Simon Krisztián duplázott, az Újpest Paks-veréssel rajtolt az új idényben

ZOMBORI ANDRÁS (összefoglaló), KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN (percről percre)ZOMBORI ANDRÁS (összefoglaló), KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN (percről percre)
Vágólapra másolva!
2020.08.15. 16:17
null
Simon Krisztián (balról a második) két góllal segítette csapatát – három ponttal gazdagodott az Újpest (Fotó: Tumbász Hédi)
Az Újpest 2–1-re legyőzte a Paksot idegenben a labdarúgó NB I 2020–2021-es idényének első fordulójában. A lila-fehéreknél Simon Krisztián duplázott, erre Ádám Martin tudott válaszolni a hajrában – a stadionavató emellett a (locsoló)gépek lázadásáról marad még emlékezetes...

 

LABDARÚGÓ NB I
1. FORDULÓ
Paks–Újpest 1–2 (Ádám M. 76., ill. Simon K. 17., 62.)
Paks, Városi Stadion, 3870 néző. Vezette: Farkas Ádám

ÉLŐ SZÖVEGES TUDÓSÍTÁS ITT!

Továbbra sem megy a Paksnak az Újpest ellen, a tolnai csapat az egymást követő tizennegyedik bajnokin is győzelem nélkül maradt a fővárosiak ellen.

Szinte napra pontosan tizennégy évvel azután, hogy a Paks 2006. augusztus 6-án lejátszotta története első hazai NB I-es meccsét a DVSC ellen, ismét különleges találkozó várt az együttesre. Azon a bizonyos első mérkőzésen Lengyel Ferenc volt a vezetőedző, és a hazaiak mostani játékoskeretéből Böde Dániel is ott ült mellette (nem állt be), a vendég DVSC kezdő tizenegyében pedig ott volt a manapság paksi klubvezetéshez tartozó Éger László, csereként pedig Dzsudzsák Balázs is pályára lépett. A történelmi bajnoki 0–0-s döntetlennel ért véget, a hazai drukkerek a játékteret körbevevő korlát mellől biztatták kedvenceiket.

Noha tizennégy év lepergett, a Paksi FC azóta is folyamatosan az élvonal mezőnyéhez tartozik, ám mára eljutott oda, hogy a 436. NB I-es mérkőzését a saját, immár impozáns stadionjában játszhatta. A klub vezetői természetesen megadták a módját a stadionavatónak, volt gyermekfutball-bemutató, koncert, beszédet mondott többek között a csapat korábbi edzője, Gellei Imre, aztán felcsendült a Himnusz (ez hagyomány lesz), majd a klub legendás masszőrének, Váczi Lászlónak a kezdőrúgása után kezdődhetett az Újpest elleni összecsapás.

Bármennyire hihetetlen, de a Paks legutóbb csaknem öt éve, 2015. október 17-én nyert bajnokit a lila-fehérek ellen (1–0-ra), azóta tizenhárom meccsen tíz döntetlen és három vereség a mérlege – motiválni aligha kellett ennél többel a hazai játékosokat. Tízpercnyi futballt követően Ádám Martin ívelt fejese jelentette az első igazi lehetőséget, Banai Dávid azonban bizonyította, továbbra is remek formában van. A másik oldalon viszont az Újpest már az első helyzetét gólra váltotta. Nikola Mitrovics a saját térfeléről mélységi átadással hozta helyzetbe a remekül beinduló Simon Krisztiánt, és – bár elsőre a léc még kisegítette a Paksot – a vendégek kapitánya másodjára már nem hibázott. A támadást indító szerb középpályás minden megmozdulásán látszott, technikailag tökéletesen képzett, rúgótechnikája jóval átlag feletti, és ha nem sokkal később a szabadrúgásánál nem ment a kapufa, megduplázhatta volna csapata előnyét. Noha a Paks jól kezdett, a vezetés megszerzése után egyértelműen az Újpest kontrollálta a párharcot, és ez akkor is így van, ha Bognár István lövésénél Banai Dávidnak újabb bravúrt kellett bemutatnia, majd Haraszti Zsolt lőtt, kevéssel a bal sarok mellé.

Egy perce sem tartott a második félidő, amikor máris jött az újabb hazai ziccer. Haraszti Zsolt remekül centerezte Böde Dániel fejére a labdát, a hazaiak kapitánya azonban a jobb sarok mellé bólintott. Ezt követően néhány percig állt a játék, a hazai kapu mögött ugyanis beindult az automata öntözőberendezés, majd amikor Osztermájer Gábor nem frissítő permettel, hanem két cserével akarta frissíteni a csapatát, Osváth Attila hibáját kihasználva Simon Krisztián megszerezte saját maga és csapata második gólját.

Kisebb csodára lett volna szükség ahhoz, hogy a Paks az egymást követő, egymás elleni 14. meccsén ne maradjon győzelem nélkül az Újpest ellen – úgy tűnt, kétgólos hátrányban a hozzá szükséges erő nincs meg a hazai labdarúgókban. Negyedóra sem volt már hátra, amikor Ádám Martin szépített, így nem kellett attól tartani, hogy nem marad izgalom a hajrára. A Paks nagy erőket mozgósított az egyenlítés érdekében, és bár a játékidő lejárta után a tartalék játékvezető tizenegy perc hosszabbítást mutatott, a megsérülő Windecker József ekkor már csak sántikált a pályán (a hazaiak kihasználták a cserelehetőségeiket), ennek ellenére az egykori újpesti középpályásnak volt lehetősége az egyenlítésre, de az Újpest megőrizte az előnyét. 1–2

ÉLŐ SZÖVEGES TUDÓSÍTÁS ITT!

NB I, 2020–2021, 1. FORDULÓ
AUGUSZTUS 14., PÉNTEKHELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
MTK–Ferencváros 1–1
Budapest,Új Hidegkuti Nándor StadionSolymosi Péter
4445
AUGUSZTUS 15., SZOMBAT
Paks–Újpest 1–2Paks, Városi Stadion Farkas Ádám
3870
ZTE–Mol Fehérvár 3–3
Zalaegerszeg, ZTE ArénaBogár Gergő
AUGUSZTUS 16., VASÁRNAP
16.55: DVTK–Mezőkövesd (Tv: M4 Sport) Miskolc, DVTK StadionBerke Balázs
19.00: Puskás Akadémia–Bp. Honvéd (Tv: M4 Sport)Felcsút, Pancho Aréna
Antal Péter
AUGUSZTUS 17., HÉTFŐ
19.00: Budafok–Kisvárda (Tv: M4 Sport)Budapest, Budafoki MTE Sporttelep
AZ ÁLLÁS
1. Újpest FC 1 1 2–1 +1 3
2. Zalaegerszegi TE 1 1 3–3 0 1
2. Mol Fehérvár 1 1 3–3 0 1
4. MTK Budapest 1 1 1–1 0 1
4. Ferencvárosi TC 1 1 1–1 0 1
6. Puskás Akadémia 0 0–0 0 0
6. Mezőkövesd 0 0–0 0 0
6. Kisvárda 0 0–0 0 0
6. Diósgyőri VTK 0 0–0 0 0
6. Budapest Honvéd 0 0–0 0 0
6. Budafoki MTE 0 0–0 0 0
12. Paksi FC 1 1 1–2 –1 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik