Elképesztő hajrá, csodagóllal fordított a DVSC az FTC ellen

BABJÁK BENCEBABJÁK BENCE
Vágólapra másolva!
2019.02.16. 13:48
Az utolsó pillanatban szerzett szenzációs ollózós góllal nyert a Debrecen a Ferencváros ellen a labdarúgó NB I 21. fordulójában. Az első félidőben remekül játszott a Ferencváros, de a másodikban ráült az eredményre, és erre ráfizetett, mert előbb Tőzsér Dániel tizenegyesből egyenlített, majd az utolsó pillanatban Zsóri Dániel ollózós góllal szerezte meg a győzelmet.

Zsóri Dániel álomszerű bemutatkozása: csereként beállva győztes gólt ollózott a Fradi ellen (Fotó: Micheller Szilvia)
Zsóri Dániel álomszerű bemutatkozása: csereként beállva győztes gólt ollózott a Fradi ellen (Fotó: Micheller Szilvia)
Zsóri Dániel álomszerű bemutatkozása: csereként beállva győztes gólt ollózott a Fradi ellen (Fotó: Micheller Szilvia)
Zsóri Dániel álomszerű bemutatkozása: csereként beállva győztes gólt ollózott a Fradi ellen (Fotó: Micheller Szilvia)
Zsóri Dániel álomszerű bemutatkozása: csereként beállva győztes gólt ollózott a Fradi ellen (Fotó: Micheller Szilvia)

 

NB I
21. FORDULÓ
Debreceni VSC–Ferencváros 2–1 (Tőzsér 83. – 11-esből, Zsóri 93., ill. Dvali 29.)
Debrecen, Nagyerdei Stadion, 7002 néző. V: Berke Balázs

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Az utolsó másodpercekhez közeledett a három perces hosszabbítás a Nagyerdei Stadionban, amikor Zsóri Dániel a levegőbe emelkedett.

A 18 esztendős labdarúgó élete első NB I-es mérkőzésén lépett pályára szombaton, és amikor a Debrecent irányító Herczeg András vezetőedző a pályára küldte, szép és nehéz feladat előtt állt: egyenlítéshez kellene segíteni csapatát a listavezető Ferencváros ellen.

Ezt végül Tőzsér Dániel büntetőből megtette, az utolsó másodpercekben aztán elérkezett a nagyváradi születésű futballista emlékezetes pillanata. Bódi Ádám ívelése után emelkedett, majd gyönyörű mozdulattal ollózott – élete első meccsén, a Fradi ellen, a hosszabbításban –, s a labda gyönyörű ívben szállt a kapu jobb oldalába.

A Nagyerdei Stadion felrobbant, a gólszerző pillanatok alatt az ölelkező debreceni játékosok által alkotott kupac alján találta magát.

„Nem tudom szavakba önteni a gólom utáni pillanatokat – mosolygott a lefújás után az öltözőfolyosón a káprázatos, s egyben győztes gólt szerző Zsóri Dániel. Mivel a kupac alján voltam, csak annyit tudtam kinyögni a társaknak, hogy nem nagyon kapok levegőt. A szüleim, sajnos, nem tudtak itt lenni, otthonról nézték a meccset, de nagyon szeretném megköszönni nekik ezeket a pillanatokat, az ő segítségük nélkül nem juthattam volna el a Debrecen első csapatáig. A mérkőzés után egyből felhívtam édesanyámat, aki elsírta magát a telefonban. Nem tagadom, a lefújás után kicsit én is könnyeztem… Nem is álmodhattam ilyen bemutatkozásról. Legfeljebb arra gondoltam, hogy az első meccsemen majd belövök egy közeli kipattanót, vagy egy lecsorgó labdát.”

Szombat délutánig talán csak azok ismerték a nevét, akik figyelemmel követik a DVSC megyei első osztályban szereplő második csapatának mérkőzéseit. A mostani idényben eddig 39 gólt szerzett abban az együttesben, a mutatói miatt Herczeg András is felfigyelt rá, a téli felkészülést az első csapattal dolgozta végig. A szakvezető persze nem néhány hetes ismerkedés után dobta mély vízbe. A szombati meccs hőse tízesztendősen került Békéscsabára, majd öt évvel később a Debrecen akadémiájára került, ahol immár két és fél éve pallérozódik. Az Újpest elleni első tavaszi fordulóban már leült a kispadra, szombaton aztán a mély vízbe is bedobták, s ő az idény egyik legszebb góljával hálálta meg a bizalmat.

„A meccs előtt abban sem voltam biztos, hogy egyáltalán bekerülök a keretbe, amikor pedig megláttam a nevem, egy percig sem hittem, hogy pont engem cserélnek be – folytatta a győztes gól szerzője. – A vezetőedzőnk annyit kért tőlem, ne izguljak, bátran kérjem el a labdát, és csináljam, amit tudok, akkor nem lehet baj. Hogy mire emlékszem a gólból? A bal oldalról Bódi Ádám hozta befelé a labdát, igyekeztem mutatni magam. Ő ívelt, a labda kicsit mögém érkezett, de mivel edzéseken sokat gyakorlom az ilyen helyzeteket, gondoltam, miért ne pórbáljak meg ollózni? Cristiano Ronaldo a példaképem, ő emlékezetes gólt ollózott tavaly a Juventus elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen, én pedig igyekszem minél többet ellesni tőle. Ezért a tréningeken tényleg sokszor próbálgatom ezt a lövést, szerencsére most meglett az eredménye.”

Pedig az első félidő végén még úgy tűnt, hazai örömünnep helyett a listavezető Ferencváros szerez három pontot. Szerhij Rebrov együttese lendületesen kezdett, s mivel a labdaszerzések után a Debrecen gyors kontrákkal igyekezett válaszolni a zöld-fehér támadásokra, az első húsz percben egyik kaputól a másikig zajlott a játék, kifejezetten lüktető tempóban futballoztak az együttesek. Csakhogy amíg Lokiból hiányzott a kellő pontosság az ellenfél térfelén, addig a vendégek egyre többször jutottak el a kapuig, és végül Lasa Dvali szerencsés, de megérdemelt góljával a vezetést is megszerezték.

Csakhogy a fordulás után ugyanúgy az előny megőrzésére törekedtek, ahogy az előző fordulóban, az Újpest ellen tették. Ám ahogy akkor, úgy most sem sikerült: a hajrában előbb a csapatkapitány, Tőzsér Dániel értékesítette a jogosan megítélt tizenegyest, majd a hosszabbításban következett az újonc futballista nagy pillanata.

A lefújás után az öltözőfolyosón a csapatkapitány mosolyogva közölte, hogy az első meccs, és az első gól után illik megvendégelni a csapatot.

„Jövő héten érkezik a pizza, ígérem” – búcsúzott mosolyogva a meccs hőse, Zsóri Dániel.

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA
1. Ferencvárosi TC 21 13 4 4 39–18 +21 43
2. Mol Vidi FC 21 11 4 6 34–22 +12 37
3. Debreceni VSC 21 9 7 5 27–23 +4 34
4. Újpest FC 21 8 9 4 23–15 +8 33
5. Budapest Honvéd 21 9 5 7 24–19 +5 32
6. MTK Budapest 21 9 3 9 32–32 0 30
7. Mezőkövesd Zsóry FC 21 7 7 7 30–28 +2 28
8. Paksi FC 21 6 9 6 25–27 –2 27
9. Puskás Akadémia FC 21 7 3 11 25–27 –2 24
10. Diósgyőri VTK 21 6 6 9 23–32 –9 24
11. Kisvárda 21 6 5 10 20–35 –15 23
12. Szombathelyi Haladás 21 2 4 15 15–39 –24 10
NB I, 2018–2019, 21. FORDULÓ
FEBRUÁR 16., SZOMBAT HELYSZÍN JÁTÉKVEZETŐNÉZŐSZÁM
DVSC–FTC 2–1
Debrecen, Nagyerdei Stadion Berke Balázs7002
Puskás Akadémia–Újpest 0–1
Felcsút, Pancho Aréna Bognár Tamás
1412
DVTK–Honvéd 2–1
Miskolc, DVTK Stadion Németh Ádám
5026
Haladás–Mezőkövesd 1–2 Szombathely, Haladás Stadion Szőts Gergely
1930
Kisvárda–Paks 0–0
Kisvárda, Várkerti Sporttelep Farkas Ádám
2007
MTK–Mol Vidi 1–3
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion Kassai Viktor
2105
TABELLA • GÓLLÖVŐLISTA
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik