Válogatott: Rossi egy Bundesliga- és egy PL-csapatot is visszautasított

Vágólapra másolva!
2024.01.04. 20:26
null
Rossi nem nevesítette, melyik csapat kereste meg (Fotó: Szabó Miklós)
Az olasz Parma Today sportrovata hosszabb beszélgetést közölt Marco Rossival, a magyar válogatott szövetségi kapitányával, aki elárulta, három héttel ezelőtt visszautasította az egyik Premier League-klub megkeresését, míg korábban a német élvonalból is érdeklődött iránta egy csapat, ám azt is elhárította. Ezenkívül beszélt még a Parmában futballozó Balogh Botondról, s elárulta, mi kell ahhoz, hogy a fiatal védő ott lehessen a válogatottal a nyári Eb-n.

 

A sportal.hu által talált interjú első részében elsősorban a Parma kétszeres válogatott védőjéről, Balogh Botondról faggatta Guglielmo Trupo, a lap sportújságírója Marco Rossit, aki elárulta, jelenleg nem tudja, hogy a 21 éves védő ott lesz-e az Eb-n a magyar keretben.

„Az év végén egyre többször kapott Balogh már lehetőséget a Parmában, de az nem jó, ha négy-öt meccsenként játszik egyszer. Ha legalább minden harmadik mérkőzésen pályára lépne, az a válogatott szempontjából sokkal jobb lenne. El kell érnie egy meccsszámot, hogy számításba vehessük az Eb-keret kialakításakor. Nem akarok befolyásolni senkit, de ha Balogh folyamatosan játszik, akkor ott lesz az Eb-n, ha nem, akkor nem” – szögezte le Marco Rossi, aki kérdésre válaszolva arról is beszélt, hogy látja annak az esélyét, hogy visszatérjen a jövőben Olaszországba.

„Ez most nem igazán reális. Nincsenek meg ennek a feltételei. Az igazság az, hogy tiszteletben kell tartani az érvényben lévő szerződéseket. Nem helyes elhagyni egy válogatottat egy olyan nagy tornára való felkészülés kezdetén, mint amilyen egy Európa-bajnokság. Nekem ez a véleményem, ezért például három hete, amikor egy Premier League-ben szereplő csapat hívott találkozóra, visszautasítottam a meghívásukat. És ez már másodszor történt meg velem. Korábban pedig egy Bundesliga-csapat érdeklődését is elhárítottam, ugyanilyen okból. Ami pedig Olaszországot illeti: néhány rokonomat leszámítva senki sem keres onnan” – árulta el Rossi.

Noha a szövetségi kapitány arra nem tért ki, melyik angol klub kereste meg három héttel ezelőtt, egészen jó valószínűséggel ez a Nottingham volt, amely december 19-én menesztette Steve Coopert, s egy nappal később kinevezte Nuno Espírito Santót – a Forest három hete Cooper utódját keresve éppen próbálkozhatott is Rossinál.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik