Könnyed győzelemmel tért vissza az MTK

Vágólapra másolva!
2012.07.29. 17:10
null
A futball küzdelmes jellege mutatkozott meg a mérkőzésen (Fotó: Mirkó István)
Címkék
Az NB I első fordulójában az MTK otthonában magabiztosan, két góllal legyőzte az újra Prukner László által irányított Kaposvárt.

 

Két nagy visszatérőt köszönthetett az NB I a nyitó körben: a másodosztályból visszakerülő MTK Budapest csapatát és a Kaposvárra 2010 (egy ferencvárosi, majd egy zalaegerszegi kitérő) után hazataláló mestert, Prukner Lászlót.

A mérkőzést a hazai csapat kezdte nagyobb elánnal, de az első két kapura lövés kifejezetten borzalmasra sikeredett – aztán az elkövető, Csiki Norbert megmutatta, hogy az assziszt az ő igazi műfaja, mert a 12. percben nagyon szép gólpasszal lepte meg Tischler Patrikot, akinek két lépésről kellett a kapuba lőnie. 1–0

Visszaállt a gól után az MTK, a Kaposvár pedig ment előre – éppen annyira, amennyire mókás technikai hibái engedték. Hátul továbbra sem álltak a helyzet magaslatán, Drazsen Okuka kevés híján gólt rúgatott Tischlerrel; igaz, az MTK-ból Hidvégi Sándor visszaadta a szívességet, de Oláh Lóránt elszöszmötölte helyzetét.

Közben kiderült, hogy Okukából remek MTK-s irányító válna, mert Csikinek háttal állva készített le lövésre egy beívelést a tizenhatoson belül, de a hazai támadó ezt is elvétette, majd békés hazai mezőnyfölényt láthattunk a szünetig.

A fordulást követően is a hazaiak támadtak többet, de húsz perc alatt csak egy Lubos Hajdúch által védett Tischler-lövést tudtak felmutatni, a vendégek viszont annyit sem. Prukner beküldte egy középpályás helyére a friss igazolást, a rutinos horvát támadót, Bojan Vrucinát – aki alig futott pár métert, már kettővel vezetett az MTK. A 67. percben egy hazai cserejátékos, Nikházi Márk jobb oldali szöglete négy zöld mezes vendégjátékos mellett elment, érkezett viszont Rafa Wolfe, aki hat méterről a kapuba lőtt. 2–0

Hogy a hajrá érdektelen labdázgatással teljen, arról tíz perc múlva Könyves Norbert tett, aki magabiztosan váltotta gólra a csereember Balajti Ádám csodás passzát; a vendégek viszont a hajrában szépíteni tudtak egy látványos Vrucina, Waltner Róbert-akció végén. 3–1

Könnyednek tűnő győzelemmel tért tehát vissza az élvonalba az MTK, Pruknernek pedig bőven lesz még teendője régi-új egyesületénél.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik