétnyilvánításokat, az ikrek pedig nagy valószínűséggel képtelenek voltak felfogni, feldolgozni mi történik körülöttük.

2018.09.13 13:23:22

Magyar válogatott PIETSCH TIBOR

Szolid öröm, kitörő feszültség, végül ölelés és mosoly.

2018.09.12 22:38:45

Magyar válogatott PÓR KÁROLY

ALAPVONAL. Egy szövetségi kapitány maximum annyit tehet, amennyit Marco Rossi tett a görög meccs előtt. Hogy hitet ad a majd’ egy éve nyeretlen társaságnak, önbizalmat a cselekhez, a lövésekhez, például a korábbi akadémiai reménységeknek.

2018.09.12 22:40:33

Magyar válogatott THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Lesz első az egyenlők között.

HIRDETÉS
HIRDETÉS