HIRDETÉS
HIRDETÉS
MTI/nemzetisport.hu 2018.09.08 22:16 Frissítve: 2018.09.08 22:42

Válogatott: Nem mertünk olyan döntéseket hozni, hogy... – Szalai Ádám

A magyar labdarúgó-válogatott 1–0-ra kikapott a finnektől a Nemzetek Ligájában. Szalai Ádám úgy véli, bátrabban kellett volna játszani, míg Sallai Roland szerint minél gyorsabban el kell felejteni az összecsapást.

HIRDETÉS

 

Szalai Ádám szerint nem mertek olyan döntéseket hozni, amilyenekre éles helyzetekben szükség lett volna (Fotó: Szabó Miklós)


A Hoffenheim támadója kijelentette, nem volt rajtuk nyomás Tamperében, de sokkal több kellett volna mindenkitől.

„Hiányzott, hogy felvállaljuk az egy egy elleni párharcokat, bátrabban kellett volna játszani a finn csapat ellen. Amíg nem merünk olyan döntéseket hozni, amelyekre éles helyzetekben szükség lenne, addig nem fogunk még több helyzetet kialakítani és veszélyesebben futballozni”

A Bundesliga góllövőlistáját vezető támadó hangsúlyozta, a szövetségikapitány-váltás óta az edzések teljesen rendben voltak, sok fiatal szóhoz is jutott, s nemzetközi szinten nekik is egyre többet fel kellene vállalniuk a párharcokból.

Az M4 Sportnak nyilatkozva megvédte a kapott gólt magára vállaló Kovács Istvánt.

„Egyáltalán nem az ő hibája volt. Kiskokó a legaktívabb játékosaink közé tartozik, aki az első félidőben, de főleg a másodikban fel merte vállalni a hasonló szituációkat. Több ilyen kellene, amikor bátran futballozunk és nem a biztosra megyünk. A gól maximálisan tükrözte a játékunkat, sokszor elhagyjuk azokat a pozíciókat, amelyeket fel kellene venni labdavesztéskor.”

Sallai Roland arról beszélt, hogy minél gyorsabban el kell felejteni ezt az összecsapást.

„Vegyes érzelmek vannak bennem, hiszen megvoltak a lehetőségeink, de nem tudtunk élni velük. Nem erre számítottunk, a középpályán a labdavesztések után gyorsan átjöttek rajtunk, a gólt is ebből kaptuk. Mindenesetre le kell szűrnünk a tanulságokat.”

Kovács István és Fiola Attila nyilatkozata az NSO Tv-nek.

NEMZETEK LIGÁJA, C-DIVÍZIÓ
2. CSOPORT, 1. FORDULÓ
FINNORSZÁG–MAGYARORSZÁG 1–0 (1–0)

Tampere, Tampere Stadion, 10 200 néző. V: Mazeika (litván)
Finnország: Hradecky – Toivio, Arajuuri, Raitala, Uronen (Granlund, 45+1.) – Lod, Schüller (Sparv, 63.), Kauko, Tuominen – Pukki, Soiri (Taylor, 85.). Szövetségi kapitány: Markku Kanerva
Magyarország: Gulácsi – Lovrencsics G., Lang, Kádár, Fiola – Pátkai – Stieber Z. (Varga R., 54.), Kleinheisler, Kovács I. (Kalmár, 61.), Sallai R. (Eppel, 72.) – Szalai Á. Szövetségi kapitány: Marco Rossi  
Gólszerző: Pukki (7.)

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.20 23:15:50

Magyar válogatott SINKOVICS GÁBOR

ALAPVONAL. Zsiborás Gábort, az FTC és az MTK négyszeres válogatott labdarúgóját ma huszonöt éve, szeptember 21-én több százan kísérték el az utolsó útjára a Farkasréti temetőben. Felesége megrendülten fogadta a részvétnyilvánításokat, az ikrek pedig nagy valószínűséggel képtelenek voltak felfogni, feldolgozni mi történik körülöttük.

2018.09.13 13:23:22

Magyar válogatott PIETSCH TIBOR

Szolid öröm, kitörő feszültség, végül ölelés és mosoly.

2018.09.12 22:38:45

Magyar válogatott PÓR KÁROLY

ALAPVONAL. Egy szövetségi kapitány maximum annyit tehet, amennyit Marco Rossi tett a görög meccs előtt. Hogy hitet ad a majd’ egy éve nyeretlen társaságnak, önbizalmat a cselekhez, a lövésekhez, például a korábbi akadémiai reménységeknek.

2018.09.12 22:40:33

Magyar válogatott THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Lesz első az egyenlők között.

HIRDETÉS
HIRDETÉS