A magyar válogatott húsz év után győzte le a lengyeleket

Vágólapra másolva!
2007.10.17. 20:02
Fegyelmezetten védekezve és veszélyes támadásokat vezetve futballozott a válogatott, amely teljesen megérdemelten nyert 20 év után Lengyelország ellen. Folytatta tehát az utóbbi hetekben mutatott remek teljesítményét Várhidi Péter együttese.
Hajnal Tamás a magyar csapat egyik legjobbja volt, gólja pedig feltette a koronát teljesítményére
Hajnal Tamás a magyar csapat egyik legjobbja volt, gólja pedig feltette a koronát teljesítményére
Hajnal Tamás a magyar csapat egyik legjobbja volt, gólja pedig feltette a koronát teljesítményére
Hajnal Tamás a magyar csapat egyik legjobbja volt, gólja pedig feltette a koronát teljesítményére

VÁLOGATOTT BARÁTSÁGOS MÉRKŐZÉS

KEZDŐCSAPATOK
LENGYELORSZÁG MAGYARORSZÁG
1 Fabianski 1 Fülöp
2 Jop 2 Csizmadia
3 Kielbowicz 3 Vaskó
4 Dudka 4 Juhász
7 Wsobolewski 6 Vanczák
8 Golos 16 Vass Á.
10 Gargula 8 Tőzsér
5 Kosowski 11 Gera
11 Matusiak 10 Hajnal
13 Wasilewski 7 Dzsudzsák
18 Lewandowski 9 Feczesin
Szövetségi kapitány: Szövetségi kapitány:
Leo Beenhakker Várhidi Péter
Gószerző: Hajnal (80. - 11-esből)
Csere: 8 Golos helyett 9 Brodek, 10 Gargula helyett 6 Zahorski, 11 Martusiak helyett Zienczuk, 18 Lewandowski helyett 17 Slawmietzak (valamennyi a szünetben), 3 Kielbowicz helyett 16 Wawrzyniak, 13 Wasilewski helyett 15 Barczak (minkettő a 83.), ill. 7 Dzsudzsák helyett 18 Halmosi, 9 Feczesin helyett 14 Priskin (mindketten a szünetben), 8 Tőzsér helyett 13 Leandro (76.), 11 Gera helyett 15 Buzsáky (78.), 10 Hajnal helyett 17 Filkor (93.)
Sárga lap: Golos (42.), Wsobolewski (59.), ill. Halmosi (51.)


Cseppet sem kezdett megilletődötten a magyar válogatott a lódzi stadionban, igaz, miért is tette volna! Várhidi Péter együttese korábbi négy mérkőzésén bebizonyította, hogy nem ijed meg nevesebb, a világranglistán előkelőbb helyet elfoglaló ellenfelétől sem.

Igaz, hogy a hazai csapat sem vezetett fergeteges támadásokat, de a játék a mieink térfelén folyt.

Bő tíz perc elteltével Gera Zoltán és Hajnal Tamás mind több támadást indított, igaz, ezek rendre elakadtak az ellenfél térfelén, még mielőtt a labdák a lengyel védők között egyedül harcoló Feczesin Róberthez eljutottak volna.

Bár védelmünk olykor okozott kellemetlen pillanatokat Fülöp Mártonnak, ám kapusunk két esetben is bravúrral mentett. Helyzeteik alapján a hazaiak közelebb álltak a vezetés megszerzéséhez, ám a mérkőzés kissé csalóka képet mutatott.

Nem futballozott ugyanis rosszul a magyar válogatott, csak éppen nem veszélyeztette a hazaiak kapuját.

A folytatásban bátrabban kezdett a lengyel válogatott, ám negyedóra elteltével csupán egy fejessel veszélyeztettek, de Fülöp ezúttal is biztosan védett. A mieink is elkezdtek támadgatni, és a félidő közepén néhány perc leforgása alatt három gólt is szerezhettek volna. Előbb Hajnal Tamás találta el a kapufát, majd Priskin vezethette egyedül a labdát, de csúnyán fölé bombázott. És még nem volt vége, hiszen Vanczák közeli fejese éppen csak célt tévesztett.

A magyar válogatott egyértelműen átvette a mérkőzés irányítását, és közel járt ahhoz, hogy megszerezze a vezetést. Amelyet aztán össze is hozott a csapat, miután Priskin Tamást szabálytalanul szerelte Jop a lengyel 16-oson belül. A büntetőből Hajnal Tamás gólt szerzett, és a hátralévő 13 percben is uralta a játékot.

Győzött tehát Várhidi Péter együttese a világranglistán 16. helyen jegyzett Lengyelország ellen, és ami fontosabb, a magyar válogatott 1987. május 17-e után diadalmaskodott a fehér-pirosak ellen.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik