FIFA-ranglista: három helyet rontott a magyar válogatott

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.06.29. 11:14
null
Három helyet rontott a világranglistán a magyar válogatott (Fotó: Török Attila)
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) frissítette a nemzetek helyezését a világranglistán, melynek értelmében a magyar válogatott áprilisi helyezésén három helyet rontva a 36. pozíciót foglalja el.

 

A világranglista élére áprilisban fellépő regnáló világbajnok Argentína továbbra is őrzi elsőségét, s a dobogón sincs változás, a második helyen továbbra is a franciák állnak, a harmadikon a brazilok.

Az élmezőnyben Anglia és Belgium – negyedik és ötödik –, valamint Horvátország és Hollandia – hatodik és hetedik – is helyet cserélt egymással, a legjobb tízben Portugália (8.), Olaszország (9.) és Spanyolország (10.) helye változatlan.

Az észak- és közép-amerikai zóna Nemzetek Ligája-tornáját megnyerő Egyesült Államok két helyet előrelépve a 11.

Az április elején 33. helyen álló magyar válogatott Algéria és Egyiptom előzése miatt (is) három helyet visszacsúszva jelenleg a 36. helyen áll.

Wales kilenc helyet rontva csak egy hellyel előzi meg Marco Rossi csapatát, míg a hat helyet visszacsúszó Elefántcsontpart már nincs a legjobb 50-ben (51.), ellenben Szlovákia öt, Görögország három pozíciót javítva ismét top 50-es, hiszen előbbi a 46., utóbbi a 49.

A legtöbb pontot a legutóbbi frissítés óta Örményország szerezte, 28.5-öt. A legnagyobb előrelépést Kazahsztán produkálta, amely nyolc helyet javítva 104. jelenleg.

A legtöbb pontot a kilenc helyet rontó Wales bukta el, 32.9-et.

A magyar válogatott Európa-bajnoki selejtezős ellenfelei közül Szerbia a 25., Montenegró a 71., Bulgária a 77., Litvánia a 145. helyen áll.

A TELJES RANGSORT IDE KATTINTVA LEHET MEGTEKINTENI!


 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik