Otthon kapott ki a PAFC a Magyar Kupában

Vágólapra másolva!
2019.02.20. 13:53
A Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzéseit rendezték szerdán. Kora délután a Budapest Honvéd és a Mol Vidi FC is győzött alsóbb osztályú ellenfelével szemben. A nap első olyan találkozóját, melyen két élvonalbeli csapat volt érintett, a Paks nyerte a Puskás Akadémia otthonában, majd a Mezőkövesd és a Haladás gól nélküli döntetlent játszott egymással.
A küzdelem dominált a Taksony–Mol Vidi meccsen (Fotó: Török Attila)
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
A küzdelem dominált a Taksony–Mol Vidi meccsen (Fotó: Török Attila) A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

 

MAGYAR KUPA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

Ferencváros–Kisvárda 2–0 (Lanzafame 53., Böde 85.) – TOVÁBBI RÉSZLETEK ITT!

Mezőkövesd Zsóry–Szombathelyi Haladás 0–0

Mezőkövesd, 872 néző. V: Németh Ádám (Szert Balázs, Vígh-Tarsonyi Gergő)
MEZŐKÖVESD: Dombó – Eperjesi, Hudák D., Katanec, Szalai A. – Tóth B. (Meszhi, 75.), Tóth M. – Cseri (Molnár G., 67.), Koszta, Moutari – Dragóner (Drazsics, 81.). Vezetőedző: Kuttor Attila
HALADÁS: Gyurján M. – Schimmer, Jagodics M., Tamás L., Kolcák – Dausvili – K. Mészáros (Bamgboye, 79.), Holodjuk, Németh Márió (Rui Pedro, 83.), Ivanov – Gaál B. (Rabusic, 65.). Vezetőedző: Horváth Ferenc
MESTERMÉRLEG
Kuttor Attila: – Szerettünk volna egy, de inkább kétgólos előnyt kiharcolni. Ez nem sikerült, viszont még semmi sem dőlt el. Az első félidőben mindkét csapat óvatosan futballozott, inkább a küzdelem dominált, s a biztonság fontosabbnak tetszett.
Horváth Ferenc: – A második félidőben jól játszottunk, csapatom teljesítményét nem érhette kritika. A gól nélküli döntetlen veszedelmes eredmény, ám lehet esélyünk a továbbjutásra. Természetesen a bajnoki mérkőzések elsődlegesek, s bízom a jó folytatásban, mert helyzetünkből adódóan minden apró sikert meg kell becsülni.

A Diósgyőrtől távozó Eperjesi Gábor a Mezőkövesdben folytatja a pályafutását, sőt a 25 éves védő már kezdőként lépett pályára a Haladás elleni meccsen. Az első 45 percben kiegyenlített volt a játék, majd a második félidő elején többnyire a hazaiak domináltak, a játékrész második felében azonban a vendégek is megszerezhették volna a vezetést. Végül egyik csapatnak sem sikerült gólt elérnie, 0–0 lett az eredmény.

Puskás Akadémia FC–Paksi FC 1–2 (0–1)
Felcsút, Pancho Aréna, 417 néző. V: Erdős József (Bornemissza Norbert, Garai Péter)
PUSKÁS AKADÉMIA: Danilovics – Osváth, Heris, Hadzsiev, Bokros – Mioc (Urblík, 60.), Varga J. – Balogh B., Radó, Sós (Kiss T., a szünetben) – Knezevic (Arabuli, 76.). Vezetőedző: Radoki János
PAKS: Rácz G. – Kulcsár D., Lenzsér, Bobál D., Báló – Egerszegi, Windecker, Kesztyűs – Nagy R. (Kővári, 75.), Könyves (Simon A., 81.), Remili (Hahn, 75.). Vezetőedző: Csertői Aurél
Gólszerző: Egerszegi (0–1) a 10., Radó (1–1) a 49., Hahn (11-esből, 1–2) a 87. percben
MESTERMÉRLEG
Radoki János:
– Az utóbbi időben rengeteget hibázunk, márpedig így nehéz mérkőzést nyerni, ráadásul miután egyenlítettünk, visszavettünk a sebességből, nem voltak meg a szükséges mélységi passzok, belealudtunk a meccsbe. Így nem lehet jó eredményt elérni.
Csertői Aurél: – Megérdemelten nyertünk, időnként jól is futballoztunk. Javultak az esélyeink, a Puskás Akadémia azonban jó csapat, vagyis hazai pályán is agresszíven, pontosan kell játszanunk, s muszáj

A háromkor kezdődő Puskás Akadémia–Paks mérkőzésen alig tíz perc elteltével a vendégek megszerezték a vezetést, egy szöglet után Egerszegi Tamás talált a hálóba, s a félidő közepén újabb gólt rúgtak, ám Windecker József közelről bekotort találatát visszavonta Erdős József játékvezető.

Szünet után aztán gyorsan egyenlített a Puskás Akadémia: Radó András kiugrott a védők közül és jó ütemben lőtt a hálóba Rácz kapus mellett. A kapott gól ellenére a Paks támadott többet, s erőfeszítéseit a 87. percben kísérte siker, amikor a csereként pályára lépő Hahn János értékesítette a percekkel korábban beállt Simon András buktatásáért megítélt tizenegyest.

Ezzel a győzelmet is sikerült megszereznie a Paksnak, amely nagy lépést tett a legjobb nyolc közé jutás felé.

Taksony (NB III)–Mol Vidi FC 0–1 (0–0)
Dunaharaszti, 1500 néző. V: Csonka Bence (Medovarszki János, Szvetnyik Bence)
TAKSONY: Ivancsics – Kozári, Hesz, Meiszter, Hamar I. – Pfister (Szemán, 82.), Reznek – Bene, Szilágyi M., Tárkányi (Molnár M., 86.) – Győri (Tóth Gy., 72.). Edző: Szabados Tamás
MOL VIDI: Tujvel – Nego, Juhász R., Vinícius, Hangya – Kovács I. (Berecz, 84.), Nikolov, Pátkai, Huszti – Futács, M. Scsepovics (Hodzic, 62.). Vezetőedző: Marko Nikolics
Gólszerző: Hodzic (0–1) a 78. percben
MESTERMÉRLEG
Szabados Tamás:
– Mindenki azt mondja, ez tisztes helytállás a magyar bajnok ellen, de nekem ez is egy vereség. Természetesen tudtuk az erőviszonyokat, néhány játékosom nemrégen még az NB III-nál is alacsonyabb osztályban szerepelt, mégis reméltem, hogy támadójátékban többet megmutatunk a tudásunkból. Remélem, a visszavágón bebizonyítjuk, hogy mi is tudunk futballozni.
Marko Nikolics: – A játékunkkal alapvetően elégedett voltam, elegendő gólhelyzetet alakítottunk ki, de a hazaiak kapusa nagyszerűen védett.

A Taksony ellen a Mol Vidi FC nagy rohamokat vezetett az elejétől fogva, ám a legnagyobb helyzetek is rendre kimaradtak, vagy mert pontatlanul céloztak a fehérváriak, vagy mert a hazaiak kapusa, Iváncsics Alex védett jól.

A második félidőben ráadásul a vendéglátók kezdtek agresszívebben, Tujvelnek többször is védenie kellett, de alig tíz perc után „helyrebillent a világ rendje”, és ismét Iváncsics mentéseinek tapsolt a közönség. A lelátón ülő csapattársai sem nagyon hitték el, hogy milyen védésekkel állt elő a kapus, aki egészen a 77. percig megőrizte kapuját a góltól, akkor azonban egy gyors kontra végén a csereként pályára lépő Hodzic lövésével már nem tudott mit kezdeni. Ez elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy a Vidi – ha nehezen is, de – megnyerje a mérkőzést.


Duna Aszfalt Tiszakécske (NB II)–Budapest Honvéd 0–1
(0–1)
Tiszakécske, Városi Sportcentrum, 800 néző V: Takács János (Albert István, Tőkés Róbert)
TISZAKÉCSKE:
Helesfay – Benkó, Csáki, Kardos N., Polyák – Huszti A. (Károly, 70.), Kirchner, Szabó L., Horváth Adrián (Kocsis G., 63.) – Gréczi G., Gréczi M. (Szabó D., a szünetben). Vezetőedző: Szabó István
HONVÉD:
Horváth András – Temesvári, Lovric, Skvorc – Bamba, Nagy G., Ben-Hatira (Gazdag, 68.), Banó-Szabó, Uzoma – Tischler (Cipf, 61.), Májer. Vezetőedző: Supka Attila
Gólszerző:
Ben-Hatira (0–1) a 35. percben.
MESTERMÉRLEG

Szabó István:
– Olyan mérkőzést akartunk játszani, amelyen nem kerülünk hátrányba, hogy legyen esélyünk a visszavágón. Ez az esély most kevesebb, mert a Honvéd nagyobb játékerőt képviselt, de helyzetekben felvettük a versenyt. A döntetlent megérdemeltük volna.
Supka Attila:
– Szeretnénk továbbjutni, s bízom abban, hogy minden játékosom formába lendül a Magyar Kupában és a bajnokságban is. Ha türelmesebben futballozunk, több gólt is szerezhettünk volna.

A kispesti egylet jól kezdett a Tisza-parti Duna Aszfalt otthonában, s a gólszerzéshez is közel járt, amikor a 19. percben Enisz Ben-Hatira közeli lövése után a labda a keresztlécen csattant. Bő negyedóra múlva már pontosabban célzott a múlt héten igazolt tunéziai, Májer passza után kapásból a kapu jobb oldalába bombázva megszerezte a vezetést a Honvédnak.

A második félidő kiegyenlítettebb játékot hozott, és bár mind a két együttesnek voltak gólszerzési lehetőségei, az eredmény nem változott.

Budaörs (NB II)–Kaposvári Rákóczi (NB II) 2–1 (1–0)
Tatabánya, Grosics Gyula Stadion, 50 néző, V: Szőts Gergely (Szécsényi István, Szalai Dániel)
BUDAÖRS:
Demjén – Marques-Airosa, Fényes, Tányéros Á., Ódé – Stieber A. (Fejős, a szünetben), Lengyel B., Sajbán Miklós, Medgyes Sz. (Deli, 80.) – Sajbán Máté, Végh G. (Csobánki, 61.)
Szakmai igazgató: Bognár György
KAPOSVÁR: Bonnyai – Tratnyek, Ur (Szabó A., a szünetben), Lakatos G. (Bíró D., 56.), Fodor M. – Borbély, Godzsajev-Telmán, Nagy J., Csernák (Orsós, 65.) – Herzsenyák, Rajczi
Vezetőedző: Waltner Róbert
Gólszerző: Stieber A. (11-esből, 1–0) a 35., Sajbán Miklós (2–0) a 77., Rajczi (2–1) a 90. percben
MESTERMÉRLEG
Bognár György: – A játék képe alapján nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna. Mivel azonban a visszavágót így is le kell játszani, Kaposváron kell kiharcolnunk a továbbjutást.
Waltner Róbert: – Kilenc fiatallal léptünk pályára, néhányan most játszottak először a felnőttcsapatban. Igaz, hogy kikaptunk, de számomra ez a vereség győzelemmel ér fel. Dicséret illeti a csapatot, mert nyílt maradt a továbbjutás.

Soroksár (NB II)–Andráshida (NB III) 3–2 (1–2)
Budapest,
Szamosi Mihály Sporttelep, 150 néző. V: Nagy Róbert (Varga Zsolt, Máyer Gábor)
SOROKSÁR:
Steer – Gárdos, Lipcsei K., Valencsik, Bor – Derekas, Lőrinczy – Kovács D. (Erdélyi L., a szünetben), Tamási Zs. (Kundrák, 61.), Lakatos I. (Molnár R., 83.) – Pál A.
Vezetőedző: Lipcsei Péter
ANDRÁSHIDA: Czirjék – Marsai, Takács S., Kalamár, Fábián (Temlén, 73.), Nagy Z. (Tóth L., a szünetben) – Szabó M., Horváth T., Szegleti, Bontó (Fülöp S., 63.) – Bíró A. Vezetőedző: Dobos Sándor
Gólszerző: Lőrinczy (1–0) a 9., Fábián (1–1) a 26. , Fábián (1–2) a 34., Erdélyi L. (2–2) a 46., Erdélyi L. (3–2) a 65. percben
MESTERMÉRLEG

Lipcsei Péter: – Azok játszottak, akik kevesebb szerepet kaptak a bajnokikon. Erdélyi László beállásának nagyon örültem, de a két kapott gól miatt nem lehetek elégedett a teljesítményünkkel.
Dobos Sándor: – Rosszul kezdtünk, ám a találataink után bátrabban futballoztunk. A második félidőben sérülés miatt át kellett szerveznünk a védekezésünket, ami nem sikerült jól, mert két gyermeteg gólt is kaptunk.

A visszavágókat február 26-27-én rendezik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik