Megbotlott a Videoton a bajnoki rajton

Vágólapra másolva!
2012.07.29. 20:48
null
Nincs út előre: a Videoton hiába próbálkozott, nem tudta megtörni a Pápa ellenállását (Fotó: Németh Ferenc)
Címkék
A labdarúgó NB I első fordulójának záró mérkőzésén a Videoton a Lombard Pápát fogadta, és döntetlenre végzett vele.

A Videotonnál ebben az idényben kimondva is a bajnoki cím a cél, így a sokak által kiesőjelöltnek tartott Lombard Pápa ellen egyértelműen sokgólos sikert vártak övéiktől a székesfehérváriak. Ennek megfelelően agresszíven és támadó szellemben lépett fel rögtön a kezdés után a hazai csapat, amely az első negyedórában két, Szűcs Lajos által megfogott helyzetig és egy Vaskó Tamás által megdöngetett kapufáig jutott; majd a pápai Mouhamadou Seye fejelt az üres kapu mellé Mladen Bozsovics hibája után.

A nagy nyomást túlélt Pápa a 25. percben váratlanul vezetést szerzett: Lazar Arszics meglépett a bal oldalon, középre adását a hozzá hasonlóan őrizetlenül hagyott Mouhamadou Seye két lépésről a kapuba belsőzte. 0–1

SZEM ELŐTT AZ EL
Bozsovics – Stopira, Vinícius, Caneira, Szolnoki – Tóth B. (Kovács I., 67.), Mitrovics – Filipe Oliveira (Walter Lee, 81.), Sándor Gy., Gyurcsó (Torghelle, 87.) – Nikolics N. Így játszott a Vidi a Slovan ellen a hétközben, ebből a kezdőből Bozsovics, Szolnoki és Mitrovics maradt meg a bajnokira.

Miközben a stadionban a közelgő viharra készülődtek, a Pápa kihúzta kapott gól nélkül az első félidőből hátralévő időt, igaz, inkább az égbolt volt fergeteges, mint a Videoton első félidei támadójátéka...

A szünetben Paulo Sousa egy védő helyére beküldte Nikolics Nemanját, aki rögtön remekül ugratta ki Haraszti Zsoltot, de Szűcs ezt a ziccert is kifogta. Az 52. percben a pápai védelem nagy hibáját ügyesen kihasználva Nikolics egyenlített (1–1), majd még azon melegében a vezetést is megszerezhette volna csapata számára, Szűcs azonban legszebb napjait idézően védett. Erről később Kovács István is meggyőződhetett, mert az ő ziccerét is fogta a veterán kapus.

Egyébként tervszerűen, szemre is tetszetősen játszott a Videoton, a mezőnyben több osztállyal a Pápa fölé nőtt, de vagy az utolsó passzok, cselek nem sikerültek, vagy a Szűcs, Rodenbücher István kettős fogott ki rajtuk. Sousa beküldte Gyurcsó Ádámot és Milan Pericset is, miközben Nikolicson ismét kifogott Szűcs, és egyre elkeseredettebben védekezett a Lombard, a felezővonalig is csak ritkán jutott labdástól. A hajrában újabb gólhelyzetet már nem tudott kidolgozni az egyre idegesebb hazai csapat, sőt, a vendégek lőttek kétszer is veszélyesen kapura egy-egy kontra végén.

Megbotlott a bajnoki rajton a tavalyi ezüstérmes, avagy a régi idők szellemében: Videoton–Szűcs Lajos: 1–1.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik