A Budafok 74 év után győzelemmel tért vissza az NB I-be

Vágólapra másolva!
2020.08.17. 18:50
A labdarúgó NB I 1. fordulójának hétfői játéknapján az élvonalba 74 év után visszatérő Budafoki MTE hazai pályán 2–1-re legyőzte a Kisvárdát.
Az eső sem tudta megállítani a 74 év után győzelemmel visszatérő Budafokot (Fotó: Tumbász Hédi) – A FORDULÓ LEGJOBB KÉPEIÉRT KATTINTSON A FOTÓRA!
Az eső sem tudta megállítani a 74 év után győzelemmel visszatérő Budafokot (Fotó: Tumbász Hédi) – A FORDULÓ LEGJOBB KÉPEIÉRT KATTINTSON A FOTÓRA!

LABDARÚGÓ NB I
1. FORDULÓ

Budafoki MTE–Kisvárda 2–1 (Kovács D. 13., Vaszicsku 80., ill. Fernando Viana 17.)
Budapest, Budafoki MTE Sporttelep, 2000 néző. Vezette: Pintér Csaba

A MÉRKŐZÉS SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSÁT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Idős bácsikák toporogtak a jegypénztár előtt.

Negyven perc volt hátra a kezdésig, izgatottan tapogatták pénztárcáikat, csakhogy hiába, az utolsó belépőket már délután négy órakor eladták. A bodegában üldögélő hölgy türelmesen magyarázta, hogy már csak a tiszteletjegyek tulajdonosait várja, így aki az utolsó pillanatban érkezett, nem jutott be a Promontor utcai arénába. Több tucatnyian indultak haza csalódottan…

Nagy nap volt a hétfői a budafokiak életében, a csapat 74 esztendő elteltével játszott újra élvonalbeli mérkőzést, nagyobb társaságok egyenpólóban, mások BMTE-logós szájmaszkban érkeztek a találkozóra. A tribünön lévő alkalmi bolt előtt is kígyózott a sor, a toll hétszáz, a kulcstartó ezernégyszáz, a kötött sál kétezerkétszáz, míg a törülköző négyezerötszáz forintba került. A kezdésre aztán viharos szél kerekedett a XXII. kerületben, a hangosbemondó pedig hosszasan köszöntötte a VIP-szektorban helyet foglaló vendégeket, Mészöly Kálmán Budafok-sálban mosolygott, és Marco Rossi szövetségi kapitány is a helyszínen nézte meg a történelmi mérkőzést.

De nem csupán az időjárás volt viharos, a két csapat kezdése is. Negyedóra sem telt el a mérkőzésből, amikor az újonc Kovács Dávid révén megszerezte a vezetést (1–0), négy percre ráFernando Viana góljával egyenlített a Kisvárda. 1–1

Kovács Dávid gólja

Fernando Viana gólja

Unalmasnak semmiképpen sem volt nevezhető az első félidő, a felhőszakadás miatt felgyorsult a pálya talaja, a játékosok egy-egy mentésnél méterekről csúsztak be. A lelátón az eget kémlelve egyre többen váltak alkalmi meteorológussá, hiszen koromfekete felhők kúsztak a stadion fölé, és a szünet előtt már villámlott. Szerencsére Pintér Csaba játékvezetőnek nem kellett félbeszakítania a mérkőzést, az élvonalban vezetőedzőként 35 esztendősen bemutatkozó Csizmadia Csaba mindenesetre úgy vonulhatott élete első NB I-es mérkőzésén a szünetre, hogy vadonatúj öltönyéből odabent vödörnyi vizet lehetett kicsavarni.

A tréner piros kabátra váltott a második játékrészre, futballistái akarása azonban változatlan maradt. Az újonc minden labdáért megharcolt, ám ahogy telt az idő, úgy került egyre inkább fölénybe a vendég Kisvárda. Supka Attila együttese ráérzett, hogy fogytán a budafokiak ereje, ebben az időszakban a kapus Póser Dánielnek többször bravúrt kellett bemutatnia. A meccs hajrájában úgy tűnt, az a kérdés, hogy a Budafok kibírja-e kapott gól nélkül vagy sem. Látva a vendégrohamokat, Csizmadia Csaba cserékkel próbált frissíteni csapatán, és nem véletlenül üvöltötte teli torokból: „Gyerekek, fel a fejjel!”

Jött is a csattanó!

Egy perccel később Vaszicsku Gergő örömében az ég felé emelte fejét, a piros-fekete mezes labdarúgók egymás nyakába ugrálva ünnepelték a vezető gólt (2–1). Olyannyira erőre kapott a Budafok, hogy a csereként beálló Zsóri Dániel lábában a harmadik gól is ott volt, a csatár azonban könnyelműen emelte a kapu fölé a labdát. A BMTE 74 év után játszott újra az élvonalban, és a csapat győzelemmel tért vissza az első osztályba.

Vaszicsku Gergő gólja

Ezért ment Csizmadia két üveg pezsgővel az öltözőbe

A MÉRKŐZÉS SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSÁT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

NB I, 2020–2021, 1. FORDULÓ
AUGUSZTUS 14., PÉNTEKHELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
MTK–Ferencváros 1–1
Budapest,Új Hidegkuti Nándor StadionSolymosi Péter
4445
AUGUSZTUS 15., SZOMBAT
Paks–Újpest 1–2Paks, Városi Stadion Farkas Ádám
3870
ZTE–Mol Fehérvár 3–3
Zalaegerszeg, ZTE ArénaBogár Gergő 4375
AUGUSZTUS 16., VASÁRNAP
DVTK–Mezőkövesd 2–1
Miskolc, DVTK StadionBerke Balázs
5099
AUGUSZTUS 17., HÉTFŐ
Budafok–Kisvárda 2–1
Budapest, Budafoki MTE Sporttelep
Pintér Csaba
2000
Az augusztus 16-án 19 órára kiírt Puskás Akadémia–Budapest Honvéd mérkőzést elhalasztották, mert a felcsútiak keretéből legalább egy játékos elkapta a koronavírust.
A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA
1. Újpest FC 1 1 2–1 +1 3
1. Diósgyőri VTK 1 1 2–1 +1 3
1. Budafoki MTE 1 1 2–1 +1 3
4. Zalaegerszegi TE 1 1 3–3 0 1
4. Mol Fehérvár 1 1 3–3 0 1
6. MTK Budapest 1 1 1–1 0 1
6. Ferencvárosi TC 1 1 1–1 0 1
8. Puskás Akadémia 0 0–0 0 0
8. Budapest Honvéd 0 0–0 0 0
10. Paksi FC 1 1 1–2 –1 0
10. Mezőkövesd 1 1 1–2 –1 0
10. Kisvárda 1 1 1–2 –1 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik