nemzetisport.hu 2017.03.29 21:42 Frissítve: 2017.03.30 14:32

FTC: Doll nem érti, miért nem kommunikál velük a válogatott stábja

A Ferencváros labdarúgócsapatát irányító Thomas Doll a Diósgyőr elleni Magyar Kupa-mérkőzésük után panaszának adott hangot azzal kapcsolatban, hogy sérült játékosainak gyakorlatilag komplett edzésmunkát kellett végezniük a magyar válogatottnál.

Kleinheisler László felépült a DVTK elleni mérkőzésre (Fotó: Földi Imre)

 

Thomas Doll szerint a második félidőben megmutatták a Diósgyőr ellen, hogyan is tudnak futballozni, ennek köszönhetően fordítottak 2–1-re. A Ferencváros német vezetőedzője ezután újságírói kérdésre reagálva két válogatott játékosáról is beszélt, mégpedig csalódottan és kissé ingerülten.

„Remek a felvetés – idézi a fradi.hu Dollt. – Botka Endre még a Honvéd elleni kupameccsen sérült meg. Utána az Újpest ellen vállalta a játékot, de nem tudta végigjátszani a mérkőzést. Az orvosunk eltiltotta a játéktól, a Haladás ellen nem is volt keretben. Egy nappal később elutazott a válogatotthoz, ahol viszont teljes edzésprogramot hajtott végre. Vasárnap, hétfőn, kedden tesztek, szerdán két edzés, csütörtök egy az egy elleni szituációk… Semmilyen egyeztetés nem volt köztünk és a válogatott között, ami bosszant engem. A válogatott rendelkezésére bocsátottunk egy játékost, aki nálunk nem játszott sérülés miatt. A válogatottnál mégis teljes edzésprogramot végez, és mi onnan ismét sérülten kapjuk vissza. Németországban a válogatott és a klubedzők egyeztetnek a játékosokról, különösen akkor, ha a futballista nem százszázalékos állapotban utazik egyesületéből a nemzeti csapathoz. És a szövetségi kapitány is ugyanebből az országból jön, ahogy én is… Ma van március 29. Idén még egyetlen egyszer sem lépett velem kapcsolatba a szövetségi kapitány. Ennyit az adatcserékről, az egyeztetésekről, a nagy közös munkáról… Kleinheisler Laci is elment a válogatotthoz. Egy nappal az U21-esek elleni edzőmeccs előtt izomfáradtságot érzett, mégis kétszer harminc percet játszott, noha egyértelmű volt, hogy Portugáliában nem kaphat szerepet. Amikor visszajött a Népligetbe, négy-öt napot kellett kihagynia. Azt az üzenetet kaptuk, hogy kapott egy ütést, ő viszont erre nem emlékszik, csak arra, hogy fáradtságot érzett az izmában. Ez könnyelműség. És ez nem rólam szól, hanem a Ferencvárosról! A bajnokság döntő fázisában vagyunk, két hétvégén nem volt meccs, a játékosaink pedig sérülten jönnek vissza a válogatottól. Ezt máshogy is lehetett volna intézni, ha valóban közösen dolgoznánk.”

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.10.18 18:33:41

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Aki eddig tíz meccsre ment ki egy évben, ezentúl menjen ki tizenkettőre!

2017.10.17 17:26:48

Labdarúgó NB I SINKOVICS GÁBOR

Újrajátszották a világítás meghibásodása miatt félbeszakadt összecsapást.

2017.10.16 15:08:48

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Az NB I-ben sosem történt még olyan, mint a DVTK–Vasas meccsen. Horváth és Pintér ismét „meglopta” volt csapatát.

2017.10.15 23:06:00

Labdarúgó NB I DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Akkor viszont mihez kellene viszonyítani?

2017.10.15 12:11:09

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Horváth: A sorozatos vereségek után gondolkoztunk, hogy esetleg feláldozunk egy bárányt.