Az írek ellen támadóbb szellemben játszana a válogatott

Vágólapra másolva!
2012.06.03. 14:10
null
A magyar válogatott újabb nagy próbatétel előtt áll (Fotó: Németh Ferenc)
Címkék
Koman Vladimir bokája rendbe jött, így a csehek elleni győztes mérkőzés kihagyása után az Írország elleni találkozón visszatérhet a magyar labdarúgó-válogatottba, a sérült Juhász Rolandot Mészáros Norbert pótolhatja a védelemben, Laczkó Zsolt együttesével, a Sampdoriával egyeztetnek a játékos visszatéréséről, a nemzeti tizenegy pedig támadóbb szellemben lépne pályára a hétfő esti találkozón – mondta el Egervári Sándor szövetségi kapitány a válogatott vasárnapi sajtófélóráján.

„Túl vagyunk a cseh mérkőzés elemzésén, a játékosokkal tegnap kiértékeltük a pozitív momentumokat, amelyekben nagyon sokat léptünk előre, elsősorban az egységes, együttes labdavisszaszerzésben és a védekezésben – kezdte a sajtótájékoztatót Egervári Sándor. – Az ellenfél térfelén történő ritmusváltásokkal elégedettek voltunk, csak nagyobb arányban szerettünk volna a támadó harmadban szerepelni.”

A magyar szövetségi kapitány elmondása szerint a csehek elleni siker nagyon fontos állomás a – sérülések miatt – sok új, fiatal arcot felvonultató válogatott építésében.

„Helyén kezeljük a győzelmet. Természetesen nagyon örültünk neki, és ez mindenképpen pozitív hatással van a csapatépítésre, annál is inkább, hiszen sok új fiatalember van itt közöttünk. A rutinos válogatottak pedig erőt tudtak adni az újaknak a holtpontok során, ennek köszönhető ez a szép eredmény, amelyet, még egyszer mondom, helyén akarunk kezelni, és nem ünnepelni az írek elleni mérkőzésen” – folytatta Egervári.

A magyar csapat a világranglista szerint még erősebb együttes ellen lép ezúttal pályára, hiszen a 26. helyezett csehek után a 18. pozícióban lévő, szintén Eb-résztvevő írek következnek.

„Egy picit más fajta játékot kell felvállalni a FIFA-világranglistán az első húszban állomásozó írek ellen. Nagyon sok rutinos, érett játékos alkotja az együttest, de hazai pályán szeretnénk meghatározóbb támadójátékot nyújtani, a védekezésünket egy kicsit feljebb tolni.”

A magyar válogatott élén húsz mérkőzésen 13 győzelmet, 2 döntetlent és 5 vereséget jegyző Egervári Sándor az írek ellen nem számíthat a csehek ellen megsérülő Juhász Roland játékára, s az is elképzelhető, hogy Laczkó Zsolt sem kap szerepet a találkozón – utóbbi a Serie A-ért folytatott rájátszás döntőjében érdekelt Sampdoriához csatlakozhat hamarosan.

EGRVÁRI: KOMAN ÉS MÉSZÁROS JÁTSZIK ÍRORSZÁG ELLEN

SZAVAZÁS

Milyen eredményt vár a magyar–ír válogatott mérkőzésen?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Laczkó Zsolt klubjával egy két héttel ezelőtt felvettük a kapcsolatot, és a Sampdoria kérésére tettünk egy olyan ígéretet, hogy ha nem lesz sérülés az ő posztján a válogatottban, illetve továbbjut az olasz együttes rájátszásban, és kezdő játékosként hívják vissza, akkor ezt a lehetőséget megadjuk neki, hiszen számunkra sem mindegy, hogy a következő évben a Serie A-ban vagy a Serie B-ben készül fel – mondta a szövetségi kapitány, aki hozzátette, hogy jelenleg az egyeztetések zajlanak a Sampdoriával. – Nem zárható ki, hogy erre a számukra nagyon fontos párharcra visszatér együtteséhez, hiszen Kádár Tamás és Halmosi is Péter rendelkezésünkre áll ezen a poszton, így a kiesése nem érint annyira rosszul minket, mintha sérülés miatt egyik poszttársa nem tudna pályára lépni. Juhász Rolandra nem tudunk számítani, de szerencsére nagyon jó teljesítményt nyújtott Mészáros Norbert, és bár még egy edzés hátravan, valószínűleg ő fogja helyettesíteni az Anderlecht védőjét.”

Pályára léphet viszont Koman Vladimir, aki felépült sérülését követően.

„Koman Vladimir tegnap teljes értékű munkát végzett – pluszfeladatokkal –, rendben van a bokája, az ő játékára számíthatok” – tette hozzá Egervári.

„Minden csapat máshogy játszik, ezért azt gondolom, hogy alkalmazkodni kell az ellenfélhez. A stabil védekezést nem szabad feladni, ennek kell az alapnak lennie, és azt gondolom, hogy elvárható, hogy a támadójátékban több helyzetet alakítsunk ki, mint például Csehországban – mondta ezt már a csehek elleni mérkőzésen jól védő Bogdán Ádám, aki hozzátette: – Bár őszintén megvallva egy hasonló eredménnyel és játékkal kiegyeznék.”

„Sikerült valamennyit ünnepelni a csehek elleni mérkőzés után, de úgy gondolom, a pihenés fontosabb volt – tette hozzá Mészáros. – Ez a győzelem még jobban összehozta a csapatot, s bár eddig is nagyon jó volt a hangulat, úgy gondolom, ezután még jobb lett a csapat szellem.”

„Úgy gondolom az egész csapat jól megoldotta a védekezést a csehek ellen, hiszen nagy ziccerük nem is adódott, de itthon mindenképpen szeretnénk többet támadni, még ha az elsődleges cél az is, hogy ne kapjunk gólt” – zárta a DVSC-Teva védője.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Magyarország–Írországhétfő, 20.30
Puskás Ferenc Stadion
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik