Fradi–Vidi csúcsrangadót rendeznek a Magyar Kupa negyeddöntőjében!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.27. 17:51
Szerda este három mérkőzéssel véget ért a nyolcaddöntő a Magyar Kupában, azaz kialakult a legjobb nyolc csapat mezőnye, rögtön utána meg is tartották a negyeddöntő sorsolását az M4 Sport stúdiójában. Kora este előbb a Videoton és a Budapest Honvéd harcolta ki a továbbjutást, este az NB II-es Budaörs, aztán jött a sorsolás, ahol már az első párosítás során összekerült a bajnoki listavezető Ferencváros és a második helyen álló Mol Vidi.
Huszti (középen) kettőt lőtt (Fotó: Földi Imre) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK
Huszti (középen) kettőt lőtt (Fotó: Földi Imre) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK

MAGYAR KUPA
A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA

MÁRCIUS 13., ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
Ferencváros–Mol Vidi FC
DVSC–Mezőkövesd
Budaörs (NB II)–Budapest Honvéd
Puskás Akadémia–Soroksár (NB II)

A továbbjutott csapatok: DVSC, Puskás Akadémia, Mezőkövesd, Ferencváros, Mol Vidi FC, Budapest Honvéd, Soroksár (NB II), Budaörs (NB II)

A legjobb nyolc között is két mérkőzésen dől el a továbbjutás, az idegenben lőtt több gól az esetleges hosszabbításban is számít.

A mérkőzéseket – az mlsz.hu adatbankja szerint – március 13-án és április 3-án rendezik.

MAGYAR KUPA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

20.00 órakor kezdődött
KAPOSVÁRI RÁKÓCZI (NB II)–BUDAÖRS (NB II)
0–0
KAPOSVÁR: Bonnyai – Fodor M., Ur, Nagy J., Tratnyek – Nagy K. (Borbély Á.), Godzsajev, Csernák, Bíró D. (Tömövári, a szünetben) – Rajczi, Ádám (Szakály A., 59.).
Budaörs: Kemenes – Ódé, Fényes, Kékesi, Tányéros – Lengyel B., Marques-Airosa, Végh G. (Sajbán Miklós, 59.), Stieber A. – Fejős (Deli 67.), Sajbán Máté (Csonáka 88.).
Az első mérkőzésen: 1–2
Továbbjutott:
a Budaörs, 2–1-es összesítéssel.

Az utolsó nyolcaddöntőt a Rákóczi kezdte lendületesebben, de az első budaörsi lehetőségre sem kellett sokat várni, ám igazán nagy gólhelyzetek nem alakultak ki az első félidőben, így a szünetben a Budaörs állt továbbjutásra.

A második félidő első nagyobb helyzetét akár egy néhány évvel ezelőtti Újpest–Honvéd mérkőzésen is láthattuk volna: Rajczi Péter elől kellett Kemenes Szabolcsnak felszednie a labdát. Az utolsó percig ez volt a második játékrész legnagyobb gólszerzési lehetősége, akkor viszont Bonnyai Márk bravúrral ütötte a léc fölé Sajbán Miklós lövését.

Bonnyai ezzel a védéssel a vereségtől megmentette a csapatát, a kieséstől azonban nem, a gól nélküli döntetlennel az első meccset megnyerő Budaörs került a legjobb nyolc közé.

18.00 órakor kezdődtek:
BUDAPEST HONVÉD–DUNA ASZFALT TISZAKÉCSKE (NB II) 1–1 (1–0)
Hidegkuti Nándor Stadion, 1579 néző, V: Szilasi Szabolcs (Szert Balázs, Varga Gábor)
BP. HONVÉD: Horváth A. – Temesvári, Lovric, Skvorc – Bamba – Heffler T., Szendrei, Banó-Szabó (Gazdag, 60.), Kukoc – Májer (N'Gog, 66.), Danilo (Cipf, a szünetben)
Vezetőedző: Supka Attila
TISZAKÉCSKE: Helesfay – Benkó (Huszti A., 39.), Ludánszki, Csáki, Polyák – Stoiacovici (Mihály D., 64.), Horváth A. – Gréczi M. (Szabó D., a szünetben), Kocsis G., Kirchner – Puskás Z.
Vezetőedző: Szabó István
Gólszerző: Danilo (1–0) a 30., Szabó D. (1–1) a 46. percben
MESTERMÉRLEG
Supka Attila:
– Lehet, hogy kicsit naiv voltam a tekintetben, hogy sok fiatalnak adtam lehetőséget a visszavágón, de ennek ellenére azt hittem, hogy gólokkal nyerjük a találkozót. Tévedtem, s bebizonyosodott, a fiataloknak még sokat kell fejlődniük ahhoz, hogy az élvonalnak megfelelő szintre jussanak. Végül is az elsőrendű cél teljesült, továbbjutottunk. Másodsorban pedig a fiatalok fejlődését kívántuk elősegíteni, de ezen a téren még fejlődniük kell. Elismerem, egy esetben a szerencse, az utolsó percekben pedig Horváth András bravúrja is kellett a továbbjutáshoz.
Szabó István: – Az egyik legnagyobb elismerés nekünk, hogy a kispesti közönség megtapsolt bennünket. Az első félidőben taktikus játékot mutattunk, a másodikban pedig mindent egy lapra feltéve nekimentünk a Honvédnak. Le a kalappal a játékosaim előtt, akiknek egy nappal kevesebb pihenő jutott, mint az ellenfélnél futballozóknak. Remélem, vasárnapra is maradt bennünk valami. Összességében az egyik szemem sír, a másik nevet, hiszen Bence fiamék továbbjutottak, a második félidő alapján viszont meg kellett volna nyernünk a meccset.

Az első mérkőzésen: 1–0

Továbbjutott: a Honvéd, 2–1-es összesítéssel.

A Honvéd kezdett aktívabban, de ez helyzetekben nem nyilvánult meg az első negyedórában, és a folytatásban sem záporoztak a lehetőségek, mivel mindkét csapat nagyon fegyelmezetten és szervezetten futballozott.

Az első lövést Májer Milán küldte kapura a 25. percben, és öt perc múlva Danilo egy megpattanó beadás után 10 méterről, középről, már pontosabban célzott. 1–0

A félidő lefújása előtt nem sokkal tovább növelhette volna az előnyét a Honvéd, de Bamba és Kukoc lövései elkerülték a kaput, így 1–0-s Honvéd-előnnyel mentek pihenőre a csapatok.

A második félidő viszont gyors góllal kezdődött: a vendégek egyenlítettek a szünet után csereként pályára lépő Szabó Dávid találatával (1–1)! A gyors egyenlítést követően a kécskeiek sokkal bátrabban játszottak, bár a nagyobb helyzetek a Honvéd előtt adódtak a félidő közepén.

A szünetben beállt Szabó Dávid könnyen megszerezhette volna a második gólját is a 74. percben, de lövése után a kapufán csattant a labda. Az utolsó percekben a Honvéd már próbálta az időt húzni, miközben a vendégek egyre veszélyesebb távoli lövésekkel próbálkoztak.

Csáki utolsó perces lövését Horváth András csak óriási védést bemutatva tudta védeni, ám végül már nem esett újabb gól, így a Honvéd nagy nehezen kiharcolta a továbbjutást.

MOL VIDI FC–TAKSONY (NB III) 3–0 (3–0)
Székesfehérvár, Mol Aréna Sóstó, 1095 néző V: Barna Gábor (Máyer Gábor, Kiss Balázs)
MOL VIDI: Tujvel – Hangya, Juhász R. (Nego, 69.), Vinícius, Stopira – Nikolov, A. Hadzic (Pátkai, a szünetben), Berecz, Huszti (Milanov, a szünetben) – Hodzic, Futács
Vezetőedző: Marko Nikolics
TAKSONY: Iváncsics – Patály, Hesz, Meiszter, Hamar I. – Reznek – Bene Zs. (Molnár M., 66.), Szemán (Győri R., 82.), Szilágyi M., Tárkányi (Galambos G., 43.) – Tóth Gy.
Edző: Szabados Tamás
Gólszerző: Huszti (1–0) a 26., A. Hadzic (2–0) a 32., Huszti (3–0) a 42. percben
MESTERMÉRLEG
Marko Nikolics:
– Bevallhatom, a sorsolás előtt nem sokat tudtam a Taksonyról. Nem a második csapatunk csoportjában szerepel, de természetesen komolyan vettük a feladatot, videofelvételekről kielemeztük az ellenfelet, és egy nagyon harcos csapatot ismertünk meg benne. Mindkét mérkőzést kapott gól nélkül megnyertük, a sok kihagyott helyzet miatt viszont ezúttal is bosszankodhattunk. Lehetőség volt néhány olyan játékost is pályára küldeni, aki a bajnokságban eddig kevesebb szerephez jutott, és most már a hétvégi, Kisvárda elleni bajnoki mérkőzésre összpontosítunk.
Szabados Tamás: – Helytálltunk, és ez nagy szó, mert amikor a Vidi megkapta a Taksonyt, alighanem rákeresett az interneten, merre is található a település... Tudtuk, hogy nem vagyunk egy szinten, de nem vertek bucira minket, nem lettünk megalázva, sőt úgy éreztem, jobban is futballoztunk, mint az első mérkőzésen, pedig akkor szorosabb végeredmény született. Nem volt kérdés, melyik csapat jut tovább, épp ezért bánt egy kicsit, ami az első két gól előtt történt, a sokkal erősebb ellenfél külső segítség nélkül is továbbjutott volna
Az első mérkőzésen: 1–0
Továbbjutott: a Mol Vidi FC 4–0-s összesítéssel.

Bátran kezdtek a vendégek, de az első helyzetek a Vidi előtt adódtak: előbb Armin Hodzic lőtt 14 méterről centikkel a bal alsó mellé a 10.percben, majd Futács fejelt Iváncsics kezébe az ötösről a 17. percben.

A fölény végül a 26. percben ért góllá, amikor Huszti 18 méterről nagy erővel lőtt a jobb felső sarokba szabadrúgásból, 1–0! Hat perc múlva jött a második hazai gól: Hadzic egy remek kényszerítő után csavarta jobbal a bal sarokba a labdát, 2–0!

S, ha egy üzlet beindul: a 42. percben egy középen futó hazai akció végén a tizenegyespontnál becsúszó védőről a balösszekötő helyén felfutó Huszti elé került a labda, a középpályás pedig a kapujából kirobbanó Iváncsics mellett a kapuba helyezett, 3–0!

Tíz perc telt el a második félidőből, és ismét a Taksony kapujába került a labda: egy szöglet után a Berecz kapáslövésébe Hodzic belepiszkált az ötösön, így hiába pihent meg a labda bal alsóban, a játékvezető les miatt nem adta meg a gólt.

Ettől függetlenül a fehérváriak győzelme és továbbjutása nem forgott veszélyben, így Marko Nikolics csapata várhatja az esti sorsolást.

KORÁBBAN
Andráshida (NB III)–Soroksár (NB II) 0–1

Gólszerző:
Lakatos I. (2.)
Az első mérkőzésen: 2–3
Továbbjutott:
a Soroksár, 4–2-es összesítéssel

KEDDEN JÁTSZOTTÁK
DVSC–Ajka (NB III) 1–1
Továbbjutott: a DVSC, 4–3-as összesítéssel
Paks–Puskás Akadémia 1–3

Továbbjutott: a Puskás Akadémia, 4–3-as összesítéssel
Haladás–Mezőkövesd 0–1

Továbbjutott: a Mezőkövesd, 1–0-s összesítéssel
Kisvárda–Ferencváros 1–1
Továbbjutott: a Ferencváros, 3–1-es összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik