A kazah válogatott elleni gólparádé után jönnek a walesi bárdok

Vágólapra másolva!
2007.10.09. 16:31
Sisa Tibor, az Európa-bajnoki selejtezőkön szereplő U19-es magyar labdarúgó-válogatott szövetségi edzője a kazahok elleni kiütéses, 6-0-s győzelem ellenére talált hibákat a játékban, ugyanakkor elégedett a csapattal. Szerdán jön a három feladatból álló témazáró dolgozat második példája, Wales legjobbjai várnak a fiatalokra. Koman Vladimir és Birtalan Botond játéka egyelőre kérdéses.
Remélhetőleg a walesiek ellen is lesz okuk az örömre
Czagány Balázs
Remélhetőleg a walesiek ellen is lesz okuk az örömre
Remélhetőleg a walesiek ellen is lesz okuk az örömre
Czagány Balázs
Remélhetőleg a walesiek ellen is lesz okuk az örömre

”A hatgólos győzelem ellenére volt, ami nem tetszett, hiszen mindig lehet még jobban játszani. De természetesen azért elégedett vagyok, hiszen számos akciót vezettünk, ezek közül sokat be is tudtunk fejezni, és hat gólt tudtunk szerezni. Ha egy lövés célt is téveszt, mindig jó, ha be tudunk fejezni egy akciót, az lenne a baj, he nem kerülnénk helyzetbe” – nyilatkozott Sisa Tibor az mlsz.hu-nak.

”Nem én tanítottam meg őket futballozni, ügyes játékosok, akik tudnak rendszerben futballozni, fegyelmezettek, betartják a taktikát Ezúttal is jó teljesítményt nyújtottak, senki sem játszott átlag alatt, ezért nincs is értelme bárkit kiemelni. A siker az egész csapaté, megérdemlik a dicséretet” – tette hozzá a szakember.

Különösen értékes a nagy különbségű győzelem, hiszen a kvartett másik két tagja, Svájc és Wales döntetlenre végzett (1-1), így a magyarok lépéselőnybe kerültek. A kvalifikációs rendszer ismeretében nem is kell tovább ecsetelni, milyen fontos lenne szerdán is begyűjteni a három pontot.

A küzdelem tizenhárom négyes csoportban zajlik, mindenhonnan továbbmegy az első két együttes, rajtuk kívül a legjobb eredményt elérő harmadik folytathatja. Ezek után hét négyes csoportba sorsolják a továbbjutókat, ez az úgynevezett elitkör. Innen már csak az első helyezettek jutnak tovább, így alakul ki a rendező Csehország bekapcsolódásával a 2008 júniusában rendezendő kontinensviadal nyolcas mezőnye.

”Wales nem teljesen angol stílusban játszik, hanem rövidpasszos, sok futásra épülő futballt mutat be. A játékosok erőltetik a párharcokat, amelyek közül sokat meg is nyernek, tehát mindenképpen nehéz meccs vár ránk, ez már igazi erőfelmérés lesz” – mondta el a soron következő ellenfélre hangolva Sisa-mester.

A szakembernek meggyűlhet a baja a csapatösszeállítással, hiszen két meghatározó játékosa, a Sampdoriában szereplő Koman Valdimir, és az FC Sopront erősítő, a kazahok ellen duplázó Birtalan Botond sérüléssel küszködik, egyelőre kétséges, vállalhatják-e a játékot.

A szerdai meccsnél talán még nehezebb lesz a szombati, ekkor ugyanis Svájc legjobbjai várnak a mieinkre. A helvét alakulat pedig komoly játékerőt képvisel, bárkire, bármikor veszélyes lehet. Akár Székesfehérváron is.

”A szombati sem lesz könnyű, ezelőtt is úgy véltem, hogy Svájc a korosztály favoritja. Sok minőségi játékos szerepel a csapatban, védekezésben és támadásban is szervezett az együttes, szóval igen jó csapat” – mondta a magyar szövetségi edző.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik