Paulo Sousa: Nem engedték, hogy higgadt maradjak

Vágólapra másolva!
2012.07.30. 08:26
null
Paulo Sousa szerint a játékvezetők túl sokat beszélgetnek (Fotó: Németh Ferenc)
Vasárnap meglepetéssel végződött a labdarúgó NB I nyitó fordulója: a bajnokaspiráns Videoton hazai pályán nem bírt a Lombard Pápával, és az 1–1-es döntetlen miatt kénytelen volt beérni egy ponttal. Paulo Sousa, a fehérváriak vezetőedzője az összecsapás után azzal keltett feltűnést, hogy elsősorban nem a mérkőzéssel, hanem a játékvezető teljesítményével foglalkozott. A portugál edző kritikus szavai mellett cikkünkben elolvashatja a vasárnapi mérkőzéseket követő edzői reakciókat.

 

VIDEOTON–LOMBARD FC 1–1

„Az első félidőben lassan futballoztunk, de még így is volt helyzetünk. A fordulás után lendületesebbek voltunk, de nehéz úgy megnyerni egy bajnokit, hogy négy ziccerből egy sem megy be. A második félidőben nagyobb volt az intenzitásunk, ám ez most nem volt elég a sok kihagyott helyzet miatt. Az ellenfél nagyon elszánt volt, keményen játszott, sok volt a szabálytalanság, viszont a bírókkal is kell foglalkozni” – mondta a találkozó után Paulo Sousa, a mérkőzésen esélyesként pontokat veszítő (1–1) Videoton vezetőedzője.

„Nem tartom jónak, hogy a tizenhatoson belül átöleli a játékost, rászól, de nem ad lapot. A szóbeli figyelmeztetés nem az igazi. Sokat gondolkodtam azon, hogy a kispadon ülve higgadtabb legyek, ezáltal segítve a csapatot, de ezen a meccsen ezt nem engedték. Az sem szerencsés, hogy a játékosok a bírókkal beszélgetnek a meccs előtt, vagy Bene Ferenc a játékvezető vállára teszi a kezét, és úgy csevegnek. Ebben a kérdésben a szövetséghez fordulunk – fűzte hozzá a portugál edző. – Nem a bírók miatt lett döntetlen a meccs, hanem azért, mert a kialakított helyzeteket nem rúgtuk be. Fejlődniük kell a játékvezetőknek is, hogy az ország labdarúgása is előrelépjen.”

Bene Ferenc szerint küzdeni tudásuknak köszönhették az egy pontot a bajnokaspiráns otthonában.

„Az elején helyzetei voltak a hazai csapatnak, mérges voltam, mert oldalszabadrúgás után alakultak ki. Átvészeltük az első negyedórát, és a második helyzetünkből gólt értünk el, ez pedig feldobta a csapatot. Az első félidőben szervezett futballal kompenzáltunk, ezért vezettünk. A Videoton a második játékrészben ránk erőltette az akaratát, sokkal gyorsabb volt, mint a szünet előtt. Sok helyzete volt az ellenfélnek, de Szűcs Lajosnak és hősies védekezésünknek köszönhetően egy kivételével mindegyiket sikerült semlegesítenünk. Odaadóan futballozott a csapatom jó ellenféllel szemben. A szervezettség és az odaadás kellett a döntetlenhez.”

Bene Ferenc a Nemzeti Sport kérdésére reagált Paulo Sousa szavaira is: „Egyetlen bíróval sincs kirívóan rossz vagy nagyon jó kapcsolatom, de egy országban élünk, és ismerjük egymást évek óta. Olyan neveltetést kaptam, hogy egy kézfogással vagy néhány barátságos szóval üdvözöljük egymást a régi ismerősökkel.”


MTK–KAPOSVÁR 3–1

„Kiegyenlített mérkőzés volt, de a hőség miatt nem is számíthattunk rá, hogy paripák vágtáznak a pályán. Ettől függetlenül nagyobb koncentráció mellett több gólt is szerezhettünk volna” – nyilatkozta az MTK sikere után a győztes csapat mestere, Garami József, aki, úgy tűnt, neheztel a lecserélt Tischler Patrikra.

„Bár a mérkőzés nagy részében jól játszott, voltak kifogásaim vele, de az igazság az, hogy elfáradt. Lehet, hogy hamarabb kellett volna váltanom, de nem mertem, mert más játékosoknak is hasonlóan elvette az erejét a meleg” – indokolta döntését a szakember.

Prukner László, a Kaposvár edzője nemcsak az eredménnyel, csapata mutatott formájával sem igazán lehetett elégedett.

„Nem játszottunk látványos mérkőzést, sőt, az óvatos kezdés után rengeteg hibával futballoztunk, amit az ellenfél könyörtelenül kihasznált. Volt tíz olyan keresztpasszunk a mérkőzésen, amelyet elrontottunk, s ezzel saját magunkat bizonytalanítottuk el. Összességében azt is látni kell, hogy Oláh Lóránt és Waltner Róbert az elmúlt egy évben alig játszott tétmérkőzést, s használható labdákat sem nagyon kaptak a középpályáról” – nyilatkozta a találkozó után Prukner.

SIÓFOK–BUDAPEST HONVÉD 0–1

„Nem így terveztük a szezonkezdetet – mondta az 1–0-ra elveszített meccs Horváth Károly, a hazaiak szakmai igazgatója. – A döntetlenben mindenképpen bíztam, jóllehet tudtam, hogy a Honvéd előrébb tart, több meccs van játékosai lábaiban, így veszélyes ellenfél. Sajnos meglehetősen tompán játszottunk, ráadásul azt a kevés kínálkozó lehetőséget is elpuskáztuk, amely adódott előttünk. Nincs mit tennem, gratulálnom kell a kispestieknek.”

„Voltak a találkozónak egészen elkeserítő pillanatai – mondta Marco Rossi, a Honvéd edzője elismerve, hogy hagyott kívánnivalót maga után a győztes csapat játéka is. – Ritmustalanok voltunk, kerestük a fogást és a labdát. Ettől függetlenül dicséret illeti a csapatomat, biztos vagyok benne, hogy a Siófok ezen a pályán megnehezíti majd ellenfelei dolgát.”

„A jelek szerint még két idegenlégióssal erősíthetünk. Egy védekező és egy támadó középpályásról van szó. Remélem, hamarosan ők is bemutatkozhatnak, szükség van rájuk. Úgy látom, hogy a nagy hármas, a Videoton, a Debrecen és a Győr mögött nagy tülekedés lesz majd az előkelőbb helyekért. Ebben a harcban mi is benne leszünk, remélem, minél jobb pozícióban” – mondta az olasz edző.

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA
1. DVSC-Teva 1 1 4–1 +3 3
2. Haladás 1 1 4–2 +2 3
3. MTK Budapest 1 1 3–1 +2 3
4. Pécsi MFC 1 1 3–2 +1 3
5. Diósgyőri VTK 1 1 2–1 +1 3
6. Budapest Honvéd 1 1 1–0 +1 3
7. Ferencváros 1 1 1–1 0 1
Kecskeméti TE 1 1 1–1 0 1
Lombard Pápa FC 1 1 1–1 0 1
Videoton FC 1 1 1–1 0 1
11. MVM Paks 1 1 2–3 –1 0
12. Újpest FC 1 1 1–2 –1 0
13. Siófok 1 1 0–1 –1 0
14. Egri FC 1 1 2–4 –2 0
15. Kaposvári Rákóczi 1 1 1–3 –2 0
16. Győri ETO 1 1 1–4 –3 0

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik