Egygólos Honvéd-siker a siófoki viharban

Vágólapra másolva!
2012.07.29. 19:02
null
Kemenes Szabolcs kapuját nem tudták bevenni a siófokiak (Fotó: Korponai Tamás)
Címkék
A labdarúgó NB I 1. fordulójában a Siófok az előző bajnokság negyedik helyezettjét, a Budapest Honvédot fogadta. A gól nélküli első félidőt követően a vendégek fokozták a tempót, s a 79. percben egy szögletet követően Alekszandar Ignjatovics révén megszerezték a vezetést, s egyben a győzelmet is. A 88. percben vihar miatt tíz percre félbeszakadt a találkozó, de a hátralévő idő már kevés volt a hazaiaknak az egyenlítéshez.



A két gárda egy évvel ezelőtt gól nélküli döntetlenre végzett egymással Siófokon, s mintha ott folytatták volna a csapatok, ahol egy évvel ezelőtt abbahagyták (a kettő között azért Kispesten 3–1-re a Honvéd győzött), mert igencsak eseménytelenül csordogált a találkozó első félideje.

Az első említésre méltó esemény a 12. percben történt, amikor Ivancsics Gellért szabadrúgását kellett védenie Szatmári Zoltánnak. Ezt követően is a vendégek maradtak aktívabbak, hiszen újabb negyedóra elteltével Vernes Richárd lövése kerülte el kevéssel a hazai kaput.

Ezt követően kezdtek éledezni a siófokiak is: előbb Nyári Tibor szabadrúgását, majd Molnár Marcell fejesét, végül Melczer Vilmos lövését kellett védenie Kemenes Szabolcsnak, ám ezzel gyakorlatilag véget is ért az első félidő.

A második játékrész elején, szűk húsz perc alatt gyakorlatilag mindhárom cseréjüket kihasználták a vendégek, s át is vették a játék irányítását. Előbb Ivancsicsnak volt ígéretes lövése, majd Délczeg Gergely és Johnson Marshal löketét kellett hárítania Szatmárinak.

A 79. percben már ő is tehetetlen volt, miután Ivancsics jobb oldali szögletét követően a hosszú oldalról visszafejelt labdára Alekszandar Ignjatovics érkezett és három méterről a kapu közepébe bólintott (0–1).

A gólt követően elkezdett szakadni az eső, majd tíz perc elteltével valóságos vihar kezdett el tombolni, így a játékvezető a 88. percben félbeszakította a találkozót és az öltözőbe parancsolta a csapatokat. Tízperces szünet után aztán folytatódhatott a találkozó, ám a hazaiaknak már nem sikerült a hátralévő időben az egyenlítés.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik