Elmaradt a csoda, de nagyon megizzadt a Ferencváros

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.26. 19:50
null
Fernando Gorriarán (balra) csodálatos gólt lőtt a Kisvárdának (Fotó: Szabó Miklós)
Továbbjutott a negyeddöntőbe a Ferencváros a Kisvárda ellen a labdarúgó Magyar Kupában: a hazai győzelem után a zöld-fehérek idegenben 1–1-et játszottak a szabolcsi csapattal.


MAGYAR KUPA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

KISVÁRDA MASTER GOOD–FERENCVÁROS 1–1 (0–1)
Kisvárda, 1752
néző. Vezette: Nagy Róbert (Varga Zsolt, Márkus Péter)
KISVÁRDA: Minca – Melnik, Beriosz, Ene, Anderson Pico (Karaszjuk, 43.) – Lucas, Protics – Ilics, Cukalasz, Sassá (Hugo Seco, 72.) – Horváth Z. (Grozav, 56.). Vezetőedző: Dajka László
FERENCVÁROS: Dibusz – Lovrencsics G., Blazic (Dvali, 63.), Botka, Heister – Haratin (Sigér D., 54.), Leandro – Bőle, Lanzafame, Gorriarán (Szerető, 40.) – Böde. Vezetőedző: Szerhij Rebrov
Gólszerző: Gorriarán (0–1) a 33., Grozav (11-esből, 1–1) a 69. percben
Kiállítva: Bőle (Melnik megrúgásáért) a 88. percben
Továbbjutott: a Ferencváros, 3–1-es összesítéssel

ONLIVE KÖZVETÍTÉS ITT!

Az behullott… – Gorriarán álomgóljának pillanata
Az behullott… – Gorriarán álomgóljának pillanata

Határozott javulást mutatott a magyar játékosok tekintetében a Kisvárda, amelyaz első mérkőzésenBudapesten 11 légióssal futott ki a Groupama Aréna gyepére: a visszavágóra Dajka László egy magyar futballistát is a kezdőbe tett, a középcsatár Horváth Zoltánt, aki fölött ugyebár nem akármilyen kard függ ezen a tavaszon.

Szerhij Rebrov a kétgólos előny tudatában sem lazított a gyeplőn, egyáltalán nem a B-csapatát küldte a pályára, legalábbis sok magyar gárda szeretne egy Böde Dániel, Davide Lanzafame csatárkettőst a B-sorának élére... Előbbi majdnem piros lapot szerzett magának a 35. percben, ugyanis labdaelrúgásért könnyen megkaphatta volna a második sárga lapját – nem sokkal Fernando Gorriarán gyönyörű gólja után.

Történt ugyanis, hogy a Ferencváros játékosa a felezővonalat éppen csak átlépve észrevette, hogy kint áll az ötös előtt a várdai kapus, és ezért szerencsét próbált – Mihai Minca pedig csak nézett. 0–1!

Nem sokra rá lesérült a gólszerző, majd a hazaiaktól Anderson Pico sántikált le húzódás miatt.

Sokkal többet támadott a Kisvárda a szünet után, beállt a 27-szeres román válogatott szélső, Gheorghe Grozav és a portugál Hugo Seco is, míg a vendégek a csapatjátékot finomítgatták, ziccert azonban sokáig nem láthatott a közel 1800, a mérkőzésre a csípős hideg és szél ellenére is kilátogató néző.

Amikor nyilvánvalóvá vált, hogy elmarad a csoda ezen az estén a Rétközben, feltámadt a Várda: előbb Gheorghe Grozav mutatta meg, hogy vér folyik az ereiben, nem fagyálló, mert panenkázva értékesített egy büntetőt (1–1, előző csapatától egy elrontott panenkázás miatt zavarták el...), majd ő és Brana Ilics elpuskázott pár helyzetet – akár az első mérkőzésen, a kisvárdaiak csakis saját magukat hibáztathatták a vereségért.

A hajrá így már nem hozott izgalmakat, csupán egy piros lapot, mert Bőle Lukács érthetetlen módon hátba rúgta Bohdan Melniket.

„Ez egy világklasszis gól volt”

ONLIVE KÖZVETÍTÉS ITT!

A TÖBBI KEDDI MK-MÉRKŐZÉSRŐL ITT OLVASHAT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik