Továbbra is fogja a Vasast az újpesti átok

PIETSCH TIBORPIETSCH TIBOR
Vágólapra másolva!
2017.08.06. 19:50
null
Az Újpest-szurkolók a stadionon kívül próbáltak meccshangulatot teremteni (Fotó: Török Attila)
Ugyan a labdarúgó NB I élére ugorhatott volna a Vasas, ha nyer az Újpest otthonában, de a zárt kapus mérkőzést a lila-fehérek nyerték meg a remek formában lévő Nagy Dániel találatával. Az újpestiek először győztek ebben az idényben, megannyi 2–2-es döntetlen után; 1997 óta képtelen a Vasas bajnokin begyűjteni a három pontot az Újpest vendégeként.

 

LABDARÚGÓ NB I
4. FORDULÓ

ÚJPEST–VASAS 1–0 (Nagy D. 24.)
Újpest, Szusza Ferenc Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Solymosi

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Augusztus hatodikán előkerült a hólapát.

Az időjósok nem tévedtek: a fővárosra vasárnap kora este lezúdult az égi áldás. A felhőszakadás ellenére a pálya remek állapotban volt (legalábbis kívülről úgy tűnt...), egyedül a kapuk előtti terület vált olyan mocsarassá, hogy abban egy vaddisznó boldogan dagonyázott volna. Arról persze szó sem lehetett, hogy a jószág bebocsátást nyerjen a sporttelepre, ugyanis a Magyar Labdarúgó-szövetség döntése értelmében az Újpestnek zárt kapuk mögött kellett megrendeznie a mérkőzést.

Na, szóval, a hólapát. A gyepmester háromnegyed órával a kezdés előtt szorgosan merte a vizet az öt és felesen belül, ha kellett, lapátolt, ha kellett, a másik segédeszközét üzembe helyezve, sepert. Ami azt illeti, jó munkát végzett, a két kaput elfoglaló Filip Pajovics és Lubos Kamenár nem panaszkodhatott arra, hogy lápos vidéken járna. Még azt sem mondhatjuk, hogy a legfanatikusabb újpesti drukkerek ingoványos talajra tévedtek: a stadionon kívül vertek tanyát, onnan kiabálták, hogy „Hajrá, lilák!”. Két transzparenst azért bejuttattak, éppen a Himnusz szólt, amikor a rendezők azzal foglalatoskodtak, hogy a kerítésre kifüggesszék azokat...

Murka Benedek mindjárt a fél hazai védelmet akasztotta ki: kezdés gyanánt parádés cselsorozatot mutatott be. Fájdalom, az első negyedórában gyakorlatilag ez volt az egyetlen említésre méltó jelenet. Bezzeg a 16. percben megvillant Zsótér Donát, Szivacski Donát hibáját kihasználva tört kapura, életerős lövését követően a labda alig kerülte el a bal felső sarkot. Járt is érte a jó szó, Nebojsa Vignjevics azon melegében bekiabálta, hogy „Bravó, Doni!”. Hogy négy perccel később mi csúszott ki az újpesti vezetőedző száján, nem idéznénk, csupán azt rögzítjük, hogy a védői kis híján összehoztak egy gólt – a félreértések elkerülése végett tesszük hozzá, hogy a Vasasnak.

Kapott másfajta támogatást is az angyalföldi gárda, időközben ugyanis a piros-kékek hívei is befutottak a Megyeri útra, s onnantól fogva hol az egyik brigád hallatta a hangját, hol a másik. A 25. percben éppenséggel a lilák üvöltöttek boldogságukban: Nagy Dániel mintha csak megnyomta volna az „ismétlés” gombot, úgy tekert a Vasas kapujába, ahogyan egy héttel korábban a Videoton ellen, a különbség mindössze annyi volt, hogy ezúttal néhány méterrel közelebbről lőtt a kapu bal oldalába (1–0). A félidő hajrájában viszont a vendégek (nem mellesleg a Szusza Ferenc Stadion albérlői...) kétszer is egyenlíthettek volna, de Filip Pajovics mindkét esetben megakadályozta, hogy a kapujában kössön ki a labda. Odafönt is sirathatták az elszalasztott lehetőséget, ugyanis egyik pillanatról a másikra leszakadt az ég, Solymosi Péter nyomban véget is vetett az első játékrésznek.

Mire elkezdődött a második, némileg alábbhagyott az eső, csak Vignjevics kiabált kitartóan. Holott csapata nem futballozott rosszul, tíz perc alatt négy nagy helyzetet is kialakított, és ha nincs Kamenár, hamar lezárhatta volna a mérkőzést. Passzív volt a Vasas, és passzív volt az edzője is: Michael Oenning sokáig fel sem állt a helyéről, de amikor végre kiállt az oldalvonal mellé, akkor is karba font kézzel, csendben figyelte az eseményeket. Amikor pedig újra rázendített az eső, visszaült a kispadra. Azért igyekezett belenyúlni a meccsbe, Kulcsár Tamás és Ádám Martin személyében két támadót is bevetett a 68. percben. Más kérdés, hogy ez különösebb változást nem hozott az angyalföldiek játékában, helyzetük nem is adódott – a 86. percig. Akkor azonban Kulcsár Tamás lábában volt az egyenlítés, de Branko Pauljevics önfeláldozó bevetődéssel megmentette csapata kapuját a góltól, egyben attól, hogy negyedszerre is döntetlen játsszon az Újpest.

Semmi kétség, a lila-fehérek megérdemelten szerezték meg idénybeli első győzelmüket – szólt is az örömének az esőben...

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

AZ ÁLLÁS
1. Videoton FC 4 2 2 8–4 +4 8
1. Budapest Honvéd 4 2 2 8–4 +4 8
3. Diósgyőri VTK 4 2 1 1 7–6 +1 7
4. Vasas FC 4 2 2 3–3 0 6
5. Mezőkövesd Zsóry FC 4 2 2 5–10 –5 6
6. Ferencvárosi TC 4 1 3 8–3 +5 6
7. Újpest FC 4 1 3 7–6 +1 6
8. Balmazújváros 4 1 2 1 7–4 +3 5
9. Paksi FC 4 1 2 1 7–6 +1 5
10. Szombathelyi Haladás 4 1 3 1–7 –6 3
11. Debreceni VSC 4 2 2 2–4 –2 2
12. Puskás Akadémia FC 4 1 3 2–8 –6 1
NB I, 2017–2018, 4. FORDULÓ
AUGUSZTUS 5., SZOMBAT
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
Balmazújváros–DVTK 4–0
Balmazújváros, Városi StadionPintér Csaba
Paks–Haladás 2–0 Paks, Városi StadionVad II István
Puskás Akadémia–Budapest Honvéd 0–2Felcsút, Pancho ArénaBognár Tamás
AUGUSZTUS 6., VASÁRNAP
DVSC–Ferencváros 0–0
Debrecen, Nagyerdei Stadion Szabó Zsolt
Mezőkövesd–Videoton 0–2
Mezőkövesd, Városi Stadion Andó-Szabó Sándor
Újpest–Vasas 1–0
Budapest, Szusza Stadion (zárt kapuk mögött)
Solymosi Péter
TABELLA • NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik