Vihar a biliben – Thury Gábor jegyzete

THURY GÁBORTHURY GÁBOR
Vágólapra másolva!
2017.03.31. 00:39

Német futballszakemberekről lévén szó, stílusosan német mondással jellemezném a Thomas Doll és Bernd Storck között kialakult perpatvart: Sturm im Wasserglas, azaz vihar egy pohár vízben. Akkor mondjuk ezt, ha ugyan valós, ám gyorsan orvosolható problémáról van szó, amely a felek balszerencséjére kikerül a nyilvánosság elé, s tovább burjánzik. A magyar nyelv ismer egy vulgárisabb fordítást is: vihar a biliben.

A Ferencváros edzője, Thomas Doll a DVTK elleni Magyar Kupa-meccset követő sajtótájékoztatón sérelmezte, hogy két futballistáját, Botka Endrét és Kleinheisler Lászlót nem megfelelő állapotban kapta vissza a válogatott összetartása után. Hozzátette, hasonló Németországban nem fordulhat elő, mert a kapitány és a klubedzők kommunikálnak egymással, ráadásul mindkét tréner ugyanabból az országból jön.

Éppen ez az! Ha ez magyar edzőkkel történt volna meg, nem is csodálkoznék. Vagy ha mondjuk a kapitány külföldi, és az egyik élcsapatunk magyar szakvezetője „szól be”. Talán emlékszünk, általában a következő indokokkal lehetett borzolni a másik fél idegeit: a kapitány úgy vélte, hogy klubjukból felkészítetlen játékosok érkeztek az edzőtáborba, illetve a válogatott összetartásáról visszatérők nem voltak teljes értékű munkára foghatók.

De hogy a magyar futball felzárkóztatásán nem is minden eredmény nélkül fáradozó két német kolléga is hasonlóképpen reagál?! Pedig roppant egyszerű a megoldás: fel kell venni a telefont, és tisztázni a félreértés(eke)t. Hogy kinek kellett volna babrálnia a mobilján? Akinek problémája van, volt, az legyen a kezdeményező. Jelen esetben Thomas Doll, aki arra is hivatkozik, hogy közösen kellene dolgozni.

A Fradi-edző nyilvánosságra kerülő dohogását követően a szövetségi kapitány azonnal felhívta kollégáját. Megbeszélték a problémákat, majd Storck nyilatkozatot adott ki, amelyben örömének adott hangot, hogy tisztázták a félreértéseket, továbbá jelezte, hogy elérhető, mint eddig mindig.

Szóval ez csupán vihar volt a biliben.

De ez még mindig jobb, mint ha meg akarnák fojtani egymást egy kanál vízben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik